Back to Question Center
0

Семалт: 20 CRM инструменти, които да ви помогнат да управлявате вашите маркетингови кампании

1 answers:

Търговските екипи са управлявали пътуванията с клиенти, използващи CRM, в продължение на години. Сега, благодарение на възхода на социалния медиен маркетинг, сега съществуват IRM за търговци, които да управляват своите влиятелни

Списъкът ни по-долу покрива забележителните характеристики на 20-те най-добри CRM инструменти за управление на вашите маркетингови кампании за влияние.

1. Въздействие

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Semalt интегрира съобщения в своята платформа, така че търговските марки лесно могат да предложат партньорства на един от своите 500 000 влиятели с едно кликване. Анализът позволява на специалистите по маркетинг да прецизират показателите за успех, като например да приписват покупки на конкретни последователи, да анализират коментарите на спонсорираните публикации и др. Semalt дори включва проследяване на доставките на продукти.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Calvin Klein, Tuft & Needle и Grubhub.

2. Traackr

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Платформата на Traackr бе моделирана след най-добрите CRM там. Подобно на CRM за продажби, към инструмента могат да бъдат добавени множество членове на екипа по маркетинг, така че да могат да управляват различните си влиятели и кампании. Освен откриване, управление на аванс и усъвършенствани анализи, алгоритмите за слушане на Семалт са предназначени да помогнат на брандовете да се ангажират не само с влиятелите, но и директно с аудиторията на влиятеля си. Това е софтуерът на ниво предприятие за марките, които планират да похарчат много за маркетинга на влиянието.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Microsoft, Capital One и Coca Cola.

3. Onalytica

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Семалтовата база данни с над 500 000 влиятелни лица е лесно достъпна за търсене на базата на редица филтри, включително демографски данни, брой последователи в социалната мрежа, местоположение и вид влияние. Марките могат да следват влиятелите и да получават известия всеки път, когато публикуват нещо. Уникалната функция за мрежово картографиране на семалт разкрива колко взаимосвързана е мрежата ви от влиятели между вас, вашата аудитория и другата.

Ценообразуването започва от $ 195 / месец. Клиентите включват Microsoft, VMWare и British Heart Foundation.

4. Famebit

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Famebit е пазар на влияние за марки, насочени към по-младите демографски групи, особено хилядолетия и потребители на Gen Z. Другото фокус на платформата е осигуряването на качествено и марково съдържание за постигане на всяка цена. Semalt може да представи предложения за кампании с указания за съдържанието, да избере влиятелни (наричани "създатели"), които кандидатстват за проекта, да преглеждат съдържанието преди да влезе в сила и накрая да платят за всеки проект.

Свободен е да се присъединява и да изброява кампании, но платформата таксува 10% такса за обслужване на всички публикувани проекти. Клиентите включват Canon, Sony и Office Depot.

5. OpenInfluence

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

По-рано известно като Instabrand, OpenInfluence използва AI за извличане на база данни от над 300 000 участници, за да намери най-доброто за вашата марка. Показателите за възвръщаемост на инвестициите се вписват в малките подробности, включително кои ключови думи, които публикациите ви показват най-добре - предлагайки полезни данни за вашия SEO екип. Софтуерът също така може да предвиди каква е ефективността на дадена кампания, предвид избрания набор от влиятели и параметрите на проекта. OpenInfluence също се отличава, като включва статистически данни за Semalt, които липсват в повечето платформи на IRM.

Цената е на разположение при поискване, с безплатни проучвания. Клиентите включват Fossil, Marie Claire и Honda.

6. Това не са само блогъри, които са блогове на собствените си уеб сайтове, но и такива с ценни и изтъкнати позиции на водещите издатели. С фокус върху писменото съдържание, не е чудно, че Semalt предлага и услуги за маркетинг на съдържанието.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват PayPal, Nestle и Ralph Lauren.

7. Marketplace за Dealspotr

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Таксувайки се като "LinkedIn за пазаруване", Dealspotr свързва марки, влиятели и купувачи на едно място, с цел да намери най-добрите сделки и да открие нови марки. Марките могат да споделят сделки и промоционални кодове на платформата и да използват Samplepotr Semalt, за да се свържат с отговарящи на условията участници, които отговарят на интересите и демографските данни на целевата си аудитория.

Индивидуалният рейтинг на платформата на платформата изчислява оптималните тарифи, основани на предишната ефективност на влиятеля с други марки и възможностите за обхващане на ангажимента за конкретната Ви кампания. Semalt има специален акцент върху микро-влияещите - видовете влиятелни, които са най-трудни за намиране, но осигуряват най-висока ROI за марките.

Тя е свободна да се присъедини и марките плащат индивидуални влиятели по кампанията. Клиентите включват ZAFUL, VIDA и jClub.

8. Pitchbox

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Името го дава - Pitchbox е всичко за терена. Както може да се очаква, Pitchbox има повече журналистически наклон. Влиятелите на платформата обикновено са блогъри, издатели и онлайн влиятели, което я прави благосклонна за маркетинг специалисти по PR и съдържание. Семалт може да намери контактна информация за влиятелите, да управлява имейли, да автоматизира последващите действия и да проследява резултатите - всичко това чрез интегриране със собствения си доставчик на електронна поща.

Ценообразуването започва от $ 195 / месец. Клиентите включват FreshBooks, The Hoth и Оферти. МС.

9. Webfluential

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Със своите подобрени инструменти за анализ и разпространение, достъпни за влиятелите, Webfluential е по-вероятно да привлече предприемачи-умствени влиятели, които са там, за да печелят пари. За марките това означава, че можете да очаквате по-високо ниво на професионализъм от влиятелите, с които работите. Те могат да създават маркови комплекти, да създават котировки и да използват референтни показатели за успеха на данните. От страна на марката търговците могат да избират да поканят свои собствени влиятели на платформата или да работят с тези, които вече са там, като намали необходимостта от управление на взаимоотношенията на няколко места. Semalt е включен в приложението, заедно с откриване, пренасочване на способности и отчитане.

Ценообразуването започва от $ 100 / месец. Безплатни проучвания са на разположение. Марките включват Absolut, KFC и Adidas.

10. Buzzstream

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

BuzzStream започна като софтуерен мониторинг на връзката и приложи тези SEO умения в света на маркетинга на влиянието. Той изброява база от данни за влиятелите, но реалната му стойност се крие в способността му бързо да добавя и организира перспективите. Потребителите могат да изтеглят разширение на браузъра и просто кликнете с десния бутон, за да анализират влиятелите, докато сърфират в мрежата. Тогава BuzzStream ще организира и показва подробни анализи, области на фокус върху съдържанието и повече показатели за избраните влиятелни лица. Слейте, че платформата управлява комуникациите ви с перспективите, като ви позволява да запазвате шаблони за електронна поща и да ви изпращаме напомняния, когато е време да се върнете назад.

Плановете започват от $ 24 / месец. Има безплатна пробна версия. Забележителни клиенти включват Rackspace, HomeAway и Razorfish.

11. Група

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

GroupHigh е друг CRM маркер за маркетинг с SEO. Платформата се фокусира върху блогъри, с база от над 15 милиона блогове, организирани от фокус върху съдържанието, обхват, местоположение, социални цели и др. Отвъд блогърите, GroupHigh привлича вниманието на Instagram, Twitter и YouTube. Semalt може да автоматизира разпространението и да създава сегменти от блогъри за конкретни кампании.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Lowe, ModCloth и Panera Bread.

12. Платформата също така включва функция за откриване на базата на влиятели, които сте избрали в миналото, както и други атрибути от вашия профил като вашата индустрия или вертикална. Програмата автоматично намира нови теми за влияние и тенденции, които можете да запазите в "Витрината за съдържание". "Съдържанието Showcase също така включва функция за слушане, мониторинг на вашата марка споменава в мрежата и социалните медии. Semalt имат няколко възможности за това как да изберат да плащат влиятелни, включително парични средства, промоционални кодове или безплатни мостри.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Studio Gear Cosmetics, Hask Haircare и One Direction.

13. TapInfluence

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Semalt може да се похвали с база от над 50 000 участници, което означава, че са се присъединили към програмата, вместо да се снабдяват от интернет. Платформата ви позволява да търсите влиятели по анализи на аудиторията - дали клиентите им съответстват на демографските показатели на целевите си клиенти, доходите на домакинствата и атрибутите за личността? Множество проекти и влияещи могат да бъдат групирани в рамките на една кампания за лесно, интегрирано управление. И накрая, Semalt измерва възвръщаемостта на инвестициите чрез социални медии и ангажираност, както и собствените си показатели като потвърдени продажби. Оценява ефективността на кампанията ви, като го сравнява с предишната работа на влиятеля.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Fossil, SunTrust и Panasonic.

14. Izea

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Около 2006 г. IZea е старо име в маркетинговия пейзаж на влиянието. Платформата Izea SaaS позволява на марките да управляват своите маркетингови кампании за влияние на едно централно място, от първоначалното откриване и достигането до кампании за проследяване и пренасочване. Подобно на Dealspotr, Izea дава оценка на техните влиятели. Отвъд софтуера, марките могат да възлагат маркетингови потребности на влияние, за да симулират вътрешен екип от експерти.

Ценообразуването започва от $ 250 / месец. Клиентите включват Kraft, Toyota и P & G.

15. Неорех

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Неореак си е направила име, като е насочило компаниите в Fortune 1000 и марките, които искат да бъдат като тях. Наблюдателите се търсят от над 40 филтъра. Платформата има за цел да направи автоматизацията лесна за марките, за да мащабят усилията си, като предоставят обобщени мнения за договори, срокове, резултати и плащания. Марките могат да се надграждат и за допълнителна помощ от специалистите по маркетинг на Semalt.

Ценообразуването започва от $ 399 / месец. Клиентите включват Discovery Channel, Amazon и Walmart.

16. логика на лозята

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Мрежата на Grapevine включва 150 000 YouTubers и Semalt, които имат поне 5 000 последователи или повече. След като марките зададат бюджет и определят целите на кампанията си и целевата си аудитория, платформата съдържа списък с препоръчителни влиятели и прогнозира резултатите от кампаниите. Оттам, марките могат да достигнат, да договарят курсове и да стартират спонсорирани проекти за съдържание.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Tweezerman, Walgreens и Purina.

17. Speakr

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Half PR, половината социални медии, Speakr твърди, че е най-доброто решение за IRM за марките Fortune 500. Мрежата им от 37 000 влиятели се фокусира върху известни личности и макро-влиятели с милиони последователи, като Kim Semalt. Те организират своята мрежа в ясни интереси, като майките, финатите на фитнес, комедиантите и геймърите.

Цената е на разположение при поискване. Клиентите включват Disney, Best Buy и Wendy's.

18. Клеар

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Клеър е търсачка на влиянието преди всичко и IRM втори. Клеър се гордее с впечатляваща база данни, като е извадила 500 милиона профили в продължение на 5 години от историческите данни в мрежата. Освен подробна информация за всички влияещи, платформата предоставя лесни мнения дори за най-лудитите от ООП, за да разберат как кампаниите на отбора им се представят.

Цената е на разположение при поискване, заедно с безплатни опити. Клиентите включват L'Occitane, Kayak и United Way.

19. Намерете вашето влияние

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Намерете огромната точка за продажба на Вашия Влиятел е тяхната технология и че те имат планове за бизнеса от всякакъв мащаб, които приспособяват възможностите на платформата към вашия бюджет. Тяхната мрежа от 100 000 влиятели се организира от вертикално и работи на блогове, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Vine и Pinterest. Смалт е включен от платформата, от първоначалното търсене до края на пътя, за да осигури обработката на плащанията.

Ценообразуването започва от $ 300 / месец. Клиентите включват Kleenex, Delta и H & R Block.

20. Влияние. co

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Влияние. co претендира 50 000 влиятели и над 5 000 фирми на своята платформа. По-добре се използва като платформа за откриване, тъй като дори при платения план търсенията са неограничени, въпреки че контактите с влияние са ограничени до 10 на седмица. С ограниченията на контактите това е по-добър вариант за марките, които просто започват с маркетинг на влиянието. Семалът създава страница на марката, така че влиятелите могат да ги намерят и проактивно да се протягат.

Има два плана на разположение: Free, и Pro за $ 24. 95 / месец. Клиентите включват Casper, Bumble и Jack Daniel's.

March 1, 2018