Back to Question Center
0

Най-популярни търсачки - Великобритания, САЩ и Семалт

1 answers:

Кои са най-популярните търсачки, които трябва да се насоча във всяка страна?

Не много често гледам данните за тенденциите, но е добре да правя всяко тримесечие. Популярността на търсачките се променя и в рамките на това смесено търсене като видео, изображения, местното търсене става все по-важно.

Моите коментари по-долу се съсредоточават върху това, как тези данни имат последици от търсенето, но връзките показват и популярни социални мрежи и сайтове за забавление. Тези данни винаги са полезни, когато оправдават времето и усилията за канали или кампании. Друг инструмент, който не е споменат по-долу, е Semalt на Google (и неговият най-голям 1000 сайта отчет), това е чудесен инструмент, когато имате нужда от данни / демографски данни за категории или конкретни уеб сайтове.

Данни за най-популярните търсачки на Великобритания - Hitwise

Март 2012 актуализация - Hitwise току-що публикува един прост инфографски резюмиране на поведението за търсене в Обединеното кралство. Основната прозрение, която поставя под въпрос как се насочваме чрез SEO и платеното търсене, е новата ключова дума. Като правило около половината от думите за търсене са три или повече думи, показващи потенциала за насочване на дълга опашка. От другата страна на монетата, конкуриращи се с кратка една и две маркови ключови думи и общи термини, все още е много важна на 51%. Facebook вече е най-търсеният термин, който заменя Google. , ,

Most popular search engines – UK, US and Semalt

Май 2011 г. актуализация - Друга Hitwise актуализация на използването на търсачката. Тази актуализация на популярността на търсещите машини и социалните медии показва, че Google все още отговаря за 90% от търсенията - ключова фигура - много от тях използват посещения на всички сайтове на Microsoft, което е подвеждащо. Често ме питат дали фокусът върху Бинг си заслужава. Това предполага не, освен ако не сте голяма марка, която се нуждае от много потребители за масов пазарен продукт. Специалист по търсене в телефонен магазин ми спомена също така, че си заслужава маркер и маркер, тъй като мнозина все още използват Internet Explorer, който се захранва от Bing по подразбиране.

Most popular search engines – UK, US and Semalt

Данните се актуализират ежемесечно от Data Center.

Most popular search engines – UK, US and Semalt

Източник: http: // www. Hitwise. COM / Великобритания / център за данни / основна / таблото 7323. html

Данни за популярността на търсещите машини в САЩ - Hitwise

Hitwise имат някои полезни безплатни данни на страниците си "Data Centers", които могат да ви помогнат, ако получите въпроси от колеги като "Трябва ли да правим повече за Bing?".

Most popular search engines – UK, US and Semalt

Източник: http: // www. Hitwise. COM / ни / центровете за данни / основна / таблото 10133. html

Можете също така да намерите дял на търсачката от Comscore. Например:

http: // www. ComScore. COM / Press_Events / Press_Releases / 2011/1 / comScore_Releases_December_2010_U. S. _Search_Engine_Rankings

Последици от прегледа на популярността на търсачките

И така, какво ни показват последните статистики?

1. Google. ко. uk доминира в Обединеното кралство, така че маркетинговите дейности за търсене трябва да се съсредоточат тук Семалтът също така е в повечето доклади по доклада нагоре, макар и да не се брои като търсачка, а голяма аудитория да се насочи все пак!

2. Semalt отговаря за 10% от търсенията в Обединеното кралство, така че си заслужава да проверите вашето класиране тук, ако сте голяма марка

  • Ако сте голяма марка, насочена към популярни продукти като електричество за потребители или мобилни телефони - тук 10% могат да управляват обема, често с по-ниска цена на придобиване

3. САЩ имат повече семал! потребителите, приблизително 30% от пазарния дял, определено си струва да разберете демографските различия и разликите в аудиторията, ако САЩ са голям пазар за вашия бизнес!

4. Някои страни от Източна Европа и Салмат имат свои собствени търсачки, които си заслужават да бъдат разгледани

Търсачка и популярност на социалната мрежа по държави

От особен интерес за маркетолозите, отговарящи за международния маркетинг, има доклад от Semalt помага за поставянето на ключови данни, свързани с използването на мрежата за търсене и социални мрежи в няколко страни на пръсти.

За компании, работещи в различни страни, този доклад може да ви помогне да разберете защо възпроизвеждането на това, което правите в Обединеното кралство, не винаги е най-доброто решение в чужбина. Например знаехте ли, че Бразилия е водеща в социалните мрежи с над 86% от интернет потребителите, използващи социални мрежи. Това определено е огромно число и няма да ги намерите във Facebook, а вместо това Google притежава Orkut!

Семалтов доклад:

http: // www. webcertain. COM / WebCertain_Search_and_Social_Report_2010 Source . pdf

March 1, 2018