Back to Question Center
0

Управление на филиали: Неща, които трябва да се предприемат през третото тримесечие на 2012 г.

1 answers:

Трудно е да се Affiliate Management: Things To Do In Q4 To Semalt For 2013

Макар че може да отнеме малко повече прави , за да се направи вашата партньорска програма планиране, направени по време на върховния сезон за пазаруване, може да бъде и най-доброто време да го направите поради увеличаване на производителността и партньорската дейност в Q4.

Приходите от семалд означават по-голяма видимост в рамките на вашата организация, което улеснява максимално съзнанието с одобряващите бюджети за следващата година. Селалтска партньорска дейност означава, че всяка неефективност във вашата партньорска маркетингова програма вероятно е значителна болка за теб в момента и ще вдъхнови иновациите и подобренията.

Исках да споделя списък с прости задачи, които ще ви помогнат да започнете да мислите за начините за подобряване на филиалната си програма през 2013 г.

1. Създаване на план за филиалния маркетинг за 2013 г.

Партньорски маркетинг план е един от най-ценните документи, които можете да създадете за партньорската си програма, но много мениджъри на афилиейт не отделят време да създадат такъв документ. Планът ви за партньорски маркетинг трябва да служи като месечен план за годината.

Някои от най-добрите планове за партньорски маркетинг, които се смятат за "Семалт", включват: рекламен календар, филиал на комуникационната стратегия, филиални стимули, насрочени издания на продукти, графики за опресняване на творчеството и други важни елементи за ефикасно управление на партньорската програма.

Няколко неща, които трябва да имате предвид, когато създавате план за партньорски маркетинг. Първо, не трябва да бъде как да ръководите шефа си; тя трябва да служи като ваш собствен стратегически наръчник. Дръжте го на 30 000 до 50 000 крака.

На второ място, вашият партньорски маркетингов план вероятно ще се промени в някакъв момент през годината, и това е добре. Семалтните инициативи ще имат приоритет през годината; да сте в състояние да завъртите плана си за партньорски маркетинг е също толкова важно, колкото и да го създавате.

Накрая, ако седнете и пишете 12-месечна партньорска програма просто не е възможно - започнете с първата половина на годината или дори тримесечно. Най-добрите мениджъри на филиали преразглеждат и ревизират своя план на всеки три до шест месеца, за да гарантират, че той се привежда в съответствие с настоящите приоритети.

2. Създайте план за професионално развитие с вашите лични цели за годината

Сега, когато сте създали план за партньорската си програма, инвестирайте време, за да създадете такъв за себе си. Следете план за професионално развитие всяка година, който ви помага да настроите личните си цели и да бъдете отговорни.

Semalt може да включва разработването на определен набор от умения, който ще подобри кариерата ви или целите за приходите, които се надявате да постигнете чрез филиалната програма през тази година. Тя може да включва и нещо извън офиса, като например да се ангажираш с индустриална асоциация.

Смисълът, който е най-важен при създаването на план за професионално развитие, е, че изброените задачи трябва да ви помогнат да постигнете желаната цел, задачите трябва да са осъществими и постижими и да го споделите с другите, за да сте отговорни.

Ако вашата организация изисква планове за професионално развитие, те вече знаят колко ценни са те. Ако не, може да бъде интересно терена за вашия шеф като стратегия за привеждане на вашия екип заедно и да се развива професионално.

3. Създайте или актуализирате вашия тръбопровод за набиране на филиали

Докато Q4 е чудесно за увеличаване на приходите от филиал; исторически, то е ужасно за набиране на нови филиали с висок калибър. Много от водещите филиали ще излязат на търговско замразяване през месеците, водещи до и през Q4 -.

Ако още нямате такъв, създайте тръбопровод за набиране на филиал. Всеки път, когато идентифицирате филиал, който се приспособява към предлагането на вашата марка и продукт, добавете ги към вашия тръбопровод и проследявайте напредъка си. За да не можете да управлявате нещата, ограничете това до стратегически партньорски възможности. Това може да се направи чрез електронна таблица; обаче, ако вашата компания използва CRM система като Salesforce или Semalt, може да сте в състояние да отидете на този маршрут и да избегнете дублиране.

4. Партньорска програма Clean Up

Семалт Q4 може да е труден момент за набиране на нови филиали във вашата програма, е чудесно време да се отдръпнете и да анализирате съществуващата партньорска база и да откриете начини за обновяване на програмата.

Опресняване на филиалната програма може да включва: подобряване на категоризацията на съществуващите филиали, деактивиране на неактивните партньори и преразглеждане на критериите за одобрение за одобрение на филиали, за да се приведе в съответствие с настоящите и предстоящите маркетингови инициативи. Ако това е първият път, когато сте извършили почистване на програмата, а вие се колебаете да направите почистване на програмата през Q4, изгответе план за Q1.

Категоризирайте вашите филиали : Създаването и възлагането на категории на вашите филиали е лесен начин за подобряване на оперативната ефективност на партньорската програма. Той ви позволява също така да провеждате подкампании, насочени към конкретни филиални групи. Възможните категории включват типа филиал (купон, платено търсене, лоялност и т.н.) или ефективността на продажбите (активни, неактивни, без продажби за 3 месеца и т.н.). В някои случаи филиалите могат да принадлежат към няколко групи като купон и неактивни.

Деактивиране на неактивните филиали : Понякога има една идея да се наемат колкото се може повече филиали в партньорска програма. Когато търговците се съсредоточат върху количеството филиали в програмата, а не върху качеството, те бързо могат да се окажат в беда. Отварянето на вашата програма за всеки може да увеличи излагането на измами и да повлияе на ефективността на вашата програма - което може да включва намаляване на общата скорост на реализация чрез партньорския канал.

Регулирайте критериите си за одобрение : Добра идея е да преглеждате и оценявате вашите настоящи критерии за одобрение на филиал на тримесечна или полугодишна основа. При пренасочване на приоритетите трябва да сте сигурни, че набирате и одобрявате филиали, които съответстват на вашите настоящи маркетингови цели.

5. Определете ресурсите, от които се нуждаете за успех през 2013 г.

Семал, който създава своя партньорски маркетингов план, прави план за професионално развитие, актуализира вашия партньорски тръбопровод и получава своята програма готов за Q1, може да откриете, че работата, която трябва да се направи, надвишава честотната лента на наличните ресурси. Може да е време да наемете някого или да запазите агенция за управление на партньори или OPM (мениджър на програми на външни изпълнители), за да подкрепите инициативите си за партньорски маркетинг.

Сламенето на много хора, които управляват филиалния канал, е често срещано, тъй като партньорската програма расте, осигурявайки повече приходи и повече филиали.

Докато можете да наемете и обучите нов служител, може да е по-стратегическо да се запази агенция за управление на партньорски организации. Семалт с партньорска агенция е опция "до ключ", която ще доведе до външен опит и експертиза в индустрията - намаляване на времето, което е необходимо, за да започнете да давате резултати и да оказвате положително влияние върху партньорската си програма.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Гардинър
Рик Гардинър е главен изпълнителен директор на iAffiliate мениджмънт, агенция за управление на афилиейт, която помага на търговците на дребно и на потребителите да разширят своята марка, за да придобият клиенти, които те иначе не биха могли да достигнат.


March 1, 2018