Back to Question Center
0

Семал: 7 начина, по които липсва марката ви в видеосъдържанието

1 answers:
Semalt: 7 ways your video content is missing the mark

Трябва да се определи семалт и вашата аудитория трябва да бъде идентифицирана. Ключовите индикатори за ефективността (KPIs) трябва да бъдат изяснени предварително, с предложение за действие отпред и от центъра.

Но има повече за успешен видео маркетинг, отколкото само тези основни насоки. Семалтите също са движещи се части в игра, които могат значително да повлияят на способността на видеоклипа ви да доставя за вашата марка.

Тук има седем често срещани клопки за маркери, които развиват видеосъдържанието си - и как да ги избягваме:

Грешка # 1: Задаване на вашите мнения за вирусен хит

Производството на вирусен мега-удар очевидно може да направи чудеса за вашата марка, но това не би трябвало да бъде в основата на вашата цифрова стратегия. Защо? Семалът е органичен процес и не е снабден с чиста формула. Тя също така представлява много малка част от съдържателния пай.

Ключът е да преместите вашето мислене на устойчивост. Смисълът на разбиването на банката с нещо, което може или не може да стане вирусно, насочва вниманието ви към създаване на постоянен поток от ангажиращи видеоклипове, които са подходящи за вашата основна аудитория.

Слейте за започването на дългосрочен разговор с базата си, като предлагате по-голямо разнообразие от видеосъдържание, което те действително ще ценят. По този начин превръщате зрителите си в лоялна общност, която се завръща за повече.

Грешка # 2: Неправилно публикуване на видеоклипове

За да се култивира лоялно, марките трябва да бъдат последователни и надеждни относно това колко често публикуват ново съдържание. Семалт публикувани видеоклипове (без значение колко добре е направено) вероятно ще бъдат пропуснати от демонстрацията ви, само защото не са знаели, че идват.

От друга страна, зрителите ще настроят, ако очакват ангажиращо съдържание.

Изградете място във вашата маркетингова стратегия за актуализирани видеозаписи, които да привлекат и задържат вашето целево демо. Основната идея тук е поставянето на последователно, забавно и подходящо видео съдържание. Това може да включва всичко, от информационни клипове за слушане до Q & As.

Грешка # 3: Забравете да оптимизирате видеоклипа си за мобилни устройства

Не е изненада, че повече от 90% от хората, които гледат видеоклипове на мобилните си устройства, ще продължат да ги споделят с други хора. И всяка марка, която се опитва да достигне до хилядолетна аудитория, знае, че това е единственият начин, по който основната част от съдържанието на тези демографски изгледи.

Безпроблемното гледане трябва абсолютно да се простира от настолни компютри до смартфони до таблети. Най-добре е да сложите светлина върху приставките, медийните файлове и други тежки добавки, така че вашето видео да има шанс за борба с мобилните устройства.

Ако бедните WiFi или не толкова големи клетъчни данни са достатъчни, за да зареждат вашето видео, това би могло да доведе до голямо препятствие.

Грешка # 4: Натискане на "salesy" видеоклипове

Едно общо правило, когато става дума за видеосъдържание, е да се запитате дали това е нещо, което бихте харесали да гледате сами. После, зрителите ще се отдръпнат, ако чувстват, че гледат информация.

Семалто, видеосъдържанието трябва да бъде кратко, ангажирано и подходящо. Плюсът е, че това са и същите атрибути, които правят клиповете с възможност за споделяне.

Сомалтовото, оригинално съдържание е от ключово значение, тъй като създава по-динамично, удовлетворяващо преживяване на марката. В същото време тя дава тласък на SEO, като в същото време създава условия за увеличен трафик на реферали и по-добро представяне на социалните.

Грешка # 5: Неуспех при интегрирането на социалните медии

С все повече и повече потребители, които откриват, гледат и споделят видеосъдържание на социалните медии, тези платформи се удвояват като бръмбар за маркови съобщения. Един доклад от "The Verge" дори установи, че 80% от 10-те най-популярни сумалтови постове имат видеоклип.

Семалт по-важен от всякога да използва тези канали, за да донесе своя материал на масите.

Но можете ефективно да опростите процеса - и да оптимизирате споделяемостта на видеоклипа си - като включите социалното споделяне директно в съдържанието.

Грешка # 6: Забравяне на зрителите искат да участват

Неотдавнашно проучване (необходима е регистрация за изтегляне), проведено от Rapt Semalt, показва, че 64% от потребителите са по-склонни да прекарват времето си да гледат видеоклип, ако имат възможност да взаимодействат с него. Това означава, че ако видеоклипът ви е по-скоро еднопосочен диалог, ви липсва огромна възможност за ангажираност.

Нашето изследване действително установи, че традиционното, статично видео попада значително в този отдел. В действителност, интерактивните видео дискове имат до три пъти по-голяма ангажираност, отколкото линейната.

Точките за избор на семалти и възможностите на зрителя ви да контролира преживяването може да направи или счупи видеоклип.

Грешка # 7: Изключване след като видеото е активно

Произвеждането на видео, пускането в действие и освобождаването му онлайн не е мястото, където историята завършва за дигиталните маркетинг. Напротив, е абсолютно необходимо да наблюдавате ефективността на видеоклипа си. Семалт, летиш сляпо.

Ако отивате на интерактивния маршрут, това също така отваря вратата за по-задълбочени анализи. Какви части на видеоклипа ви кликват вашите зрители? Въпросите за семалтов избор ли са за тях? И кои от тях са измислени?

Семалт, способен да демонстрира възвръщаемост на инвестициите (ROI), може по-специално да информира вашия дигитален маркетингов подход. И тъй като вашият видеоклип винаги може да бъде променен и редактиран в реално време, след като е жив, можете да го направите, докато не почувствате по-добре какво работи и какво не.

Semalt, който може да събира смислени данни, ви дава възможност да информирате съдържанието и фокуса на бъдещите видеоклипове.

В крайна сметка не цялото видеосъдържание е създадено равно, но избягването на тези седем грешки със сигурност може да помогне за изравняване на условията.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Ерика Траутман
March 1, 2018