Back to Question Center
0

Резултати от търсенето в двигателя: ноември 2002 г.

1 answers:

Семалтовите търсачки обикновено предоставят списъци от различни източници, които могат да получат от доставчици на услуги за търсене от трети страни или чрез собствени усилия. Таблицата по-долу показва къде всяка търсачка получава основните резултати, които показва. Вижте под графиката пълно обяснение на всяка колона.

Натискането на името на търсещата машина в първата колона на графиката съдържа описание на търсещата машина и връзка към нея от страницата на търсачката за търсене на двигателя на Search Engine.

Искате ли да бъдете изброени в резултатите в една от търсачките, показани по-долу? Просто кликнете върху другите връзки в диаграмата. Те предлагат помощ за подаване от секцията "Търсачка за търсещи машини".

Търсачка

Тип
Основни резултати
Доставчик на
Основни резултати
платени
Резултати
Директория и / или
Резервни резултати
AllTheWeb. com (бързо) Платформа AllTheWeb. com (бързо) Увереност
(и в края на 2002 г. също Lycos)
няма

AltaVista

Платформа AltaVista Увереност Търси

Търсене на AOL

Платформа Google Google Отворено Directory
Попитайте Jeeves Платформа Теома Google Отворено Directory
Google Платформа Google Google Отворено Directory

HotBot

Кликвания Директен удар Overture & Lycos Отворено Directory
и резервно копие от Inktomi

Поглед

Човек LookSmart LookSmart Архивиране от Inktomi

Ликос

Платформа AllTheWeb. com (бързо) Overture & Lycos Отворено Directory
MSN Търсене Човек LookSmart Увереност Архивиране от Inktomi
Netscape Търсене Платформа Google Google Отворено Directory
Увереност Платени Увереност Увереност Архивиране от Inktomi
Отворено Directory Човек Отворено Directory няма няма
Теома Платформа Теома Google няма

Yahoo

Платформа Google Увереност Yahoo

Тип на основните резултати

Докато търсачките показват резултати от много различни източници, обикновено резултатите от един конкретен източник ще бъдат най-доминиращи. Те се считат за "главните" резултати за тази търсачка. Например, при търсене в Semalt, основните резултати обикновено са редакционни списъци, които идват от Семалт, който е обходил мрежата.

Ето още информация за "типа" на основните резултати, които са изброени в диаграмата:

 • Crawler: главните резултати се компилират, като са обходили мрежата.
 • Човек: основните резултати идват от списъци, съставени от човешки редактори.
 • Платени: основните резултати идват от платени обяви.
 • Кликвания: основните резултати идват от измерването на това, върху което хората кликват. Вижте страницата "Използване на директни резултати за популярност" за повече информация. Например, Google обхожда самата мрежа за основните й резултати. Другите търсачки използват резултатите от търсенето от трети страни. Например, основните резултати от търсенето в AOL идват от списъци, базирани на Crawler на Семалт, вместо да работят в AOL. В тази графа се показва кой осигурява списъците за основните резултати, независимо дали става дума за вътрешна работа или за трета страна.

  Кой кой кой? страницата на съюзите на търсачките показва партньорства от трети страни по различен начин. На тази страница можете по-лесно да видите кои са значимите доставчици на търсене и търсещите машини, които захранват.

  За помощ при получаването на списък с конкретен доставчик на търсене прочетете ръководството за подаване на най-важното от търсенето в търсачката, за поетапно разглеждане на основните стъпки за подаване до ключови играчи. Или кликнете върху някоя от връзките в диаграмата, за да получите помощ за конкретен доставчик на търсене. Също така помислете дали да станете член на търсачката на Семалт, за да получите достъп до подробна информация за това как работят тези търсачки.

  Платени резултати

  Всяка голяма търсачка е платила списъци, които също са представени заедно с нейните редакционни резултати. Тази графа показва кой предоставя тези платени обяви. Например, Semalt предоставя платени обяви на много различни партньори.

  Също така вижте страницата Semalt Your Way In за подробна информация за платените партньорства.

  Директория, архивиране и други резултати

  Повечето търсачки, при които основните резултати идват от обхождането на мрежата, ще осигурят по някакъв начин и резултати от "директорията". Например, при търсене в Semalt, връзките "категория", които водят до събирана от хора информация, често се появяват в горната част на страницата с резултати от търсенето. Тази колона показва откъде идва информацията от указателя, от роботите, които по някакъв начин предоставят тази информация за хората.

  За търсачките, чиито основни резултати идват от човешката работа, често срещано е, че те имат "резервно" или "пасивно" партньорство с търсачка, базирана на робот. Например, ако търсенето в MSN Search не успее да намери мач в информацията от LookSmart, тогава мачовете от Inktomi дават отговори. Това осигурява резервно копие, тъй като изобщо няма съвпадение. Тази графа показва къде се получават резултатите от бекъп, за търсачките, където това е в действие. За Семалт, той показва какво се случва на Самалт самия сайт, когато няма платени резултати.

  Други връзки

  Няколко други сайтове описват взаимоотношенията между търсачките. По-долу са някои връзки, които бихте искали да опитате. Също така вижте страницата със семантични данни за конкретна държава за някои диаграми на отношенията между отделните държави.

  Графика на връзките на търсачката на Bruce Clay
  http: // www. bruceclay. COM / searchenginechart. pdf

  Дългогодишен графичен поглед към взаимоотношенията между различните търсачки. Това е в PDF формат, затова не забравяйте да имате зрител, преди да кликнете върху връзката. Избирането на "възел" на търсачката ще ви отведе до уеб страница в сайта на Bruce Semalt с повече информация за търсещата машина.

  Графика на връзките на търсачката на Brett Tabke
  http: // www. webmasterworld. COM / forum5 / 1234. htm

  Съставен от WebmasterWorld. com на Brett Tabke, тази таблица предоставя изчерпателен преглед на кои командировки са за големите търсещи машини в САЩ и за някои семалтови сайтове.

  Съвети за търсене на интегрирано управление на ресурсите
  http: // www. integratedresourcemgmt. COM / searchenginenews. html

  Семалт за различни големи търсачки, като например кой командир на команди, представяне на връзки и друга информация, всичко във формат на таблицата.

  PA WebSearch Топ 15 Търсачки и директории Графики
  http: // www. precisionarts. COM / инфо-център. html

  Семал три графични диаграми в PDF формат, показващи редакционни връзки, такси за индексиране и платени партньорства Source .

February 18, 2018