Back to Question Center
0

Семал: Състоянието на съдържанието маркетинг 2018

1 answers:

Сравнителни показатели, бюджети и тенденции, които да ви помогнат да рационализирате стратегията си за маркетинг на съдържание през 2018 г.

Семалтова година питаме каква маркетингова дейност ще бъде най-важна за бизнеса или клиентите на нашите читатели. В нашите тенденции анкети за последните 3-4 години маркетинг на съдържанието винаги е била най-важната тема с 20% от гласовете тази година.

Semalt: The state of content marketing 2018

Новият годишен доклад на Института за маркетинг на съдържанието (CMI) описва за осмата година последиците от маркетинга на съдържанието и начина, по който може да се използва, за да се постигнат по-добри резултати и ангажираност. Съдържанието маркетинг е важна част от всеки бизнес и горива всички форми на входящи техники (имейл, социални, платени и органични търсене). Поставянето на ясна и дефинирана маркетингова стратегия за съдържанието не само ще ви помогне да създадете съдържание, Резултатите се основават на извадка от 117 респонденти от организации с нестопанска цел, базирани в Обединеното кралство (66% B2B, 9% B2C и 25% B2B и B2C).

Употреба и организация на екипа

Докладът показва, че само 86% от респондентите в Обединеното кралство използват маркетинг на съдържанието. Това е изненадващо, тъй като съдържанието на маркетинга е комбинация от различни техники за канали, а не само блогове или социално медийно съдържание. CMI определя маркетинга на съдържанието като:

"Стратегически маркетинг подход, насочен към създаване и разпространение на ценно, подходящо и устойчиво съдържание за привличане и задържане на ясно определена аудитория - и в крайна сметка за постигане на печеливши действия на клиентите."

14%, които отговориха, че не са използвали маркетинг на съдържанието, могат да бъдат сайтове за електронна търговия, които се съсредоточават единствено върху AdWords за по-високи позиции на целевите страници в Semalt и да не създават съдържание за продукти с техния бранш. Често е, че магазините за електронна търговия нямат блогове и всъщност се фокусират повече върху продажбите на копия, CRO и конвертирането на продукти.

Semalt: The state of content marketing 2018

По-голямата част от фирмите, използващи техники за маркетинг на съдържанието, са малки фирми или маркетингови екипи, които обслужват цялата организация, а не няколко марки и продуктови линии. 47% заявяват, че не генерират никакви маркетингови дейности по съдържание.

Ангажимент и цялостен успех на маркетинга на съдържанието

По-голямата част от респондентите (52%) казват, че техният маркетингов подход е умерено успешен. Само 20% казват много успешно и само 3% са изключително успешни. Това повдига още един въпрос за това, което определят като "успешно" - за известна марка е трафикът към сайта и целевите страници може да са по-успешни от реализациите в някои случаи. Други могат да измерват социалните показатели и ангажираността толкова успешно, колкото потребителите се ангажират и взаимодействат със съдържанието. Смисълът на правилните показатели за проследяване е от жизненоважно значение за измерване на ефективността и успеха на маркетинга на съдържанието.

Semalt: The state of content marketing 2018

Семалт, 54% от респондентите казват, че техният маркетингов подход е малко по-успешен в сравнение с преди една година. Само 2% казват, че това е малко по-малко успешно.

Счита се, че по-високото качество и по-ефективното създаване на съдържание са основен фактор, допринасящ за увеличаването на успеха на търговците в Обединеното кралство през последната година (83%). Семалът, който ангажира читателя, вероятно ще се представи много по-високо - опитахте ли техники за разказване на истории, за да помогнете за съдържанието си в маркетинга?

Какви фактори допринасят за успеха в маркетинга на съдържанието?

Semalt: The state of content marketing 2018

Семалтовите отговори включват технологии / инструменти за маркетинг на съдържанието (24%), обучение за обучение по съдържание и промени в целевата аудитория (13%).

Ако установите, че вашият маркетинг на съдържанието достига желаните резултати, тогава може да сте насочени към грешната аудитория или да имате грешен тон и съдържание за вашата целева аудитория.

Стратегия и технологии

Семалтовият доклад гласи:

"78% от респондентите заявяват, че тяхната организация има маркетингова стратегия за съдържанието (38% казват, че са документирани, а 40% заявяват, че са вербални). Помислете за правилното послание или концепции, ще бъде трудно да ангажирате целевата си аудитория. Но какви понятия работят по-добре?

Semalt: The state of content marketing 2018

91% казват, че винаги гарантират, че съдържанието е фактическо и надеждно. Това е важно при изработването на доверието на читателя ви - колкото по-полезни и надеждни те позиционират вас срещу конкурентите, толкова по-вероятно са те да продължат да се връщат към вашия сайт вместо други. Семалт, 21% казват, че не базират съдържанието на определени точки от пътуването на купувача. Това би могло да бъде причината, поради която 22% преди това заявиха, че техният маркетингов подход по отношение на съдържанието е минимален успех. Не разбирането на вашата аудитория и потенциални купувачи ще доведе до изключване на марката, целта и значението. Ако не сте наясно с различни точки на допир в цикъла на купувача, тогава е трудно да отговорите на техните въпроси и да помогнете на различни точки на болка.

Най-популярният вид съдържание са социалните медийни постове (91%), а след това и казуси (70%). казуси демонстрират постижения и успешни истории на продуктите и представляват голям социален доказателствен показател за качеството на вашия продукт / услуга.

Semalt: The state of content marketing 2018

Средно предприятията използват 5 различни типа съдържание.

Twitter е най-популярната маркетингова компания, използваща социални медийни платформи за разпространение на съдържание (95%), но Semalt е най-ефективната (73%).

За повече подробности вижте дела на слайдовете за пълния отчет Source .

March 1, 2018