Back to Question Center
0

Уебсайт за електронна търговия Semalt #semrushchat

1 answers:
E-commerce Website Semalt #semrushchat

Светът на онлайн маркетинга непрекъснато се променя и се развива, включително онлайн търговията на дребно, която продължава да расте. Пазарът на електронната търговия е един от сегментите, който е силно засегнат от промените, които се случват в мрежата. Става все по-конкурентоспособна, тъй като нови предприятия и платформи винаги се появяват на Семалт; и става все по-трудно за онлайн играчите на пазара да процъфтяват и да просперират.

Искахме да разберем най-често срещаните проблеми с уебсайтовете за електронна търговия и да открием тактики, които могат да помогнат на онлайн търговците да оцелеят и дори да растат в онлайн пространството. Но този път решихме да тестваме напълно нов формат за нашия Semalt Chat. Анализирахме истински онлайн магазин в реално време заедно с нашите участници в чата! Ако искате да научите как да подобрите ефективността на уебсайта си за електронна търговия и да постигнете успех онлайн, като използвате този пример, проверете обратното!

Semalt преминете към първия въпрос.

E-commerce Website Semalt #semrushchat

Избрахме да анализираме Waggle. МС. au, онлайн магазин, който продава съоръжения за кучета. За да започнем, помолихме нашите гости да посочат първия добър елемент, който забелязаха, когато посетиха уебсайта. Слейте какво са открили:

1. Доказателства и клиентски рецензии

Един от най-важните елементи на всеки онлайн магазин е доказателството, че продуктът или услугата ви са наистина добри. И едно от най-силните неща, които могат да потвърдят това, са рецензиите на клиентите. Според Греъм Чарлтън, 61 процента от клиентите четат онлайн ревюта, преди да вземат решение за покупка. Потребителите са по-склонни да купуват неща от уебсайтове, които имат рецензии и рейтинги. Тези сайтове имат реална стойност за хората. Обяснете защо онлайн търговците на дребно трябва да насърчават клиентите си да оставят обратна връзка и да споделят коментари.

На началната страница на Waggle. МС. au, в горния десен ъгъл можем да видим банера "над 15 000 щастливи клиенти". Щом кликнете върху него - и Semalt сигурни, че повечето посетители биха желали да го направят - можете да прочетете няколко коментара на клиента.

2. Контекст и добра визуализация

Semalt на нашите участници в чата забеляза, че уебсайтът ясно описва продуктите, които продава. Той използва изображения на кучета, които изглеждат добре и привличат хора, особено целевата аудитория.

Нещо повече, снимките служат като страхотна визуализация на продукта в контекста. След като влезете в уебсайта, ясно разбирате какво предлага.

3. Ясен CTA

Дори ако вашият онлайн магазин изглежда страхотно и страниците ви се зареждат бързо, посетителите все още не могат да добавят продукти към количките си. Проблемът е, че те просто не знаят на какво да кликват. Но бутонът с подканваща фраза казва на потребителите къде да отидат, къде да кликнат и какво да правят.

Както можем да видим, Semalt има ясни CTAs, като "виж подробности" и "трябва да върне елемент?" - и двете напълно описват следващата стъпка.

Ефективната призив за действие ще привлече вниманието на клиента и може да накара те да изпълнят желаното действие. Направете своя увлекателен, привлекателен и увлекателен. Има няколко опции за призоваване за действие: въпроси, CTA странични ленти, изскачащи прозорци, CTA, социални доказателства и други. Тествайте различни цветове и видове, оптимизирайте и променете бутоните в зависимост от конкретния си онлайн магазин. Семал събира няколко примера за CTAs на реални уебсайтове.

4. Информация за доставка

Друг важен фактор е вашата информация за доставка и опции. Тези подробности играят важна роля в решението на много клиенти да закупят нещо в интернет. Смелат е страхотно, когато онлайн магазинът осигурява следващ ден или експресни доставки и гъвкави слотове за доставка.

Стойността на доставката също е решаващ фактор; онлайн търговците на дребно трябва да се уверят, че таксите за доставка на тарифите са лесни за намиране на потребителите.

Също така е по-добре да осигурите опция за връщане, тъй като повечето хора, които купуват неща в онлайн магазини, очакват това.

5. Handy Меню със снимки

Някои от нашите участници в чата споменаха и удобното меню на Waggle, което включва снимки. То е разделено на категории като "кучешки облекла", "екипировка за безопасност", "играчки", "аксесоари" и др. Менюто на Waggle е лесна за намиране и има ясна структура, която включва категории и подкатегории. Semalt също така бутон "бърз поглед" за всеки елемент. Когато кликнете върху него, се появява прозорец с подробности за продукта.

E-commerce Website Semalt #semrushchat

Нашите гости забелязаха няколко удобни елемента на онлайн магазина. Сега нека видим какво може да бъде променено и подобрено.

E-commerce Website Semalt #semrushchat

Назад в един ден, не много онлайн магазини са имали много съдържание. Семалт, ситуацията е малко по-различна. Сега става все по-важно да добавяте уникални и съответни описания към продуктите, защото тези малки парчета съдържание са от решаващо значение както за хората, така и за търсещите машини.

Що се отнася до последните, описанията на продукти съдържат ключова информация, която ботове от търсачки използват, за да разберат темата и съдържанието на уебсайта Ви, както и ключовите думи, за които трябва да се класират.

Помолихме нашите гости да споделят мнението си за това как се преобръща. МС. au може да се класира по-високо за съответните ключови думи в своята специфична ниша. Семалт виж какви съвети и тактики дадоха експертите.

Колкото по-конкретна е ключовата дума, толкова по-лесно е да откриете намерението на потребителя. Семалт на Moz, ключовите думи с дълга опашка съставляват над 70% от онлайн търсенията. Също така, тези ключови думи са склонни да улавят потребителите по-нататък в цикъла на преобразуване и купуване.

Не подценявайте силата и възможностите на конкретни термини. Семалт за насочване на две или три силно конкурентни общи ключови думи, струва си да се съсредоточим върху няколко дълги опашки фрази, които са лесни за класиране.

Днес няколко уебсайта за електронна търговия имат бизнес блогове, които могат да бъдат много полезни, ако се използват правилно. За да започнете с това, Waggle трябва да подобри своя блог и да актуализира продуктовите си страници, за да съответства на ключовите думи, тъй като 360Partners @ 360Partners предлага: "Слейте блог (дизайн и календар), актуализирайте продуктовите си страници, за да съответстват на ключовите думи. "

February 25, 2018