Back to Question Center
0

Ролята на извличането на данни в бизнеса - съвет за семал

1 answers:

Голямо разнообразие от професионалисти и компании днес използват скрап от данни. Това е една изключително разглеждана технология за автоматизиране на извличането на неорганизирани уеб данни и превръщането им в управляем формат. Остъргването на данни включва предимно преминаване на URL адрес с помощта на робот и използване на XPath, CSS, REGEX или друга подходяща техника за извличане на желаната информация от уеб страница. Поради това той осигурява начин за автоматично събиране на информация от мрежата.

В момента има много решения за извличане на данни - от напълно автоматизирани решения, които могат да преобразуват цели сайтове в структурирана информация в ad hoc системи, които се нуждаят от човешки усилия - scivolo bambini esternon.

Отстраняване на данни има безброй приложения. Ето най-често срещаните употреби на изтриване на уеб в бизнеса:

1. Проследяване на онлайн присъствието

Един от важните аспекти на изтриването на данни е, че той може да се използва за обхождане на бизнес профили и прегледи на уебсайтове. Получената информация може да помогне за оценката на производителността на продукта, реакцията на потребителя и поведението му и т.н.Уеб scraping може да изведе и провери десетки хиляди потребителски профили и техните рецензии, които могат да бъдат много полезни за бизнес анализи.

2. Извличане на данни за продуктите и цените за сравняващи сайтове

Съществуват специфични за даден уеб сайт роботи, които обхождат и остъргват цените на продуктите, описанията и изображенията, за да получат данни за сравнение или принадлежност. Получените данни за цените могат да помогнат за ценова оптимизация, за която се оказа, че се подобрява маржовете на печалба със значителен процент. Предприятията в областта на електронната търговия могат да се възползват от наличните инструменти за извличане на данни , за да гарантират, че осигуряват най-добрите цени през цялото време.

3. Анализ и прецизиране на клиентите

Това се прави предимно от нови канали / уеб сайтове, за да се разбере тяхната аудитория. Оттеглените данни могат да се използват, за да се знае поведението на аудиторията. За даден канал това може да помогне да се предоставят насочени новини на зрителите. Това, което гледате онлайн, например, дава поведенчески модел, който уеб сайтът може да използва, за да знае какво всъщност харесвате.

4. Управление на онлайн репутацията

Днес компаниите харчат милиони за поддържането на голямо онлайн присъствие и изтриването на уеб остава една от най-важните техники за тази цел. Възстановените данни могат да разкажат повече за вашата стратегия за управление на репутацията онлайн, тъй като тя ви помага да разберете публиката, която се надявате да окажете, както и области, които биха могли да навредят на вашата репутация. С надежден робот за уеб можете лесно да разкриете лидери на общественото мнение, чувства в текста, тенденции в теми и демографски аспекти като възраст и пол. Можете да използвате тази информация във ваша полза.

5. Откриване на измамни преразглеждания

Становище спам или писането на фалшиви прегледи и мнения за подвеждане на читателите се превърна в основна грижа за хората, които зависят от онлайн прегледи и мнения за различни цели. Web scraping може да ви помогне да проследявате писмени отзиви, да проверявате истинските и да откривате и блокирате измамните.

В настоящата епоха на големи данни и нарастваща конкуренция използването на скрап от данни е безкраен. Вашият бизнес може да намери поне една област, в която уеб данните могат да бъдат използвани за печалба. Отстраняването на данните е неразделна част от бизнеса през 21-ви век.

December 22, 2017