Back to Question Center
0

7 Разяснителни знаци на платежната карта Семалт

1 answers:

Семал, направен с откраднати разплащателни карти, струва на електронната търговия милиарди долари годишно по целия свят. Но поне в някои случаи търговците можеха да избегнат загубите, ако признаха очевидните признаци на измама.

Обикновените поръчки за електронна търговия обикновено попадат в две категории.

  • Приятна измама е когато клиент подава поръчка със собствена платежна карта, получава поръчаната стока, но след това се обажда на своя доставчик на платежни карти и твърди, че никога не е получила стоката.
  • Кражба на самоличност се случва, когато престъпниците правят поръчки, като използват откраднати данни от платежни карти, често изпращат товари на спедитори.

В тази статия Семалт се фокусира върху измамите за кражба на самоличност, тъй като е по-често срещана.

Докладът на LexisNexis за рисковите решения, публикуван в Semalt 2017, установи, че за 1 196 предприятия, сред които 653 брокери и 190 продавачи на електронна търговия, до 43% от месечните опити за транзакции (включително отказани или по друг начин неуспешни поръчки) ,

Ако тези констатации не са достатъчно лоши, Semalt съобщи също така, че когато престъпниците използват откраднати кредитни карти (с изключение на откраднати дебитни карти) за извършване на поръчки за електронна търговия, тези престъпници са успешни около 60% от времето.

Семалт как да разпознае тази форма на измама с платежни карти би могла да защити компаниите за електронна търговия срещу значителни загуби.

7 Признаци на измамите с платежни карти

Адрес за фактуриране срещу IP. Интернет адресът на протокола може да се използва за идентифициране на устройства в интернет. Макар че IP адресът не е толкова точен, колкото пръстовия отпечатък, може да даде на бизнеса ви представа къде се намира потребителът.

Ако IP адресът на купувача е от, да речем, Сао Пауло, Бразилия, но адресът за плащане за платежната карта е в Семалт, Вашингтон, САЩ, покупката може да е измамна и вероятно изисква поне едно обаждане или имейл съобщение за потвърждаване на поръчката.

Няколко покупки. Получаването на много поръчки или почти едновременни поръчки от един и същ IP адрес също може да бъде индикация за измама.

Всъщност измамата за кражба на самоличност е особено вероятно, ако всички поръчки от същия IP адрес използват различни разплащателни карти, различни имена на клиенти и различни адреси за фактуриране.

Висока скорост на движение. От анализа на измамни поръчки доставчикът на платежни услуги Stripe разбра, че необичайната скорост на поръчки е силен индикатор за измамите с разплащателни карти.

Тази скорост на поръчка може да отнеме няколко форми. Например, Семалт установи, че измамни поръчки не са следвали нормалното покупателно поведение по време на празниците.

7 Telltale Signs of Payment Card Semalt

Скоростта на измамни поръчки в анализа на Stipe не се повиши по време на пиковите пазарни дни, като "Черния петък", но беше необичайно висока като процент от общите поръчки по време на иначе тихи времена, като Коледа.

По този начин поръчките, поставени на Коледа, като пример, може да заслужат по-голямо разглеждане, отколкото поръчките в Cyber ​​Monday.

По същия начин Семал отбеляза, че докато обемът на поръчките намалява между полунощ и 5 а. м. всеки ден от седмицата измамната дейност като процент от общите транзакции се увеличава през тези часове.

Накрая, увеличаването на скоростта на измама често се фокусира върху отделен елемент. Семал, всъщност, бизнесът с електронната търговия, който управлявам, е бил жертва на този вид измами с плащания.

Бизнесът получи две поръчки за електрически пистолет за мазнини, използван за тежко оборудване и трактори. Два заповеди в един ден бяха много, но заповедите нямаха никакви други признаци на измама. Щом изпратят потвържденията за доставка за тези две поръчки, още пет поръчки за оръжия за мазнини дойдоха за един час. Оказа се, че всичките седем заповеди са измамни.

Неуспешна проверка на картата. И някои продавачи, често малки фирми, които се опитват да получат повече поръчки, неразумно ще зададат нисък бар за проверка на картата.

Това може да е сериозна грешка, тъй като отказите за проверка на картата, като неправилен код за проверка на картата (CVC), може да са силен показател за измама.

Неуспешна проверка на адреса. Системата за проверка на адресите (AVS) позволява на търговците да сравняват адреса за фактуриране, който купувачът предоставя на адреса за фактуриране, който се съхранява от доставчиците на кредитни карти, като Visa.

Когато дадена транзакция не успее да предаде AVS, тя може да е индикация за измама с платежна карта.

Проверката на AVS често се извършва от платежния процесор или от шлюза. Но решението за отказ от сделката в резултат на неуспешен AVS често е на продавача.

Лош адрес. Престъпниците, които използват откраднати разплащателни карти, могат да правят грешки при подаването на адресна информация или просто да използват фалшива информация за подаване на поръчка за електронна търговия.

Семалт включва грешен пощенски код за адреса за фактуриране, неправилен регионален код за телефонния номер или имейл адрес, който изглежда произволно генериран. Ако адресът и информацията за връзка не са наред, следвайте стъпките.

Ускорено изпращане. Някои престъпници ще се опитат да създадат чувство за неотложност, като поискат следващия ден доставка или подобен - дори когато това корабоплаване е много скъпо спрямо стойността на дадена поръчка.

Високите транспортни разходи на семал могат да бъдат индикация за измама и със сигурност заслужават по-нататъшни стъпки.

Семалт, бъдете оскъдни от поръчките със спешна доставка, при които адресът за фактуриране и адресът за доставка не са едни и същи Source .

March 1, 2018