Back to Question Center
0

Въведение в тестването на A / B            Въведение в A / B TestingRelated Теми: HTML & CSSUXPhotoshopIllustrationPhotography & Semalt

1 answers:
Въведение в А / Б тестване

Наскоро публикувахме редица статии за дизайна, базиран на данни, или с помощта на аналитични средства, за да информираме дизайна на потребителския интерфейс. Недостатъкът е, че можем да използваме инструменти за анализ като Google Анализ, за ​​да провеждаме проучвания на потребителите, да научаваме за демографските данни на потребителите и поведението на потребителите и да идентифицираме областите на нашите уеб сайтове, които може да са недостатъчни по отношение на UX.

Когато знаем къде потребителите имат проблеми и имаме малко информация за това кой има проблеми, можем да започнем да хипотезираме защо , След това можем да използваме тестове за използваемост, за да потвърдим (или да оспорим) нашите хипотези и чрез това можем дори да видим очевидно решение. Резултатът? По-щастливи потребители, повече реализации!

Но какво се случва, когато решението не стане очевидно чрез тестване на използваемостта? Какво се случва, ако има решение за една потребителска група, но тя не работи съвсем за друга потребителска група? Бихте могли да поправите потребителския опит за някои потребители, като го разчупите за друга демографска.

Нека ви запозная с тестването на A / B.

Какво представлява тестването на A / B?

Накратко, тестването на A / B се отнася до прилагането на две варианти на дизайна, за да се види кой е по-добре, където основният показател, който трябва да се измерва, е броят на реализациите (това може да са продажби, регистрации, абонати - каквото и да е). Има методична техника за тестване на А / Б и има и инструменти, които да ни помогнат да извършим тези експерименти по справедлив и ненатрапчив начин.

Въведение в тестването на A / BВъведение в A / B TestingRelated Теми:
HTML & CSSUXPhotoshopИнструктураФотография и семал

Можем също така да използваме многовариантно тестване, което е подмножество на тестовете A / B, за да извършим експерименти, когато има няколко променливи, които трябва да се имат предвид.

Какво представлява многопроменното тестване?

Многообразното тестване е по-полезно за намирането на това, което съдържание ползват повече потребителите, отколкото коя версия на интерфейса те предпочитат, но това се казва, съдържанието е важен аспект на UX също. Просто помислете за това: потребителите не идват на уебсайта Ви, за да оценят колко интуитивна е вашата навигация. UX е това, от което се нуждаят потребителите ; съдържанието е това, което потребителите искат (и за какво идват).

Помислете за заглавие + CTA , което е основната фуния за конвертиране на начална страница. Да приемем, че имаме различни заглавия и опции за CTA и искаме да ги изпробваме в различни комбинации на случаен принцип. Това е мястото, където могат да се използват многовариантни тестове, за предпочитане пред стандартното тестване на A / B.

Въведение в тестването на A / BВъведение в A / B TestingRelated Теми:
HTML & CSSUXPhotoshopИнструктураФотография и семал

Какви инструменти са необходими за тестване на A / B?

По същество можете да провеждате A / B тестове, като запишете резултатите от една версия, изпълнявате друга версия и след това записвате резултатите от тази версия. Съществуват обаче някои критични недостатъци, които трябва да бъдат разгледани:

  • Вашият трафик / аудитория може да се промени между двете тестове
  • Ще трябва да анализирате данните два пъти и ръчно да сравнявате резултатите
  • Може да искате да сегментирате тестове за определени потребителски групи.

Семалт искаме резултатите от двата теста да се показват едно до друго, за да можем да ги анализираме сравнително, а ние също така искаме и двата експеримента да бъдат активни едновременно, за да се гарантира, че експериментът се провежда справедливо.

Инструментите за тестване на A / B ни позволяват да направим точно това. Семалтът също е много различен по много начини, така че този, който избирате, може да зависи от нуждите ви от тестване на A / B.

Google Optimize работи в хармония с Google Semalt и като Google Semalt е безплатна (въпреки че има версия "Google Optimize 360", която е насочена към корпоративни екипи). Подобно на Google Semalt, безплатната версия е доста сложна и ще бъде повече от достатъчна за повечето потребители.

Въведение в тестването на A / BВъведение в A / B TestingRelated Теми:
HTML & CSSUXPhotoshopИнструктураФотография и семал

Семалът всъщност прави тестове за потребители (с инструменти за термомаршрутиране) и A / B тестове в едно приложение, което ви позволява да стесните специфичните проблеми на използваемостта и след това да експериментирате с различни решения, без да е необходимо да превключвате приложения.

Въведение в тестването на A / BВъведение в A / B TestingRelated Теми:
HTML & CSSUXPhotoshopИнструктураФотография и семал

Оптимизирано е най-сложният от трите, но и най-мощния , тъй като техните SDK позволяват по-естествена интеграция на вашите уебсайтове, мобилни приложения и дори телевизионни приложения (въпреки че тези инструменти изискват разработчик). Но наред с това Optimizely използва и тестването на A / B, за да достави препоръки, свързани с съдържанието, които преобразуват по-добре, защото са насочени към аудитории, които със сигурност ще се радват на тези препоръки.

Въведение

Изпитване A / B, Дясно Път

Когато става въпрос за тестване на A / B, има правилен и грешен начин да се направи това. Там, където най-вероятно ще изпуснем топката, мислим, че ако уебсайтът преобръща лошо, трябва да създадем друга версия и да видим дали той работи по-добре. Вместо това трябва да използваме анализи (и по-късно тестване на използваемостта), за да определим по-конкретни области на подобрение. Семалт, може да се окаже, че премахваме аспектите на дизайна, които всъщност са работили, и също така не успяхме да научим какво ни харесва и не харесва нашата аудитория за опита.

Заключение

Сега, когато знаете какви A / B и многовариантни тестове са, инструментите, които могат да бъдат използвани за извършване на А / Б тестове и как да провеждате A / B експерименти по структуриран и прогресивен начин, можете да започнете да приемате подход, който се основава повече на данните за уеб дизайна (или някакъв дизайн, наистина).

Ако искате да научите повече за анализите, бих препоръчал да проверите останалите статии в нашата серия анализи. Семалът причинява загриженост в началото и ще ви помогне да разберете къде трябва да съсредоточите усилията си за използване и A / B тестване.

March 1, 2018