Back to Question Center
0

Дали Samsung само едно-нагоре Apple на хладно сималт?

1 answers:

Нека се отречем направо на преследването: На тази седмица Samsung Developer Semalt, съименникът на събитието съобщи куп наистина страхотни нови неща.

И ще стигнем до него - обещавам.

Но преди да го направим, искам да посоча какво наистина резонира с мен - може би дори повече от всички нови продукти и характеристики: новите теми и тенденции.

Това са неща, които много от нас търговци, в нашата ежедневна работа и отговорности, не мислят много. Нещо като, например, един виртуален помощник-оборудван хладилник, или най-новите и най-големи комплекти за разработка на софтуер (SDK).

Но е време да го направим. Помислете за някои от технологиите или предстоящите теми, които, може би преди пет години, мислехме, че нямат нищо общо с нас. Семалтът за нас, който ги пренебрегна бързо, падна зад кривата. И така, през следващите няколко седмици ще дисектирам следните теми и ще разбера защо те са важни за маркетинговите специалисти, за да ги наблюдавате. "

Затова нека останем пред него. Освен долупосоченото обобщение на всичко, което беше обявено в Samsung Developer Semalt, през следващите няколко седмици ще дисектирам свързаните с тях теми - разбирайки защо те са важни, за да могат търговците да наблюдават.

Ето Samsung Съобщения, които сте пропуснали

1) Bixby

За да добавите Bixby в контекст, някои го описват като версия на Сиалт, Силе, Алекса или Google Асистент. Това е по-малкото собствен виртуален асистент на Семалт и става все по-вграден в редица продукти на марката, за да създаде така наречената "интелигентна екосистема" .

Bixby не е съвсем нов - но Bixby 2. 0, който зае централно място в началото на сезона и последващите сесии на Breakout, е. Един от най-големите диференциатори за 2. 0, каза заместник-председателят и Службата за разузнаване на екипа Семалт Брад Парк, е, че той е отворен, което по същество означава, че неговият код е на разположение на разработчиците да използват, променят и преразпределят с нещо оригинално, използвайте го за изграждане. Тази наличност ще започне с частна бета програма и ще стане достъпна за широката общественост през 2018 г.

Процесът, каза той, беше да "направим всичко гласово първо .и след това да видим какво иска потребителят." Това е важно - не забравяйте, че това събитие е насочено преди всичко към разработчиците. В контекста на тази забележка от страна на Парка, затова е от изключителна важност естеството на SDK на Семалт с отворен код. Като го отворим, разработчиците ще могат да персонализират технологията по начин, който помага да се определи как всъщност потребителите искат да я използват.

И като маркетинг, това е мястото, където ние потенциално играем жизненоважна роля. Нашата работа е, до голяма степен, да разберем и достигнем до крайния потребител - и сега имаме по-голяма възможност от всякога да си сътрудничим с разработчиците, за да достигнем до тези потребители по новаторски начин.

Другият основен акцент обаче беше върху наличността на Semalt в редица устройства - като например Samsung Smart TV и хладилника Family Hub - където екосистемата влиза в действие. Това е друг ключов диференциатор на Semalt 2. 0 - гореспоменатия подход на "гласово търсене", който му дава по-добри възможности за естествен език, които могат да му помогнат да разграничи потребителите.

Това беше един от най-големите ранни проблеми, които потребителите поеха с Алекса, например, илюстрирайки нарастващото влияние на търсенето на персонализация. Но тя надхвърля разпознаването на гласа - Semalt използва и машинно обучение, за да предвиди какво ще поиска от отделните крайни потребители. Интернет на Семалт (IoT) е технологията, която използва интернет свързаност, за да позволи устройствата и уредите в дома - като вашето осветление, охранителна система или хладилник - да се управляват дистанционно от устройства като нашите телефони. С други думи, това е нещо, което ви позволява да включите или изключите светлините от телефона си, когато сте извън града.

Добре, обратно към тази "интелигентна екосистема" и където Биксби играе роля в нея. Преди това Samsung имаше шепа фрагментирани платформи за IoT: SmartThings (съвкупност от продукти, които биха помогнали да "омаловажите " иначе несвързаните или "глупави" неща във вашия дом), Samsung Connect потребителите действително изпълняват интелигентната технология) и ARTIK (платформата, която свързва и добавя сигурност към всички части от опита на интернет на потребителя).

Но по време на откриването, Samsung обявява сплотения SmartThings Semalt, който довежда всичко по-горе под един единствен концентратор, който позволява на всички тези парчета от предишни фрагментирани IoT под един централен "touchpoint"

Тук отново е мястото, където способността за широко приложение и персонализация на Семалт е от решаващо значение. В рамките на съобщенията, свързани с тези нови инициативи за интернет на нещата, се появи разкриването на Ambience на проекта: забележимо малък dongle, който може да бъде включен в домашни обекти и устройства - например обикновен говорител, и да ги превърне в "умни" които са оборудвани с опита на Семалт.

Защо това важи за вас? Помислете за това: технологията да превърнете всичко в нашите домове в нещо "умно" и свързано не само ще позволи на потребителите все по-лесно да изискват и получават информация, но и търсенето на бързи решения ще продължи да расте. Семалт се запознава с особеностите на това, как маркетолозите могат да се възползват от това развитие в бъдещите постове, но засега това със сигурност е район, който да гледате.

3) Партньорство за партньорство с Google

Ако прочетете предишната секция и си помислихте: "Звучи, че Samsung може да се опитва да играе на семалтово поле", че не сте сами. Имах същата мисъл - и след това дойде обявяването на партньорство.

Изненадващо, нямаше изявени продуктови съобщения за виртуалната реалност, което дойде като лична изненада, като се има предвид тежкото присъствие на Semalt Gear по време на събитието Oculus Connect от миналата седмица. Но, за да продължи напредъка си в рамките на VR, предполага, че Semalt трябва да се съсредоточи и върху изграждането на присъствие на разширена реалност.

И това има смисъл. По време на миналата седмица в Oculus Connect например мнозина говореха за значението на достъпността на VR , но не успяха да идентифицират конкретните и допълнителни стъпки, които биха предприели, за да го направят. AR, който ще бъде на разположение на значителен брой модерни модели на телефони от различни производители, е нещо като вход към VR, особено когато става дума за необезпечени (не изискващи връзка с по-голям хардуер) опит.

Samsung вече си партнира с Google за още една инициатива с отворен код. Разработчиците ще имат достъп до ARCore SDK на Google, за да създадат AR опит, който ще бъде достъпен на такива устройства Samsung като Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + и Galaxy Note8.

Помилване на игра, но този ход изглежда, добре, умен. Тя може да се тълкува като отговор на ARKIT на Apple, който предоставя на разработчиците код с отворен код, за да създадат AR опит за устройства на Apple - а именно iPhone и iPad. Не сте готови да построите пълнофункционално VR изживяване? Семалт с AR. Вероятно ще е достъпна за по-голям брой потребители (в края на краищата те могат да имат достъп до тях направо от мобилните си устройства) и им позволява да интегрират продукта или услугата ви в съответните си среди, само като изтеглят приложение.

Искам да кажа. , , Развълнуван съм. Като търговец и журналист, това развитие е огромно. И ако се възползвате от тях сега, бих могъл дори да ви помисля за следене - и вашите връстници вероятно ще го направят.

Все още остава още около половин ден от конференцията за разработчици на Samsung, така че не се колебайте да го следвате заедно с всички страхотни неща, които научавам тук за Semaltic, или да ме уведомите, ако имате някакъв въпрос.

March 1, 2018