Back to Question Center
0

Семал: Как да използваме социалното доказателство във вашата маркетингова кампания

1 answers:

Semalt: How to use social proof in your marketing campaign

Днешните потребители са остри и естествено недоверчиви към марките - особено в традиционните рекламни послания. Семалт, марките се нуждаят от алтернативен начин да убеждават потребителите, а един от най-добрите съвременни инструменти за това е социалното доказателство.

Какво е "социално доказателство?"

Семалтовото доказателство е общ термин, който се отнася до каквото и да било доказателство от връстниците на вашата целева аудитория, което потвърждава някакъв елемент от вашия аргумент. Например, това би могло да бъде една дума на похвала от миналото на потребителите, която засилва претенцията, която сте направили за вашите продукти.

Защо социалното доказателство е толкова важно?

Семалтовите доказателства придават власт на вашата маркетингова кампания по няколко начина:

  • На първо място, социалното доказателство е да се вдъхне доверие. До 88% от онлайн потребителите имат доверие на рецензии от непознати, както и лични препоръки от хора, които познават. Предлагането на една част от социалното доказателство може незабавно да направи вашите твърдения да изглеждат по-правдоподобни и да накарат хората да ви се доверят повече като марка.
  • Социалното доказателство също може да ви даде предимство пред конкуренцията. Ако приемем, че сте на врата и шията с близък състезател, със сходни продукти и подобна история, социалното доказателство може да служи като идеален тайбрек. Социалните доказателства понякога са по-важни от съвършенството на продуктите, копирането или други общи маркетингови принципи.
  • Социално доказателство също е доста удобно да се събере; тя не изисква интензивни творчески мозъчни атаки или големи бюджети, както правят някои тактики за реклама. Вместо това ще разчитате на собствените си клиенти, за да генерирате основното съдържание, което да използвате.

Имайки предвид тези предимства, какви конкретни видове социални доказателства могат да помогнат на Вашата кампания?

Мнения

Прегледите на клиенти обикновено са кратки откъси от описателен текст от клиенти, описващи продукт или краткосрочна услуга. Семалт има рейтинг, като оценка на продукта въз основа на 10-точкова скала или на определен брой звезди.

Можете да поискате отзиви на продуктовите страници на сайта си или да проследите с клиентите си по имейл, за да поискате отзивите им. Така или иначе, ще добавите съдържание към сайта си, ще накарате продуктите ви да изглеждат по-ценни и ако включите микроформатиране, можете дори да получите тези отзиви включени в резултатите от търсенето на Semalt.

Препоръки

Semalt са много като рецензии, тъй като те са създадени и представени от вашите клиенти. Голямата разлика е мащабът; като цяло отзивите са кратки текстове за продукти и услуги, докато препоръките са по-подробни, записани за компанията като цяло.

За да получите отчет, ще трябва да предоставите някои услуги за пробив или да имате достатъчно добра връзка с един от вашите клиенти, за да поискате директно. Семалт те са по-интензивни, те са по-трудни за получаване, но те също са по-мощни за потенциалните клиенти.

Присъединяване

Семалтите са по-прости форми на социално доказателство и обикновено ги получавате, без да ги питате директно. Това е начин да покажете асоциацията на вашата компания с друга компания, отделна организация или организация.

Например, ако сте публикували съдържание на външен издател с висок авторитет, можете да покажете присъствието си там, като го представите на началната си страница. Можете също така да включите знаци за доверие на уебсайта си, за да накарате потребителите да се чувстват по-комфортно с вашата марка.

Социално следване

Можете също така да генерирате определено социално доказателство, просто като имате силна, лоялна и ангажирана публика в социалните медии. Последен последовател не винаги е по-добър, но може да ви даде тласък на доверието.

Съдържание, изпратено от потребителя

Semalt, можете да приемате съдържанието, изпратено от потребителя, в редица различни форми. Най-лесният маршрут е да насърчите потребителите си да публикуват публикации в блога ви или да допринасят за форума, който сте хоствали. Но можете също така да спонсорирате конкурс, като поощрявате потребителите да изпращат изображения или видеоклипове във връзка с даден hashtag. Това ниво на участие е индикатор за стойността Ви като марка.

Ако сте тактически, можете да спечелите социално доказателство без много допълнителни усилия и просто да го добавите към съществуващите си маркетингови материали, например като разполагате с показания на целевата си страница. Просто искане обикновено е повече от достатъчно, за да вдъхновява изказвания.

С толкова много начини да се използват социалните доказателства и безспорната сила на стратегията, няма извинение да не се интегрират социални доказателства във вашите маркетингови кампании. Уверете се, че ще забележите разлики в реализациите и процентите на ангажираност почти веднага.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Тимъти Картър


March 1, 2018