Back to Question Center
0

Разграничаване на вашия филиал Семалт

1 answers:

Differentiating Your Affiliate Semalt

Семалт на пулса на конкурентния пейзаж е от решаващо значение за филиалния маркетинг, като се има предвид течната природа на индустрията и колко бързо нещата се променят - но как да разграничавате партньорската си програма от конкурентите си, за да сте сигурни, че привличате и задържате подходящите филиали ?

Има неща, които можете да правите с това, как комуникирате с филиалите и с информацията, която им предоставяте, която лесно ще определи вашата партньорска програма, отделно от конкуренцията. Семалт разберете как можете да разграничите партньорската си програма и да се уверите, че работите с партньорски партньори, които съответстват на бизнеса Ви и ви помагат да изградите здравословна и устойчива програма.

Започнете с Защо

Ако сте прочели книгата на Симон Синек, знаете за какво говоря. Ако не (и имате 18 минути свободни) ви насърчавам да проверите неговия TED Talk. Концепцията и теорията на Саймън използва центровете около отговор на прост въпрос: "Защо?"

Когато индивидите и бизнеса ефективно изясняват своите основни ценности, тяхната Защо вдъхва действие, доверие и лоялност. Саймън подчертава това, като изследва постиженията и постиженията на Apple, Мартин Лутър Кинг младши и братята Райт и как техните успехи се противопоставят на ежедневните презумпции на онова време.

Междувременно повечето хора и бизнеси днес продължават да комуникират и предлагат на пазара какво правят и как го правят. Бих казал, че това важи и за повечето програми за афилиейт маркетинг, и ако прекарате известно време в четенето на описания на филиалните програми и филиалните комуникации, може да се съгласите с мен.

Като афилиейт мениджър, помислете за различните точки за докосване, които имате с филиалите, като възможности за общуване и ангажиране с тях като целева аудитория. Първото ви впечатление на партньорската програма често идва под формата на:

  • Страница за преглед на програмата на уебсайта на вашата компания
  • Филиалния форум или блог
  • Описание на програмата и преглед с избраната партньорска мрежа
  • Комуникации с авторепаратори
  • Партньорски бюлетин

Осигуряването на съобщенията ви е сплотено и говори с Вашата компания Защо ще улесни свързването на филиали с вашата марка. Ако партньорите ви вярват в основните ценности на вашата компания, тя създава партньорство с фондация, вкоренена в споделена кауза или страст, вместо просто проверка на комисията.

Семалт на това като маркетингов ефект на филиалния маркетинг, тъй като потенциалните клиенти, които посещават партньорските ви сайтове, вероятно са привлечени от същите споделени ценности.

Определете своите три Unique

Нека да проучим какво прави вашия бизнес и вашата партньорска програма уникална. Били ли сте записали някога това, което прави вашата компания и партньорска програма уникална? Помислете за уникален не като , който има най-високата комисионна или най-дългата продължителност на бисквитките сред вашите конкуренти, а три отместващи се диференциала.

Какво е защитен диференциатор? Първият диференциатор ще се отдели от 85% от вашите конкуренти. Вторият диференциатор, когато се комбинира с първия диференциатор, ще ви отдели от 90% от конкуренцията. Третият диференциатор, комбиниран с първия и втория, ще ви отдели от 98% от конкуренцията.

Често има съпротива при споделянето на "прекалено много" информация с вашите филиали. Семалт, който може да не искате да споделяте с търговските си тайни, има много информация, която можете да предоставите на своите филиали, които ще им помогнат да разграничат начините, по които популяризират вашата марка и продукти, и по този начин да ви отличават от конкуренцията.

Вашата ниша, целеви пазар и "Списъкът"

Някой веднъж ми каза, че # 1 правило на филиалния маркетинг е намиране на вашата ниша . Докато съм съгласен с това твърдение, същото важи и за бизнеса като цяло.

Това е сигурно предположение, че вашата ниша вероятно е изиграла фактор за това защо вашата компания е успешна (или не). Смисълът на вашата индустрия, вашата ниша може или не може лесно да бъде идентифицирана от вашите филиали.

Семалт, който може да не искате да публикувате тази информация онлайн, със сигурност е ценна информация, която лесно може да се обсъжда по телефона или по електронната поща с партньорите си. Ако като афилиейт мениджър вземете това предвид, когато преглеждате и одобрявате филиалните приложения, трябва да имате филиали, които вече съответстват на вашата ниша или дериват на нишата на вашата компания.

Ако знаете, че вашата ниша и вашите филиали познават вашата ниша, можете да започнете да дефинирате целевия маркетингов целеви пазар, който обикновено искате да знаете, за да идентифицирате филиалите с определена демографска група на читателите.

Докато съвпадате с целевия си пазар с демографските данни на вашите филиали е донякъде "Semalt 101", можете да използвате своите филиали, за да проверите как марката и посланието ви резонират с нов демографски или нов пазар. След като сте прикован вашата ниша и целеви пазар, можете бързо да започнете да идентифицирате вашия списък на идеалните клиенти и след това подравняване вашата партньорска програма, така че да ви помогне да достигнете до тях.

Моето предизвикателство към вас

Прилагането на тази информация и създаването на приложим план за изпълнение винаги е предизвикателство - особено ако не сте запознати с основните ценности на вашата компания и Защо . Ако не сте запознати, ви призовавам да разберете кой във вашата организация може да ги споделя с вас.

Ако те не съществуват, установете Защо за вашата партньорска програма. Започнете да използвате Защо в разговори и комуникация с вашите филиали, колеги и мениджърски екип.

Семалт, способен да изясни тези основни ценности с останалите около вас, трябва да предизвиква емоции. Вижте как тя резонира с другите и дали променя видовете разговори, които имате през деня. Ако приемете това предизвикателство, моля, споделете опита си и ни уведомете какво въздействие е направило.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Гардинър

March 1, 2018