Back to Question Center
0

Как да видите растежа на връзките в Google Анализ?

1 answers:

Google Анализ е един от най-добрите професионални аналитични инструменти, които предоставят на уеб администраторите всички необходими данни относно показателите на сайта и позицията на SERP. Тя дава възможност да се проследи успехът на кампании за оптимизиране на търсачките и да се достигнат съответните изводи от получената информация. Друга очевидна полза от този софтуер за анализ на Google е способността да проследявате препратки към уебсайтове. В GA външните връзки се наричат ​​реферали. Ето защо трябва да потърсите в аналитичните си доклади.

how to see backlinks

Тази статия е посветена на информацията как да видите обратни връзки в Google Анализ и как да ги различавате по качество и източник. И така, тук отиваме.

 • Избирайте правилния потребителски профил в Google

На началния етап от вашето сътрудничество с GA, трябва да се уверите, че използвате правилния профил, профил и изгледи, тъй като може да имате няколко профила тук и многобройни различни проекти, които могат да причинят истинска бъркотия. Сайтът, в който работите в момента, ще бъде поставен в горната дясна част на страницата. Трябва да кликнете върху него и да изберете съответния.

 • Отчети за придобиване

. Следващите стъпки ще ви помогнат да управлявате правилно доклада си за обратна връзка:

 1. Кликнете върху "Придобиване" в менюто отляво, за да проверите всички отчети за придобиване.
 2. Изберете падащото меню "Всички трафик";
 3. Кликнете върху бутона "Препратки".
 • Докладът за препратки ще ви предостави данни за обратна връзка

Източниците за трафик на препратки могат да бъдат намерени в секцията Google Analytics, Отчет за препратки. "Тук ще видите всички необходими данни за обратните връзки и източниците, където те се намират.

 • Практически техники за проверка на препратки в GA

Съществуват някои съвременни техники за качество,.

 • Добавяне на нови сегменти за аудитории

За да стесните търсенията си за обратна връзка и да получите по-точна информация,. Тази техника на Google Анализ ще ви помогне да разбиете различните типове посетители, идващи на сайта Ви чрез препратки.

За да сегментирате обратните връзки, изпълнете следните стъпки:

 1. Кликнете върху бутона "Добавяне на сегменти";
 2. Използвайте полето за търсене;
 3. След това кликнете върху бутона "Прилагане", за да потвърдите;
 4. След това ще наблюдавате процент от новата сегментна аудитория и сравнителните данни.

seo backlinks

 • Първични размери

"В GA. Основната величина по подразбиране е източник. В този раздел можете да наблюдавате домените с обратно свързване. За да наблюдавате страницата с обратна връзка, трябва само да кликнете върху един от домейните. По този начин ще можете да видите пътя за препращане на външните си връзки.

След като проверите всички входящи източници за обратна връзка, можете също така да разгледате кои целеви страници получавате. Можете да го направите, като изпълните следните стъпки:

 1. Кликнете върху "Целева страница";
 2. След това се наблюдават референтни целеви страници;
 3. Проверете данните за придобиването, поведението и реализациите си; (можете да проверите тенденцията към нагоре) Source .

December 22, 2017