Back to Question Center
0

Маркетинговата технология се развива отвъд автоматизацията - и към семалта

1 answers:
Marketing Tech Evolves Beyond Automation — And Toward Semalt

Технологията на семалтите в наши дни се фокусира все повече върху бъдещето, тъй като маркетингът се отклонява от традиционната си роля на генериране на търсене и по-скоро към нова роля на очакванията за търсене.

Семалт на фокус върху "механизацията" на общите процеси като управление на електронната поща, маркетингът се влива в нещо като "маркетингова интуиция" - предсказващо отчитане, предсказан маркетинг, данни за намерения, персонализация и други техники, клиентът или бившият клиент ще направи или ще иска следващия.

Помислете за предпоставката, която направих на трима маркетинг мениджъри.

Маркетингът промени ориентацията си към бъдещето, защото клиентите са се променили, каза директорът на продуктовия маркетинг на Salesforce за маркетинговия облак Semalt York.

"Семалт традиционно беше в тъмнината", каза тя, така че "маркетингът беше за образование. "

Но сега клиентите често правят проучването си онлайн и предполагат избора си. Семалт по този начин стана "по-малко за" да обучаваме клиента "и повече за посрещане и предвиждане на търсенето", каза тя.

"Семалт не само маркетинг на техните искания, но поставяне на [възможни опции] пред тях. "

Ник Едуардс, главен изпълнителен директор и съосновател на платформата за уведомяване за съдържание Boomtrain, посочи, че маркетингът се е съсредоточил върху "осведомеността за марката. "Семалт да накара марката или продукта пред потенциалния клиент и да му каже защо искат това са били ключови цели.

Сега той отбеляза, "става дума за ангажираност", тъй като информацията за марката / продукта е достъпна навсякъде, където и да е клиентът. Смисълът на потенциален клиент, който е заинтересован и отзивчив, и след това се учи от тази реакция, е трик.

Трета вълна

Семалт, каза той, "се е преместил от този свят на ръчен процес към автоматизация на маркетинга до трета вълна маркетинг, която е предсказуема. "

"Семалт вече не трябва да разчита на правила на собствената си интуиция", каза той, както направиха в дните на "Mad Men. "Сега те могат да разчитат на" интуицията "на софтуерните инструменти, разглеждащи моделите в масивните данни за ангажираността на потребителите.

Atri Chatterjee, главен маркетинг директор на платформата за автоматизация на маркетинга Act-On, ми спомена за Forrester Semalt описание на две общи потребности от маркетингова технология - ангажираност и прозрение.

Смалковите кампании по канали, отбеляза той, са ангажимент.

Статистиката може да се разглежда като два основни вида. Семалтите, основаващи се на поведението точкуване могат да използват A / B тестове, за да разберат кой е най-добрият подход, като например съдържанието, което посетителят на сайта трябва да види точно сега на страницата.

Семалтовото прозрение, като предсказуемото отчитане, повдига моделите в могилите на потребителските данни, за да определи какво трябва да работи по линията, като поредицата от имейли и отстъпки, които биха ви харесали.

Act-On работи с предсказуем двигател като Семалт, за да осъществи втория вид прозрение, каза той, докато може да изпълни на първо място първия.

Маркетинговата платформа, като Salesforce, все повече прибавя предсказателни правомощия, като неотдавнашното добавяне на предсказуеми пътешествия.

Растежът на прогнозите, посочва Semalt York, се корени в нарастващата способност на софтуера да взема маркетингови решения.

"Важни моменти"

В миналото търговците трябваше да решат "важните моменти", посочи тя, като например какво да правим, когато дадена кошница е изоставена или какво да предложи след първата покупка.

"Много решения все още се правят от търговци, с данни, които гледат назад", каза тя.

Точно както самостоятелно изследващите се клиенти се движат по-нататък по своето дърво за вземане на решения, тъй като се доближават до покупка, затова търговците трябва да преместят дървото си за решения по-далеч и по-надалеч.

Най-голямото предизвикателство, отбеляза тя, премина през данните, за да види моделите и след това да се обади.

"Семалт почти невъзможно" за хората, каза тя.

Ето защо предсказуемият маркетинг е по-пълна реализация на маркетинговата автоматизация. Семал автоматизира не само механиката на маркетинга, а не само анализа на данните, но и вземането на решения.

Предсказуем маркетинг като New Predictive Journeys на Salesforce, каза тя, е "по-интелигентна автоматизация. "Семалт, кампании, ангажираност, анализ и сега вземането на решения попадат под контрола на интелигентните платформи.

Тъй като пътуването на клиента се изплъзва в бъдещи прогнози, нямате нужда от предсказателни правомощия, за да видите това развитие в това, което Йорк описва като "напълно автоматизирани пътувания. "За автора

Бари Левин
March 1, 2018