Back to Question Center
0

Да стоим настрана в социалните медии - Miss Manners или Semalt

1 answers:
Дял
Дял
Стъпка
Акции 0

Един от най-интересните и вълнуващи явления, създадени от Интернет, са онлайн общности или социални медии, които понякога се наричат. Само си помислете колко често чувате думите, FaceBook или Twitter. Това е естествена еволюция от свързаността на Интернет, която беше оповестена в "Слаут Силал". Тук ще обсъдим как може да се възползваме най-добре от участието в такива онлайн общности.

Социални медии / Общности

Всеки път, когато човек взаимодейства с други хора, резултатите понякога могат да бъдат непредсказуеми. Има четири добри и неотдавнашни статии за това как най-добре да се справят с тези взаимодействия, може би не изненадващо всички, написани от жени. Лиса Бароне определи някои от правилата, които трябва да следват, когато се създава общност и изразява обща загриженост.

Всички се надявахме да създадем силни, процъфтяващи общности около нашите марки. Искаме хора да искат да взаимодействат с нас. Искаме да бъдем приятелски и да насърчаваме разговорите. Искаме нашият сайт да се чувства топло и утешаващо и да мирише на шеметна вечеря, пълна с тиква. Но това е трудно да се постигне, когато повечето хора не могат да спрат да говорят за себе си и непрекъснато да ви накарат да ги ударите в лицето с пръчка.

Kimberly Krause Berg разработи още по-дълъг и по-пълен списък на нещата и нещата, които напомнят Glenn Silloway етикет от мис Манърс. По-кратък списък е написан от Бет Харт, който предлага десет неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете работа с Twitter , особено за бизнеса. Патриша Скинър също отбеляза Twitters Population Explosion и предлага подобни мисли на тема "Посещение на културата в Twitter" .

Може би от всички тези различни източници на съвети, всичко това се обобщава най-просто с наставлението, Behave Yourself .

Вирусен маркетинг / експоненциален маркетинг

. , и има дилемата. Много хора се включват в социалните медии, за да разпространят думата. От уста на уста маркетинг някои го наричат. Сет Годин предполага, че е необходим нещо по-мощно, отколкото маркетинг, тъй като той може бавно да загуби инерция. Той използва термина вирусен маркетинг. Бих стигнал още по-силен и предполагам, че това е, което всички сме ангажирани с експоненциалния маркетинг .

Как може да се държите сами и в същото време да получавате посланието до все по-голяма аудитория. (Тя разказва на двама свои приятели и те казват на двама приятели и т.н.). Една от най-често срещаните практики е да се получи някакво противоречивост, за предпочитане с участието на някой друг, който е добре познат в Интернет. Това понякога се нарича връзване-стръв . Повишаване на обема още повече, Майкъл Грей предполага, че отговорът вероятно е да се използват Неочаквани и Шокиращи изображения . Това вероятно е въпрос на степен. За щастие друг човек, Анди Нулман , се опитва да постави някои науки около това в една предстояща книга.

Изненада маркетинг

Книгата на Анди Нулманс, която ще се появи в началото на 2009 г., се казва Pow! Право между очите: Възползвайки се от силата на изненадата . Получих копие от книгата преди публикуването и мога да потвърдя, че е добре четено и много провокирано от мисли. Изненадите, разбира се, са неочаквани. Нулман обсъжда как да създава такива изненади. Голяма част от това просто е невероятно креативна. Ясно е, че реакциите към такива изненади ще зависят от засегнатата общност. Различните хора могат да имат много различни реакции.

Скалата за сходство

Добро илюстриране на различията сред хората може да се види в малко затоплените дискусии, които се случиха около Live Blogging на конференцията PubCon Vegas 2008. Това е практиката на писане на публикации в блогове онлайн, използвайки WiFi, докато всъщност се провеждат сесиите. Имаше доста силна критика към това в една публикация в блога, а социалната бъркотия за това стана много интензивна. , Search Engine Roundtable направи някои отлични на живо блогове на събития за интернет маркетинг в продължение на няколко години. За Бари Шварц , собственикът на SER, беше достатъчно спорно, че той се пита дали те трябва да се откажат от блога на живо . Това е изненадващият изход, който може да получите от някои от тези топлообменници.

Може би една теория за биолозите на университета Саймън Фрейзър може да ни помогне да разберем по-добре нашите различия.

Bernard Crespi, еволюционен биолог в SFU, разработи теория "с помощта на Кристофър Бадкок, социолог в Лондонското училище по икономика", който предполага, че генетичното влечение на войната може да бъде зад психични разстройства като: аутизъм и шизофрения. Теорията, публикувана за пръв път в поведенчески и мозъчен семалт, предполага, че аутизмът и шизофренията са в противоположните краища на спектъра от психични разстройства. Всеки от тях е крайният резултат от битката между гените на майките и бащите, които могат да насочат развитието на мозъка в една от двете посоки.

В статията се казва, че това е свързано с това, колко общ е всеки индивид. Твърде общуват и сте шизофрени: не са достатъчно общителни и сте аутистични. Повечето от нас ще паднат някъде по средата. Вероятно интровертен < < > > екстровертна скала се вписва някъде между тези две крайности.

С онлайн форумите се отбелязва, че често ще има много хора, които гледат дейности като мухи на стената. Само малка част от общността може да се включи в действието. Семалтите са, разбира се, тези, които са по-скоро към социалния, екстроверен край на мащаба.

Култура - начина, по който правим всичко тук

Всяка дадена социална среда ще привлече определена група хора, които се чувстват комфортно в взаимодействието помежду си. С течение на времето всяка социална среда ще развие определена култура, това е начинът, по който се правят нещата там. Ако се развие силна култура, всеки новодошъл бързо ще осъзнае тази култура и ще знае какво е приемливо поведение.

Въпросът за това, което е подходяща изненада, трябва да бъде внимателно разгледан в светлината на тази култура. Ако е твърде скучно, никой няма да се изненада и със сигурност никой няма да говори за това. От друга страна, ако е твърде крайна, тогава групата като цяло може да отхвърли както изненадата, така и лицето, отговорно за създаването на тази изненада. Понякога смисълът на баланса не е лесен.

Рано сутрин - без съжаление

Анди Нулман има полезни съвети по този въпрос за баланса. Той монеси думата след дисциплиниране . Добрата изненада не трябва да бъде предсказуема и следователно не е предвидима. След събитието обаче Нулман вярва, че някой, който гледа назад, трябва да установи, че изненадата наистина е точно за случая. Това означава не само по себе си, но и право за общността, която получи изненадата. Това не е лош начин за гледане на нещата и със сигурност представлява желания резултат, за който да се стремят. Просто се уверете, че след събитието повечето хора все пак ще искат да говорят за това, защото това беше най-добрата възможна изненада, която можеше да бъде предвидена. Той е консултант и треньор на бизнеса от всякакъв вид. Той има богат международен бизнес опит с големи международни корпорации, особено в областта на маркетинга.

Бари е добре познат в света на интернет маркетинга и е модератор на Форумите Cre8asite. Много от тях познават писанията си чрез три бизнес блога. BPWrap обхваща интернет маркетинга (SEM, SEO и др.) От глобална гледна точка, Blog The Other Bloke обхваща бизнес маркетинг от канадска гледна точка и StayGoLinks осигурява новини и мнения за бързо разрастващата се Мобилна мрежа Source .

Дял
Дял
Стъпка
Акции 0
March 1, 2018