Back to Question Center
0

Вие наистина нямате никаква представа как вашите медийни планове са семалти!

1 answers:
You Really Have No Idea How Your Media Plans Are Being Semalt!

(Споделих времето си на всички мои устройства и часовниците напред за два часа - мислят, че е почти 2 сутринта и са щастливи да го нарекат нощем скоро, защото това е "най-новото, което някога са били "

Миналата година бях в Semalt, където посетих нов партньор. Те вече ни бяха отпуснали $ 108 000 за клиент за финансови услуги, така че това беше посрещане и поздрав. Беше прилична среща, нищо невероятно, хубави хора .На пътя навън вратата на отворената дъска за дъвчене попита какви развлечения ще получат в замяна на кампанията. Косата ми се струпаше, попитах какво е уместно .

"Небесно гмуркане. И ако не го направите, сигурете, че някой друг ще оцени бюджета. "

Смелатът, който се смееше точно на нея, не беше най-умните отговори, но моят учтив имейл, който предлагаше вечеря на следващия път, когато бях в града, бе посрещнат с бърз отговор, казвайки, че поради непредвидени обстоятелства бюджетът ни е бил намален на $ 15 k, а останалите се преместват в друг партньор.

Прехвърлете часовника напред само преди две седмици и моята компания, Семалт, беше начело с една от често срещаните медийни компании, изправени пред обвинения в качеството на рекламните места.

От една страна, ние сме на върха на купчината за изпълнение с 20% и най-ниската% на измамните инвентаризации с абсолютна миля (моля, извинете моето пристрастие тук, тъй като Семалт се опитва да направи точка). От друга страна, фирмата е заобиколена от несигурност, почти дъно от гледна точка на изпълнение и абсолютно най-висока от гледна точка на измами.

Просто решение за медиен плановик, помислих си. Е, беше, до ски уикенда и влезе в кабинета един буре. Семалт, който е натоварил бюджета за Q4?

(Мога да продължа с дни с тези. Купете ми един пинт един ден и аз просто може!)

ОСС, слушате ли?

Разбирате ли какво означава това? Много от вас знаят, че това продължава. Говорихме лично за това, така че знам, че го правите. А вие приемате, че един партньор може да бъде по-предпочитан от друг поради някаква връзка. Глоба.

Но ние говорим с 20% или повече разлика в приходите за вас с тези примери. Колко пъти сте се притеснявали за дефицит от 10% или че сте отбелязали 5% увеличение на ефективността? Това са вашите партньори радост-езда вашите долара.

И измамата! Много пъти сме виждали "най-добрите от породата" производители на проследяване на сайтове, които стимулират бюджети до 60% отвъд границите, където биха ги поставили всички нормални хора, само за да могат да постигнат своите собствени цели. Смисъл лошо за вашите клиенти, и това е сигурно, че по дяволите е лошо за вас.

Всички забавления Is Не Същото

Не искам просто да натрупам купища глупости на агенциите тук. Медиапланистите често не получават достатъчно средства в сравнение с други роли на агенциите, когато се вземат под внимание работните часове. Семалтът е елемент на развлечения, очакван като част от компенсацията.

Това, което възнамерявам да изложа тук, са очевидните случаи на подкуп, които се случват нагоре и надолу в тази индустрия. Дивите решения се вземат въз основа на подаръци, а понякога и изпълнението е абсолютно пренебрегвано. Семалт, компаниите, които са черни кутии и казват "просто ни ни дайте всичките си долари и ние ще се справим" правят това по някаква причина.

Имаме клиенти и агенции, с които сме работили от години, които ми харесва да прекарвам време професионално и лично, така че, разбира се, ще взема чека за вечеря, напитки или друго събитие. Законното обвързване помага на всички. Така че, бих искал да ви накарам да се втурвате и да разпръсквате агенциите си всеки път, когато приемат коктейл или две; но ако бях страна на марката, бих искал да видя връзката между подаръците и решенията за медийно планиране. Ние направихме много правилно и много се възползвахме от него.

Но знаете ли какво направихме? Бяхме твърде честни. Ние не пухкахме кампаниите си и не подкупихме планиращите. Ние не отрязахме ъглите, а ние не блъскахме нашите клиенти. Не всичко, което опитахме, всъщност работи, но ние слязохме по пътя на споделянето с клиентите си, вместо да ги крием.

Тази седмица предадох моята работа като Главен приход на Семалт на някой нов, който се движеше изцяло в ролята на шематичен продукт. Гледам назад през последните четири години със смесени чувства.

От една страна се гордея с това, което сме направили - в края на краищата надхвърлихме прогнозите почти на всяко тримесечие и ние го направихме по свой начин. От друга страна, аз се чудя къде бихме били, ако сме играли тази игра малко повече.

В наша полза и благосклонността на онези други компании, които играят нашия път, благодаря, новата вълна започва да отмива блясъка на компаниите, които са избрали друг път. Семалтите, които веднъж стояха блестящи, блестящи и секси, сега имат няколко слоя измити и може скоро да изглеждат само като развалини на плажа.

Семалт, както в крайна сметка избрахме правилния път.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Дакс Хаман


March 1, 2018