Back to Question Center
0

Колко връзки отзад имате нужда да подобрите видимостта на сайта си?

1 answers:

От гледна точка на оптимизацията, процесът на генериране на връзки служи за изграждане на хипервръзки от други уеб източници към вашите собствени чрез различни начини за изграждане на връзки като публикуване на блог, обратна връзка с коментарите, съобщения за пресата и др.Всички тези дейности служат за да дадете вашето доверие на марката и да повишите репутацията на вашия домейн във вашата индустрия. Търсачките разглеждат връзките, които сочат към вашия сайт като цифровите гласове и по-голямата част от гласовете, които имате, толкова по-висок ще бъде вашият сайт на SERP.

В действителност обаче не всички гласове са равни - computer expert guide. Има много спамми техники, които служат за заблуда на търсачките и за постигането на по-висок ранг с все още нискокачественото съдържание. Въпреки това, времето, когато можете просто да изградите много нискокачествени входящи връзки около вашия домейн, са изчезнали. Днес Google и други големи търсачки активно се борят срещу измамни дейности, свързани с изграждането на връзки, като например връзката със земеделието, излъчваните статии и коментарите на блога. Наскоро Google създаде новия алгоритъм за класиране, според който всички нискокачествени препратки трябва да бъдат премахнати. В противен случай един уеб източник може да бъде или deindexing от Google, или да получите санкции, които водят до класиране спад. Ето защо в наши дни качеството на входящите връзки се оценява по-високо от тяхното количество. Това означава, че трябва да проверите правомощията и уместността на източника, който ви постави връзка.


Когато става въпрос за PageRank за вашия уеб източник, това се определя от класирането на връзки, идващи към вашия сайт. Това означава, че ако сте свързани чрез уеб страници с нисък PR, вашият собствен PageRank няма да расте.

Ето защо едно качествено препращане от съответния уеб сайт с висок PR ще струва по-високо от хиляди нискокачествени. Ниски класации, използвани от непрофесионални доставчици на SEO, придобити от дейности, свързани с измамни връзки, не само негативно засягат уебсайта Ви, но и опустошават вашия корпоративен имидж и репутация.

Ценим препратки от нишките, свързани с уебсайтове с висок рейтинг на PageRank, ще направи бизнеса ви по-просперителен и ще помогне на търсачките да дешифрират какъв е сайтът Ви.

Колко препратки трябва да класирате високо в Google?

Няма смисъл да повдигаме този въпрос, тъй като отговорът ще зависи от Вашата индустрия и възрастта на марката. Един домейн се нуждае само от няколко висококачествени препратки, за да се класира високо на страницата с резултати от търсенето, докато друг домейн има нужда от многобройни входящи връзки, за да повиши авторитета си и да подобри репутацията си. Разбира се, има много други сигнали за класиране, които допринасят за позицията на уебсайта в резултатите от търсенето.

Какви са най-добрите препратки?

Най-добрият вид обратни връзки са органични външни връзки. Те идват на сайта Ви без да ви питат и да получат, когато не очаквате. Тези връзки са придобити от подходящи и популярни блогове или уебсайтове, които високо оценяват съдържанието ви и решават да го споделят с читателите си. По правило тези видове препратки се придобиват от подходящи уеб източници и привличат много трафик към свързан външен сайт.

Въпреки това е трудно да се получат органични връзки от надеждни уеб сайтове в пазарната ниша. Вашият уеб източник трябва да има много стойност за потребителите и има висока репутация, за да получи шанс да получи входящи връзки от лидери в бранша.

December 22, 2017