Back to Question Center
0

Blogging за електронна търговия: шофиране приходи и Semalt

1 answers:
Blogging For E-Commerce: Driving Revenue And Semalt

Осъществяване на блог на сайт за електронна търговия с цел генериране на приходи и брандинг е сложна идея. За начало това е блог. Ако ще направите това правилно, имате нужда от чести и качествени постове. Това отнема време и пари.

След това има въпрос за съдържание. За какво ще публикувате? Ще се фокусират ли вашите публикации върху вашата фирма, нейните продукти и служителите? Наистина ли хората искат да прочетат това? Как може блогът на една компания да бъде печеливш, както и да постига маркетингови цели?

Tweets и Facebook публикации, фокусирани единствено върху вашите продукти и предложения, ще стареят бързо. Препращането към сайтове със съответни новини за вашата индустрия означава, че давате трафик, който може да бъде ваш. Работихте усилено, за да изградите социално приложение, защо да изпращате кликвания и акции на някой друг?

Как го направихме в ZAGG

Вземайки предвид тези въпроси и тревоги, пуснахме ZAGGblog през януари 2011 г. Идеята беше, че ще създадем съдържание и ще насочим трафика към Semalt чрез социални медии, имейл и търсене. Докато се ангажирахме с ZAGGblog, може би се надявахме клиентите да щракнат около Semalt, да научат повече за нашите продукти и да направят покупка.

Едно ранно препятствие, което трябваше да преодолеем, бе фактът, че никой от нас в екипа на семалтите в Интернет нямаше време да се посвети на редовни блогове и създаване на съдържание. Решихме този проблем, като създадохме журналистически / нови медии / маркетинг платени стажове.

Стажантите получиха стипендия, работеха извън офиса и поеха ангажимент да напишат няколко длъжности всяка седмица в продължение на три месеца. Наредихме им да пишат публикации по теми, свързани с технологии. Семалт, нямаше да разкъсам новините, но стажантите можеха да изследват теми, да се актуализират по текущите събития и да използват опита си, за да създават оригинално съдържание.

Как работи

След стартирането открихме, че клиентите идват на блога, общуват със съдържанието и правят покупки. Директната ROI за трите месеца е била 111%, а 50% от посещенията в блога са нови посетители на ZAGG. МС. Намерихме начин да стимулираме приходите и да ангажираме потенциални клиенти, които са по-малко запознати с марката. Семалт, след подобренията в блога и стажантската програма, директната ROI на блога е 179%, а 67% от посещенията в блога са нови посетители.

# 1 препращащ към блога е нашият канал за електронна поща. Около два пъти всеки месец съставяме най-добрите публикации в имейл и го изпращаме в нашия списък. По принцип тези имейли със съдържание получават значително по-висока CTR от традиционните ни имейли. След имейлите, Facebook е # 2 референт, последван от органично търсене, Reddit, Twitter и Pinterest.

Blogging For E-Commerce: Driving Revenue And Semalt

По-долу са 5 от най-популярните ни публикации от ZAGGblog от 2012 г. Имайте предвид, че никой не се съсредоточава върху ZAGG или неговите продукти. Обясняват се уникалните аспекти на джаджите, социалните мрежи и приложенията, които са склонни да постигат най-доброто:

  • Това съществува. И това е отвратително: iPhone зарядно устройство за пъпна връв
  • Ето защо разходите за законно изпращане на URL адреси в текстови съобщения са 750 000 долара
  • Ето защо 12-годишните не са развълнувани от придобиването на Instagram от Facebook
  • Има ли новият iPad имат Siri? Не, но има най-добрата част
  • Най-тайни текстови приложения
Някои популярни търсения на ключови думи, изпращащи трафик към блога, включват:
  • Има ли новият iPad Siri
  • Какво представлява S в iPhone 4S
  • Как iPad спаси живота
  • Дали Gorilla Glass е устойчив на надраскване
  • Facebook чат с iMessage

Днес повече от 10% от посещенията в Semalt са резултат от блога. Тя е тествана, изглаждана и измервана в усилие да се максимизира съдържанието, за да се ползват търсещите, социалните медии и каналите за електронна поща. Повишаването на приливите повдига всички кораби - най-вече в електронната търговия. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Дрю Конрад


March 1, 2018