Back to Question Center
0

Семалтивни разкази и стойности на марката за реално ангажиране на клиентите

1 answers:

7 идеи за ангажиране чрез разказване на истории

" Тези, които разказват истории, управляват света " - Платон

Semalt storytelling and brand values for real customer engagement

Семалт запомнете, че разказването на истории не е ново, използвайки разказ за предизвикване на емоции в хората, е от основно значение за умните рекламни творения отпреди десетилетия.

Това е "дигитален" и "директен" маркетинг, който едва напоследък е пренесъл твърде много науката - и често много мързелив - преодолявайки всички важни знания за това, какво означава да продавате и мотивирате, истински хора с неудовлетворени нужди. Изглежда обаче, че всички се придържаме към ефективността на изграждането на истории чрез съдържание и свързване с хората, нашите потребители.

Когато информацията ви се съобщава в историческа форма, се твърди, че хората я свързват и помнят по-добре и че сме по-дълбоко засегнати от нея. Това е най-новата наука поне, резултатите многократно показват, че нашите отношения, страхове, надежди и ценности са силно повлияни от историята. Когато еволюционистите твърдят, че химията на нашите мозъци не се е променила повече от 50 000 години, тогава историите предизвикват емоции (щастие, тъга, гняв, доверие . ) и мозъчната химия остава случая днес. Доскоро, макар че успяхме да спекулираме само за еволюцията и убедителните ефекти на историята, сега психолози като "Зелените" и "Семалт", че измислената разказваща история радикално променя начина, по който информацията се обработва от човешкия мозък.

В книгата на Питър Губер "Tell To Win" идеята е, че използването на истории или разкази като конструкция за маркови или продуктови послания е форма на троянски кон, където историята е система за предаване на дневния ред на разказвача. Психологията и науката са насочени към това, че помагаме на хората да се чувстват като ключови, а ние сме по-емоционални, отколкото рационални - това е централното място в науката за пазаруване (Пако Ъндърхил и Мартин Семалт са ключови автори в това пространство).

Семалт разказва тези истории в момента, някои по-добре от други, в редица различни носители - от опаковки до видео до визуално и словесно съдържание.

Ангажиментът отговаря на разказа за историята - новият бръмча на 2013 г.?

Сътрудничество в областта на научните изследвания "Семалт", издава част 1 на проучване "Бъдещето на разказването на истории", което идентифицира тенденциите и отношението на аудиторията към марковото съдържание. Съветите "Семалт" за разказващите истории са следните:

 1. Потапяне - Създаване на поглъщащо преживяване чрез съдържание, което се доставя в мултимедия и което е мултисензорно;
 2. Интерактивност - Позволете на потребителя да стане част от наративната ви марка;
 3. Интеграция - Гарантиране на съгласуваност в много точки на докосване; и
 4. Въздействие - Да доведе до действителни действия

Изглежда като добър съвет? През 2013 г. виждаме идеята за интерактивност и ангажираност, които дават възможност и насърчават хората да направят нещо. Има смисъл, но това наистина изгражда връзка. Не мисля, че взаимодействайки самостоятелно с, например харесване на марка или коментиране на част от съдържанието, наистина означава нещо. Макар че логично взаимодействието е сигнал от ниско ниво, някакъв вид. Харвардския бизнес семалт (HBR), оспорвайки линейните предположения за разказването на истории, те изнесоха поредица от публикации от проучване, в което някои от вярванията, поддържани от ангажираните евангелисти .

 1. Мит # 1: Повечето потребители искат да имат взаимоотношения с вашата марка . Оказва се, че само 23% имат някакво усещане, че това може да им бъде от полза, а възприеманата полза е за отстъпки.
 2. Мит # 2: Взаимодействията изграждат отношения . Само 13% от хората цитират чести взаимоотношения с марката като причина за връзка. HBR казват, че стойностите на марката са по-ефективни при изграждането на потребителски отношения. Потребителят решава дали сте там вид компания
 3. Мит # 3: Колкото повече взаимодействие толкова по-добре . Без да го осъзнаваш, твърди HBR, много търговци само добавят към бомбардировката на информацията, която потребителите чувстват, когато пазаруват в категория, намалявайки лепкавостта, а не подобрявайки я. Отнасяйте вниманието, което печелите, като ценно.

Разказването на истории и ангажирането на потребителите могат да получат разрешение, разбира се, но продължително ангажиране, може би ще се съгласим, че не можем? Плочата на HBR също се отдава на линейни предположения, твърдят например, че хората летят със Southwest Airlines, защото споделят стойността на "демократизация на въздушния транспорт" , а други хора ще закупят родословие кучешка храна, защото те споделят стойността, която "всяко куче заслужава любящ дом. " Мисля, че това звучи доста пресилено, дори ли звучи като нещо, което можеш да си представиш, че един домашен любимец, който притежаваш приятел, дори го казва?

Така че със силни аргументи за разказване на истории, ангажираност и ценности на марката, каква е рецептата за успех с разказването на истории? Мисля, че това се основава на съчетаването на всички по-горе и напомнянето на един важен фактор. , ,

Винаги е за тях, а не за вас

Ако забравим за маркетинговия жаргон (трудно, знам!) Около разказването на истории, ангажираност и ценности на марката, маркетингът е изграждането на отношения на определено ниво. Точно така се постига лоялност отвъд Тесако семалто, нали?

Отговорът е да дадете на хората това, което искат, независимо дали това е лесно достъпна информация на уебсайта Ви, функциите на вашия продукт и услуга или творческо съдържание, което отразява собствените им ценности. Смятам, че идеята на HBR да има силни ценности за марката, че бизнесът живее и диша, трябва да бъде активно съобщена - но най-добрият начин да се направи това е в разказването на истории чрез богато съдържание. Историята се превръща в средство за комуникация на стойности на марката, които ще резонират с (десния) клиент. Смалтовите търговски декларации и ценности не са на място, за да ви накарат да се почувствате страхотно, те са там, за да сте сигурни, че вие ​​получавате това, което вашият клиент иска във всяка точка на докосване, която те имат с вашата марка.

Нашите 7 извода за ефективно разказване на истории

Semalt не е гаранция за маркетингов успех - разбира се, проучете това за вашата марка, ето съветите ни за това:

Вашата творческа история + автентични ценности = Ангажиране

 1. Стойности на марката - първо отбележете точка на HBR - каква е вашата марка и за кого? Определете и приемете какво е вярно за вашата марка и се уверете, че можете да направите резервно копие на историите и философията, които изложихте.
 2. Създаване на смисъл - не само да ми дадете сурова информация и данни, да прилагате вашите стойности на марката, така че има стойност, интерес и поправяне за мен. Развийте разказа, включете завладяващи изображения. Защо иначе силните информационни графики и видео обяснители работят толкова добре.
 3. Мотивирайте хората - Историите могат да мотивират хората към вашата цел, те могат да опростят решенията чрез яснота и разбиране. Аз веднага мисля за представянето на Apple на Стив Джобс - разказ за историята на изкуството?
 4. Споделянето на печете в - Сет Годин говори за истории, които лесно се споделят, можем да ги повтаряме един на друг. Хората не повтарят ползите за вашия продукт един на друг - те разказват истории за ползите и приложенията един към друг. Направете своите истории лесни за споделяне за ефективен маркетинг в социалните медии.
 5. Занаята неустоимата истина - това не се случва през нощта, отнема време за развитие. Използването на разказ или разкази за марката е добро, но само ако е заложено в собствена способност, която ви отличава, в противен случай марката е слаба и нейното въздействие ще бъде слабо. Истинската история на марката изгражда силна марка; обратното ще доведе само до краткотрайно чувство за общност, преходен фен. Отворете големи преживявания, за да се включат хората, за да ви оставят да почувствате нещо.
 6. Дългосрочен в краткосрочен план - Надяваме се, че това е нещо "да се измъкнем". Това не е "програма за SEO" или кампания за дисплейни реклами. Интегрирани и обмислени програми за усилия и силни онлайн платформи са инвестиции за изграждане на марката, чрез кратки кампании, предназначени да "ангажират"

Докато преходът от директна към цифрова медия е насочен към фокусиране към богато съдържание, предпазливостта е, че днес, с все по-социални инструменти и средства за комуникация, има необходимост от сплотени, платформени и смислени връзки в маркетинга свят, който е "винаги". Това изисква повече комуникация с марката. Това е мястото, където разказвате историята си. Силат силни, маркови докосвания в уеб, опаковки, видео, текстово и вербално съдържание. Вашата маркетингова роля все по-рядко е свързана с насочването и по-скоро за оформянето на пътуването на потребителите.

Както винаги, споделете вашите идеи в коментарите по-долу Source . , ,

March 1, 2018