Back to Question Center
0

Можете ли да ми помогнете да получа SEO предимствата на препратките обяснено?

1 answers:

Преди всичко друго, нека да разгледаме основния речник за препратки в SEO. Трябва да знаете тези нормални термини за самите интернет връзки и процеса на изграждане на връзка в мащаб. Нека да разгледаме основите на обратните връзки, обяснени с основните дефиниции.

Link Juice

Link Juice - означава обща оценка, а не определено измерване - lente de sol ray-ban. Връзката със сока е "мощност", "стойност" и "авторитет" на връзка, предавана от една уеб страница до друга. Този термин се използва за посочване на качествени препратки с атрибут DoFollow, вмъкнат в HTML кода. Подобни препратки обикновено са предназначени да предават или преразпределят една от най-важните показатели за връзка в мрежата, известна като резултат на PageRank.

Препратки с DoFollow

DoFollow връзки - са единственият тип препратки, които да се използват за SEO цел. Просто казано, силната сила на препратките с DoFollow се върти главно около способността им да преминават Link Juice. Тези връзки служат за целите на индексирането - искам да кажа, че те помагат при търсенето на обхождащи ботове да навигират през различни секции и страници на вашия сайт или блог. В същото време, препратките с DoFollow предлагат външна пътека, насочена към целевата страница другаде в мрежата. Това означава, че всеки жив потребител има право да "следва" пътя на такава свързана връзка.

Backlinks with NoFollow

NoFollow backlinks могат да бъдат обяснени на друг вид връзки, но с почти нулево тегло и влияние в SEO. Вградени с маркера NoFollow, тези връзки не могат да преминават през Link Juice. Следователно те нямат пряко влияние върху позицията за класиране на страниците. Например, връзките NoFollow могат да се използват, когато трябва да настроите външна връзка с неефективен уеб сайт или блог. Въпреки това те все още са полезни за по-добро индексиране и могат да ви помогнат да изградите разнообразно портфолио от различни връзки с неравномерна сила и цел. И особено разнообразието е най-изгодната собственост на профила ви на връзки. Искам да кажа, че този сигнал е достатъчно критичен, за да може Google да бъде взет предвид, когато става въпрос за възлагане на позиции за класиране в търсене.

Тази категория обратни връзки може да се обясни като нискокачествени връзки, които обикновено се създават в отчаян опит да се издигнат текущите позиции за търсене на всяка цена. Искам да кажа, че залагането на спам, неподходящи или дори незаконни дестинации, тези връзки са по-склонни да навредят на цялостните SEO усилия, отколкото да дадат реално подобрение. Ето защо трябва да бъдете предупредени и да се отклоните от нискокачествени връзки, които често се зараждат в огромни количества от линковете (линкове), PBN (частни блог мрежи) или безскрупулни доставчици, които предлагат на пръв поглед природни платени връзки за продажба.

Вътрешни връзки

Този тип изграждане на връзка се използва, за да даде солидна основа на архитектурата на уебсайта, допринасяйки за по-добро и по-лесен за използване браузър. Вътрешните връзки дават пасажа в рамките на един и същ домейн - просто улесняване на навигацията през различни секции и свързани страници в рамките на уебсайт или блог. Обърнете внимание обаче, че добрата логическа структура все още е доста измерим сигнал, който може да допринесе за потенциално по-висока позиция за класиране в търсене в по-дългосрочен план, поне косвено.

December 22, 2017