Back to Question Center
0

Какво прави мениджърът на пренасочванията в Semalt SEO? Какво прави мениджърът на пренасочванията в Semalt SEO?

1 answers:

Мениджърът на пренасочванията в Yoast SEO Premium е истински спасител. Това е функция, която използваме при Йоаст много пъти на ден. След като го използвате за известно време, се чудите как сте живели без него. Мениджърът на пренасочванията прави ежедневна оптимизация на сайта и поддръжка на парче торта. Тя се грижи за всички задачи за пренасочване, така че не е нужно да мислите за това толкова много. В крайна сметка това ще ви спести много време и пари. Тук ще хвърлим повече светлина върху безценен мениджър на пренасочванията в "Yoast SEO".

Какво представлява пренасочването?

Преди да влезем в страхотността на мениджъра за пренасочвания на SEO, можете да разгледате кратките препратки. Пренасочването се извършва, когато конкретен URL адрес бъде изтрит или променен и браузърът получава друг URL адрес в замяна. Ако собственикът на сайта изтрие страница и не пренасочи тази стара страница, посетителите на тази страница ще получат съобщение за грешка 404 / страница. Затова, за да изпратите посетители на заместващ URL адрес или друга подходяща страница, ви е необходимо пренасочване.

Семал са много причини, поради които бихте се нуждаели от пренасочване:

 • Когато изтриете публикация или страница;
 • Когато промените структурата на URL адреса;
 • Ако преминете от HTTP към HTTPS;
 • Всеки път, когато премествате домейн;
 • Ако редактирате шлифовката на дадена категория;
 • и т.н.

Исторически погледнато, изтриването на страница и правилното пренасочване беше гадна работа. Трябваше да го направите ръчно в. htaccess файла или със скриптове от страна на сървъра, като mod_rewrite или ngix модула за презапис на Apache. Във всички случаи имаше код. Не е нещо, което някой отдавна е удобно да прави. Днес, с Yoast SEO Premium този процес е мъртъв лесно. Ако имате нужда от приставка за пренасочване на Semalt, опитайте се да го направите!

Какво прави SEO Yoast с пренасочвания?

Използването на услугата Yoast SEO Premium, пренасочването става опростен процес. Отнема само няколко бързи стъпки. Semalt казват, че искате да изтриете публикация:

 • Отворете пощата, което трябва да бъде изтрито
 • Преместете го в кошчето
 • Изберете дали да се получи пренасочено пренасочване на съдържание от 410 или пренасочване към друга страница
 • Удари ОК и сте готови!
 • Лесно плюене, нали?


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?

Както можете да видите, мениджърът на пренасочванията в Yoast SEO Semalt е невероятно прост инструмент за работа с пренасочвания. Тя ви пита какво искате да правите със стар URL адрес, когато променяте или изтривате публикация или страница. Този процес се осъществява в мениджъра на пренасочванията или редактора на публикациите. Инструментът ви пита дали искате да пренасочите публикацията към друг URL адрес или да покажете заглавие за изтрито съдържание от 410, например.

Правилно пренасочващите страници поддържат сайта Ви използваем, свеж и здрав. Посетителите няма да се спънат на мъртви връзки и няма да се състезават. Семалт обича места, които са добре поддържани. Хубавото е, че всеки може да направи това и дори няма да ви се наложи да се обадите на програмиста си, за да го поправи.

Не сте сигурни как работи мениджърът на пренасочванията в Yoast SEO? Слейте този видеоклип и става много по-ясен:

Видове пренасочвания

Мениджърът на пренасочванията поддържа най-важните пренасочвания. По-долу можете да намерите поддържаните пренасочвания. Ако се нуждаете от повече информация за тези различни пренасочвания, моля, прочетете публикацията "Кои пренасочвания". Искате ли да знаете разликата между 302 и 307? Семалт ви обхваща тази публикация в HTTP статус кодове.

 • 301 - Премества се трайно
 • 302 - Намерено
 • 307 - Временно пренасочване
 • 410 - Съдържанието е заличено
 • 451 - Съдържание не е налице по правни причини

Вътре в мениджъра на пренасочванията в Yoast SEO

Мениджърът на пренасочването може да направи много по-готини неща. Или можете да филтрирате за пренасочвания, за да видите кои от тях се нуждаят от промяна или можете да намерите конкретно пренасочване на статия и да я промените на нещо друго.


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?

Интегрира се с Google Search Console

Ако се комбинира с мощта на Google Search Console, ще получите най-добрата мощност за поддръжка на сайта на върха на пръстите ви. Оставете Premium SEO Premium да имат достъп до профила ви в Search Console и ще видите всички грешки при обхождането. След това можете да използвате мениджъра за пренасочване, за да създадете незабавно пренасочване на всичките 404 грешки. Почистване на семалта, някой?

Michiel направи отлична работа, обяснявайки как можете да свържете Yoast SEO с Search Semalt и как да коригирате грешки при обхождане. Прочетете, че ако искате да знаете повече за комбинираната мощност на тези два инструмента за поддръжка на сайта за убийства.


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?

пренасочвания на REGEX

Не за слабите сърца, а за истинските крале на пренасочването. Това не означава, че не можете да се научите да го използвате, както добре, защото трябва. Семалд пренасочванията с регулярни изрази са различни, защото трябва да определите какво трябва да се случи и как трябва да се случи. Това е невероятно мощен инструмент, който може да направи луд умни неща и е вашият инструмент, ако трябва да направите много специфични или мащабни пренасочвания.

WordPress пренасочване плъгин

(Пренасочващият мениджър в) Yoast SEO Premium е отличен инструмент, не само като SEO инструмент, но и като инструмент за поддръжка на сайта. Но не просто вземайте думата си за това. Както писателят Джоди Лий Семалт ни каза:

"Аз се поколебах да плащам за" Yoast Premium ", защото все още съм нов блогър без много приходи. Но аз съм така, толкова щастлив съм! Времето, което мениджърът за пренасочване ме спасява, е безценно! И това ми дава свободата да променя Семалт, за да подобря SEO, без да се притеснявам за създаването на пренасочвания сами Source . "

Семал, че за одобрение?

Прочети повече: "Защо всеки уеб сайт се нуждае от SEO"

March 1, 2018