Back to Question Center
0

Семалт: Софтуер за уеб скартиране - Топ съвети

1 answers:

Данните, показвани от повечето уеб страници и сайтове са достъпни само чрез браузър. Повечето сайтове не предлагат функционалности, на които можете да запазите данните за целевите си данни на вашата машина. Единствената опция, която трябва да събирате, е да копирате ръчно вашите целеви данни, което е тромава и отнемаща време задача.

Затова се нуждаете от уеб scraping , за да завършите вашите проекти. Web scraping, известен също като "harvesting web", е техника за извличане на целеви текст с помощта на софтуер за уеб scraping. Софтуерът за изтриване на уеб извлича данни от уеб страници и уебсайтове, чрез които получената информация се запазва в табличен формат или в локалната ви машина - anti ddos vps windows iix.

Защо Октопарс?

Урокът за изтриване на уеб помага на стартиращите да извличат информация от интернет и в динамични сайтове. Octoparse предлага уроци за това как можете да използвате софтуер за изтриване на уеб, за да изтриете уеб сайтове и уеб страници. В много случаи софтуерът за изтриване на уеб е конфигуриран да работи на определени сайтове или да е персонализиран за браузъри.

С Octoparse можете да извлечете полезни данни в облака или да използвате локална машина. Изхвърлянето в облака обаче се препоръчва на местните машини. Хромичното смачкване и персонализираните архиви са ключови неща, които трябва да имате предвид при извличането на данни.

Octoparse позволява web стъргалки да извлечете данни в три режима, които включват:

Wizard режим

предлагани безплатно в интернет. Можете да използвате режима на съветника на софтуера, за да остъргвате единични уеб страници, URL адреси и списъци с уеб страници.

Разширен режим

Това е най-популярният начин за изтриване на уеб. Разширеният метод за извличане на данни се основава на URL адреси, списък с текстове, списъци с променливи и фиксиран списък. Режимът може да се използва за извличане както на единични, така и на множество уеб страници.

Интелигентен режим

С Octoparse получавате данните си само за секунди. Ако сте проверявали урока за изтриване на уеб, трябва да се натъкнете на освобождаването на Octoparse 6. 2 версия. Octoparse smart режим се предлага безплатно в интернет. Новоиздадената версия ви позволява да изтегляте данни от Интернет в структурирани таблици.

За да използвате режима Smart Octoparse, поставете URL адреса в уеб страницата, която искате да изстържете. Кликнете върху бутона "Smart" и гледайте, докато страницата се превръща в структурирани таблици.

Данните, извлечени от софтуера за остъргване на уеб сайта Octoparse, се експортират в:

API

извлечени данни от повече от една задача, изпълняващи се в облака. Всичко, което трябва да направите, е да получите означение за достъп, като запишете потребителското име и паролата си в полето за търсене.

CSV файл

С Octoparse можете бързо да извличате данни от HTML таблици и да експортирате данните в стойности, разделени с команди.

База данни

Скрапените данни могат да бъдат експортирани във вашата MySQL база данни или SqlServer.

Опростени функции Octoparse

Този уеб софтуер за остъргване предлага безплатни разширени функции за крайните потребители. Характеристиките включват:

  • Proxies
  • XPath
  • Регулярен израз
  • 73)

    Octoparse е първокласен софтуер за изтриване на уеб, който извлича данни от уеб страници и сайтове. С Octoparse можете да получите данните си, като изпълните извличането в облака или изтриващите сайтове с вашата локална машина. Изтеглете и инсталирайте Octoparse на компютъра си, за да изтриете мрежови сайтове, директории и публикации за работа.

December 22, 2017