Back to Question Center
0

Как обменът на препратки работи?

1 answers:

Основният метод за генериране на връзки е обмен на обратна връзка с ниши, свързани с уеб сайтове. Тези обмени обикновено се извършват след такива постове, като "препоръчваме", "нашите спонсори", "нашите партньори" или нещо подобно. Предприятията смятат, че ако се свържат с източник, то този източник очевидно трябва да се свърже с тях - san jose network equipment. В противен случай фирмите биха изпратили масови имейли със същите съобщения. Освен че е решаващ начин за генериране на връзки, това също е евтин или дори безплатен начин за получаване на подходящи връзки. Този подход на изграждане на връзки обаче е бил полезен в миналото, но не сега. Търсачките станаха по-интелигентни и разбраха, че този вид входящи връзки не са истински гласове за даден уебсайт, а по-скоро само начин за уебсайт, който да увеличи класацията. Ето защо търсачките започнаха да дават по-малка стойност на външните връзки, които са обозначени като реципрочни. По-късно реципрочните връзки бяха напълно обезценени и много малки фирми загубиха класацията си заради тях. Този тип връзки не причиняват тежки санкции на Google, но най-вероятно няма да даде стойност за кампанията Ви за оптимизиране. Реципрочните връзки могат да донесат някаква стойност на сайтовете. Тази стойност обаче ще бъде по-ниска от преди и по-малка от тази на качествените препратки. Все пак малка стойност все още е ценна. Ето защо не трябва напълно да отхвърляте реципрочните връзки. Тези типове връзки могат да осигурят друг трафик от полза - препращане. Вероятно няма да получите много трафик от препратки от реципрочни връзки, но все пак, той може да бъде от полза за вашия онлайн бизнес.


Как да създадем реципрочни връзки?

Не всички взаимни връзки са създадени еднакво. Някои от тях са по-ценни от други, в зависимост от уеб източника, с който обменяте препратки. Трябва да обменяте връзки само със свързани с индустрията уеб източници. Тя ще изглежда подозрителна за търсачките, ако сте със седалище в сферата на образованието и търговията на дребно, например книги, но обменяте връзки с туристическа агенция. Въпреки това, можете да намерите обща основа с уебсайт, който поне е леко свързан с вашата индустрия. Например, ако една туристическа агенция публикува статия за книгата за авантюри, тогава връзката ви за онлайн магазини ще изглежда естествено в това съдържание.

Няколко връзки от неподходящи сайтове няма да навредят на репутацията ви, но ако имате повече, рискувате да направите подозрителен подпрофил на връзката си за търсачките. Твърде много неподходящи връзки най-вероятно ще изглеждат като спам и могат да повдигнат червен флаг относно видовете дейности за изграждане на връзки, които извършвате. При това всички получени трафик на препратки ще изчезнат, тъй като тези реципрочни връзки ще бъдат обезценявани.


Друга причина, поради която трябва да бъдете изключително внимателни към качеството и уместността на уебсайта, с който обменяте връзки е, санкционирани за свързване с уебсайтове с ниско качество. Ако Google установи, че свързвате с това, което определя като спам уеб сайт с ниско качество, вашата репутация като авторитетен уеб източник може да бъде опустошена. Той дава отрицателен сигнал на системата за търсене и сайтът Ви ще бъде включен в списъка с подозрителни онлайн източници.

Затова не сте сигурни за качеството и репутацията на уеб източника, не обменяйте препратки с него. Това ще ви помогне да избегнете проблеми в бъдеще. Също така ви съветвам да прегледате статистиката на уебсайта през последните шест месеца, тъй като тя може да ви покаже текуща ситуация в уебсайта (трафик, преобразуване, време, което потребителите изразходват за посещение на сайт и т.н.) и това, което е по-важно, ще покаже дали даден уебсайт е бил санкциониран от търсачките или не. За да получите тези статистически данни, можете да използвате Semalt Web Analyzer.

December 22, 2017