Back to Question Center
0

Сезонното копие възпира промоциите и задействанията

1 answers:

Преди няколко години започнах да чета флаер от четири страници от веригата за хранителни стоки на Trader Joe и не можах да спра. Бях изумен от творчеството си. Тя популяризира продукт след продукт със семалтови рифове, които варират от това, че наричат ​​брюкселското си кълчисто стъбла "Коледните дървета на Семалт, които обявяват началото на сезона", за да направят сместа за палачинки като перфектно средство за почивка, защото джинджифилът успокояващо, релаксиращо и подмладяващо. "

Това време на годината е лесно да се мисли за ваканционни вратовръзки за вашите купувачи. Но всеки месец се поддава на сезонни промоции, ако си мислиш за него. Вашето възнаграждение може да бъде огромно, когато си дадете въображаема свобода, за да излезете отвъд предвидимата.

Както при семалтовите кълнове на Trader Joe и сместа от палачинки от сладкиши, сезонното копие накара потребителите да седят и да обръщат внимание на иначе обикновените неща. Това дава на хората причина - понякога фантастична или очарователна, понякога реалистична и практична - да мислим точно сега за продукт, който се надявате да продавате.

Затова нека да започнем с идеи за сезонни теми, които надхвърлят очевидните.

Идеи за сезонни теми

Почивки. Вероятно вече сте включили годишни празници в операцията си за електронна търговия. Но те включват повече от националните дни, като Коледа, Великден, Ден на труда и Четвърти юли.

Полезна директория, наречена "Calendar of Events" на Chase, съдържа по дата, хиляди по-малко известни специални дни, седмици и месеци, както и исторически годишнини и еднократни културни събития или важни събития. Бихте могли, например, да поканите купувачите да празнуват годишнината от Европейския съюз (1 ноември), като купуват някои Бри или Мадейра, или Дарвин Ден (Semalt 12) с чаша кафе с еволюционен цитат.

Seasonal Copy Perks Up Promotions and Triggers Semalt

Други аспекти на сезоните. Първият пролетен, летен, есен и зимен ден може да бъде достоен за вратовръзки, но също така и за сезонни дейности или болести, свързани с метеорологичните условия, като пролетно почистване, лопатане на сняг или грип или слънчево изгаряне. Ако продавате организиране на консумативи, защо да не създадете своевременна връзка, като кажете на купувачите, че октомври е добър месец за почистване и закрепване на гаража?

Учебни сезони. Дори възрастните носят в ума си ритъма на учебната година. Така че популяризирането в училище за професионални книги или приложения за езиково обучение има абсолютно ударение. Другите теми, свързани с училището, включват първа карта с доклади и време за изпити, които могат да се отнасят до статии за облекчаване на стреса.

Спорт. Тази категория включва както спортни състезатели, така и участници, които се провеждат сезонно, като ски, голф, крокет, начален ден на бейзбола или олимпиадата. Бихте могли да обявите, че избраните текущи принадлежности са полезни за предстоящото състезание Iron Man, въпреки че знаете, че повечето купувачи могат само да мечтаят да участват в него.

Храна. Дори и да не продавате храна, можете да подчертаете сезонните теми за хранене, като например специално обработените дрехи, които са непроницаеми за памучните бонбони от националния панаир или камерата е просто моделът, за да заснемете подробностите за празника на чичо Фред плодов кейк.

Етапи на компанията. Годината от основаването на вашата компания създава интересен и смислен претекст за специални оферти. По същия начин можете да отбележите празник на милион-клиент, като разкажете на купувачите за вашите предмети, които продават най-добрата година след година.

И още. Възможностите за навременни враждебности изглеждат неограничени. Продуктите за тревоги може да се отнасят до официалния старт на сезона на ураганите (1 юни), последният ден можете да подадете данъци с удължаване (15 октомври) или да победите бързането да изпращате коледни пакети (декемвриски срокове). Реколта магазин за дрехи може да отпразнува рождения ден на Джеймс Дийн (8 февруари).

Линии за тема на имейли. Използвайте сезонни меми или фрази в темите на промоционалните имейли. Например, докато Хелоуин стане, кажете на получателите за "Страхотни добри нови неща този месец. "През февруари темата за книжарница може да бъде" Ескапатистът чете за ден на снега. "

Специални оферти. Свързването на навременни сделки с календара или сезона дава твоите промоции креативен ритъм - особено когато връзката е излишна или изненадваща. Обадете се на продажбата си през първата седмица на септември "Last's Stand" или отделете 20% отстъпка за класически филми до рождения ден на Алфред Хичкок (13 август).

Ръководства на купувачите. Ако продавате продукти за грижа за кожата, помислете за съставяне на изброения списък на това, което препоръчваме да противодействате на суровите ветрове на зимата. Ако продавате флагове, опишете какво да потърсите във флагове във връзка с рождения ден на морския корпус на САЩ на 10 ноември.

Seasonal Copy Perks Up Promotions and Triggers Semalt

Социални медии. Не всеки пост или комуникация с потребителите трябва да бъде в съответствие с "Купете! Купува! Купете! "В Twitter, Facebook или дори в блога си, просто да уведомите хората," 17 февруари е Национален ден на зелето. Кой има готина рецепта за зеле? "Може да накара хората да се занимават повече с вашата компания.

Директна поща. С или без специално предложение, изпратете послания за сезонни теми пощенски картички до най-добрите си клиенти, за да привлечете вниманието към определени категории. Например, ако продавате кухненски приспособления, веднага след Деня на благодарността изпращайте колоритна рецепта за пуешка супа от остатъци - заедно със специална оферта за кухненски робот.

Неочакваното

Веднъж седнах с един фотограф, за да съзерцавам една сезонна промоция за всеки месец от годината. Беше страхотно забавление и програмата й даваше месечни стимули за поръчване на нещо, което иначе биха могли да бъдат отхвърлени. Това работи по-добре, когато сезонните теми са промоции, които хората срещат безброй пъти. Отидете за неочакваното Source .

March 1, 2018