Back to Question Center
0

Плаща ли е рекламата на Amazon Pay Per Click за инвестициите?

1 answers:

Тези търговци, които искат да увеличат продажбите си онлайн, могат да се възползват от използването на Amazon PPC рекламна кампания. Тази програма на Amazon е създадена и управлявана правилно, за да осигури на онлайн търговците всички възможности да правят повече сделки и да увеличат органичното ви класиране.

В тази статия ще обсъдим тактиката за оптимизация на НПК, която можете да използвате, за да увеличите максимално печалбите си за категорията на вашия продукт - red metal bar stools with back.

Как Amazon плати работа за търсене?

От самото начало нека обсъдим какво е платеното търсене на Amazon.

Amazon получава милиони търсения всеки месец. Повечето от тях са готови за покупка купувачи, които идват в Амазонка с един ясен възнамеряват да купят това, от което се нуждаят. Те просто пишат своето желание в полето за търсене на Amazon и системата за търсене им осигурява най-подходящите за техните заявки продукти, които според тях най-вероятно ще задоволят желанието на потребителя. Тези резултати могат да се разглеждат като органични. Съществуват обаче и платени резултати от търсенето, които купувачите могат да видят в дясната колона или под органичните резултати. Тези спонсорирани продукти на Amazon имат всички шансове да бъдат добре закупени, тъй като те са видими за целева аудитория, която има намерение да ги купи.

Според тази кампания трябва да плащате за кликване на всеки потребител върху рекламата Ви. Почти същият като в Google. Цената за кликване може да се различава от една пазарна ниша до друга. Ако обаче имате интелигентен подход към провеждането на кампанията Ви с плащане на кликване на Amazon, ще получите висока възвръщаемост на инвестициите.

За да направите всичко възможно, трябва да разработите рекламната си стратегия и да преодолеете всички трудности, преди да започнете да рекламирате.

Като правило печелившата оптимизационна кампания трябва да се състои от следните етапи:

 • извършва проучване на пазара, за да намери целеви термини за търсене, които се превръщат в продажби;
 • стесняване на списъка с думите за търсене, премахване на всички неконвертиращи ключови думи;
 • увеличават офертите за думи за търсене, които конвертират добре.

  Рекламни разходи за продажби - процентът на приписаните продажби, изразходвани за реклама. Можете да изчислите рекламните разходи за продажби, като разделите общите рекламни разходи чрез свързаните продажби.

  Присвоени продажби - общият брой продажби на продукти, генерирани в рамките на една седмица от кликването върху рекламите Ви в мрежата за търсене. Можете да проверите общите продажби за рекламирани продукти и други неща в отчета за ефективността на кампаниите.

  Импресии - този показател показва колко пъти се показват рекламите Ви в търсенето в Amazon. Всички кликвания на потребителите за последния период могат да бъдат коригирани поради невалидността на кликванията.

  Кликвания - колко пъти кликваха рекламите Ви. Изключително трудно е да премахнете невалидните кликвания от рекламния си отчет.

  Ръководство стъпка по стъпка как да създадете Amazon PPC кампания

  • 0) Първото нещо, което трябва да направите, преди да стартирате Amazon pay-per-click рекламна кампания, е да оптимизирате вашата малка обява според основните изисквания на Amazon. Няма смисъл да се генерира трафик на нискокачествено зловещо търси обява. Ето защо трябва да работите върху всеки аспект от вашата обява, като попълвате всички полета и ги обогатявате с целеви термини за търсене. Уверете се, че издърпате всички подходящи термини за търсене, които ще насочвате някъде в малката си обява (в заглавието, точките от куршумите, описанието на продукта и т.н.)

   Трябва да обърнете специално внимание на качеството на вашите изображения. Помолете професионален фотограф да направи снимки на вашите неща и да ги проектира според указанията на Amazon (бял фон, 85% от снимката е посветена на продукта, висока разделителна способност, възможност за мащабиране). Освен това, трябва да създавате страхотни продуктови описания, за да акцентирате върху предимствата на продукта и основните му характеристики. И накрая, трябва да получите някои положителни отзиви. Ревютата служат като важен фактор за класиране на Amazon, който помага на купувачите да вземат своите решения за покупка. Той е така нареченият "фактор на доверие" на Amazon, който може директно да повлияе на процента на реализация на продуктите Ви.

  Има два вида реклами на Amazon - това, което изпраща посетителите на вашия уеб сайт (Amazon Product Ads ); и един, който ги изпраща на вашия продукт в рамките на Amazon (Спонсорирани продукти на Amazon).

  Ако искате да направите продуктите си видими в Amazon, е разумно да използвате рекламата на Amazon Sponsored Products. В този пост ще говорим само за този вид реклама в Амазонка.

  Според тази рекламна кампания можете да маркирате продуктите си във вътрешните резултати от търсенето на Amazon за думите за търсене, които може да не са класирани за. Ако обаче вече имате високи органични редове за всички тези думи, ще получите два пъти повече експозиция.

  Ако сте нов в платформата на Amazon, кампанията на Amazon Sponsored Products ще ви даде значителен тласък, като покажете продуктите си пред потенциалните си клиенти. Освен това тя може да ви помогне да увеличите своя органичен ранг на Amazon SERP, привличайки все по-насочен трафик към страниците си с продукти.

  • Създайте своята рекламна кампания

  Сега знаете как работи рекламната кампания на рекламната реклама на Amazon е време да създадете първата си кампания в Amazon. В този раздел ще ви обясня как да го направя лесно и бързо.

  За да настроите рекламната си кампания, трябва да отидете в Amazon Seller Central и да изберете опцията Manager Campaign Manager. Тук ще намерите бутон "Създаване на кампания". "Трябва да кликнете върху него, за да започнете. Тук трябва да създадете името на рекламната си кампания и да зададете дневен бюджет, който можете да си позволите. Трябва да отделите специално внимание на името на кампанията си, защото по-късно, когато ще имате няколко кампании в един профил, можете да я объркате.

  По правило реализациите Ви по продукти започват с ниска стойност. Въпреки това, с течение на времето, този процент се увеличава. Когато това се случи, цената Ви на кликване ще бъде по-ниска, отколкото в началото. Ето защо е много малко недостатък да го настроите незабавно високо.

Има два типа насочване в рекламната кампания на Amazon - автоматична и ръчна. Препоръчвам Ви да използвате ръчно насочване, тъй като осигурява пълен контрол под Вашата рекламна кампания и ви дава възможност да насочите ключовите думи, които считате за подходящи за Вашата фирма.

Автоматичното насочване има смисъл и ако не искате да инвестирате времето и усилията си в рекламите си в Amazon. В този случай можете изцяло да разчитате на изследователската система на Amazon. Това може да е страхотен начин за намиране на нови предложения за ключови думи, без да въвеждате допълнителни инструменти. Тук можете да видите някои думи за търсене, за които никога не си помислихте да се насочите.

December 22, 2017