Back to Question Center
0

Каква е скритата сила на nofollow backlinks?

1 answers:

Всички уеб администратори твърдят същите неща. Следващите връзки са полезни за оптимизиране на уебсайтовете, докато nofollow е безполезна. Това обаче не е така. Това може да звучи правилно в случай, когато се притеснявате само за непосредствената връзка с акциите. В дългосрочен план, този подход означава, че губите много потенциал за изграждане на връзки, който можете да получите от nofollow препратки.

Може да се обясни с няколко фактора за класиране. На първо място, Google все още се интересува от следните връзки и ги намира за значителни за подобряването на репутацията на марката. Той обръща внимание на уебсайта, който не съдържа обратни връзки, когато се опитва да обобщи дали имате здрав и качествен профил на връзката или не. Нещо повече, номерата на обратните връзки все още могат да бъдат индексирани, което помага да се гарантира, че един уеб източник е жив. Несвързаните препратки играят важна роля в по-широките маркетингови ползи.

Как Google реагира на nofollow backlinks?

Истина е да се каже, Google анализира както followfollow и nofollow backlinks. С единствената разлика в качеството на връзката сок, тя преминава през nofollow препратки. Google счита nofollow връзки като част от здравия профил за обратна връзка. Ако профилът на обратна връзка се състои само от следните последователности, изглежда подозрителен за търсачките. Такива неестествени профили могат да получат наказания. Така че, ако нямате никакви връзки, е полезна предпазна мрежа.

Друго предимство на nofollow backlinks е, че те помагат на търсачките да обхождат и индексират вашия сайт. Следващите връзки могат да подканят Google да анализира една от уеб страниците ви, които преди това не са получили трафик. Това, което е важно тук, е, че връзките nofollow все още гарантират, че търсачките могат да намират, обхождат и индексират вашия сайт, дори и да не прехвърлят собствен капитал или да правят бележка от ключови ключови думи.


Заслужава да се отбележи също така, че nofollow връзки могат да бъдат чук за действие. Много уеб администратори отказват да работят с платформи за обратна връзка nofollow, тъй като смятат, че не могат да бъдат ефективни за развитието на бизнеса си. Проблемът е, че те не виждат реална стойност зад nofollow връзки. Ако публикувате страхотно съдържание на платформа, която осигурява само nofollow връзки, тя все още може да бъде от полза за вас, тъй като потребителите, които намират вашето съдържание съответстващо и качествено, ще го споделят на по-малките си платформи. Така че, в резултат на това, вие все пак ще получите много органични backlinks.

Ето защо nofollow връзки може да не премине връзката дял в начина, по който много от нас разбират, но тя все още е от полза за нашите сайтове оптимизация за търсещи машини. Няма никакво съмнение, че nofollow backlinks подобряват експозицията на сайта на SERP. И експозицията, в своя срок, може да донесе повече followfollow трафик генерирани връзки към вашия сайт.

В заключение бих искал да кажа, че следващите препратки следва да бъдат вашият най-висок приоритет, но не трябва да отхвърляте възможностите за връзка с nofollow tag. Тези връзки също имат потенциал да помогнат при индексирането и генерирането на допълнителни връзки Source .

December 22, 2017