Back to Question Center
0

Как да се класира добре на Amazon и да стане успешен продавач там?

1 answers:

Нека да се изправим пред нея - ако искате да разберете как да се класирате добре на Amazon като наистина успешен продавач, трябва да приемете следното твърдение за даденост. Искам да кажа, че прекалено много членове на електронната търговия и SEO (и дори продавачите на големи времена) често пренебрегват огромна възможност - като се фокусират само върху търсещата машина на Google. Разбира се, това е световният гигант за търсене. Но това е, че ако продавате на Amazon, този претъпкан онлайн пазар трябва да бъде много по-важен за вас, отколкото за всичко друго. Защо? Главно защото, когато става въпрос точно за търсенето на продуктите за продажба, Amazon има нещо повече от три пъти повече обем на търсене. Впечатляващо, нали? Така че, по-долу ще споделя практически знания, за да знаете как да се класирате добре на Amazon, за да се превърнете в истински успешен търговец на дребно, който продава там - софа оттоманка.

Как да се класираме добре на Amazon

Преди всичко, нека да разгледаме ключовите разлики между класирането на големите търсачки (като самия Google) и как да се класира добре на Amazon - взети в мащаб.

Преобразуване и удовлетвореност на потребителите

Преди всичко друго ключовата точка на разнообразието между Google и Amazon е, че основната търсачка е предназначена предимно да продава реклами - давайки ви бързи отговори и правейки това разумно да се върнете за повторно търсене, за да извършвате повече търсения и в крайна сметка да дадете повече кликвания върху рекламите. В резултат на това, показателите за успех на Google се въртят основно около средното време за посещение на потребител, както и честотата на кликване. В същото време, обаче, Amazon се фокусира повече върху даването на повече приходи или брутен марж, измерен за всяка заявка на клиент за определен продукт, продаван там. Това означава, че Amazon е по-вероятно да пренареди своя резултат от търсенето, така че повече потенциални клиенти да бъдат успешно превърнати в истински купувачи. Ето защо, ако искате да знаете как да продавате повече на Amazon - първо трябва да се съсредоточите върху подобряването на конверсията си. Просто защото от гледна точка на алгоритъма за класиране за търсене A9, като има повече реализации, означава да се осигурят повече пари за бизнес платформата за електронна търговия на Amazon.

Фактори на производителност и значимост на Amazon

Най-често основните фактори за класиране на Amazon са разделени на две различни категории - уместност. И тук най-накрая стигаме до точката - трябва да направите ясна разлика между тези два фактора, за да разберете как да се класирате добре на Amazon. Ето ги и тях.

  • Фактори за ефективност - всичко за основните фактори на производителност (самият процент на конверсия, както и цената на продукта и изображенията) всъщност не са твърде сложни. Просто казано, всеки един от тези фактори ще даде мощен сигнал на Amazon, че вашият продукт е по-вероятно да продава добре, когато се класира добре.
  • Фактори за съответствие - тази категория означава основните полета на вашата продуктова страница, използвана от A9, за да определи дали вашият продукт е наистина подходящ за потребителско търсене. Тук са основните елементи от вашата малка обява, които са признати за главни фактори на съответствието: Заглавие на продукта, Марка, Списък на булеварните точки, Описание на продукта, Обратно търсене, Условия за търсене, Име на продавача, Настройка, Ежедневен процес, Филтърни полета, както и общия Ви ранг на продажбите.
  • December 22, 2017