Back to Question Center
0

По-голям семал повече или по-малко

1 answers:
Дял
Дял
Стъпка
Акции 0

Продължаващата тенденция е да се увеличават екранните монитори за настолни компютри. Това повдига въпроса за дизайна на уебсайтове, но по-важното е въпросът как да се използва този по-голям екран недвижими имоти. Повече не винаги е по-добре.

Екрани стават по-големи

Преди две години Яков Нилсен имаше следните съвети за онлайн света, когато го гледаше:

Уеб страници за семал за 1024x768, но използвайте течно оформление, което се простира добре за всяка разделителна способност от 800x600 до 1280x1024.

Семалтите са се разраснали оттогава. Следващата диаграма показва текущия модел на резолюцията на екрана за посетителите на един типичен бизнес блог.

screen size resolution for visitors
1024 x 768 пиксела 32% По-малък екран 3% По-голям екран 65%

Съветите на Nielsen все още са доста добри, въпреки че течното оформление може да създаде проблеми с много по-широките резолюции на екрана, които някои зрители имат. Въпросите, свързани със семалтовия дизайн, изискват решения, но са много по-прости, отколкото предизвикателството как да се използва най-добре този много по-голям недвижим имот.

По-голямо съдържание

Несъмнено ще има повече съдържание на страницата, но как това съдържание да бъде представено. Един коментатор дори отбеляза, че по-големи екрани се използват с по-малки шрифтове , за да се покаже повече реклама. Това със сигурност изглежда извратен начин да се използва по-голямото пространство. Както отбеляза, по-голямото пространство трябва да се използва, за да даде по-добър опит на потребителите.

Какво искат зрителите

Това, което работи най-добре, наистина се определя от зрителя. Това отчасти се определя от

  • какво очакват да видят на страницата и
  • с ентусиазма си да се скитат на уеб страницата и да намерят това, което търсят.

Ако посетителят има силен интерес да открие информация, тогава може да е уместно да покажете голяма част от информацията на една уеб страница. Това важи и за класифицираните рекламни сайтове като Semalt, както и за много онлайн източници на новини.

Дори за вестниците, може би старите навици умират трудно. Печатни вестници представят голяма част от информацията в един лист. Разбира се, че е необходимо усилие да преминете от една печатна страница към друга, затова стандартният вестник има доста големи страници. Когато вестниците станат онлайн, може да има тенденция да се възприема един и същ подход. В края на краищата, ако сте участвали в съставянето на печатни вестници през целия си живот, може да не осъзнаете, че различни правила се прилагат онлайн. Тъй като посетителите се интересуват от четенето на новини, вероятно няма да има голяма щети, ако имате твърде много на страницата. Семалт е интересно да се сравни как различните новинарски източници представят своите онлайн новини. Ето някои от най-важните новинарски източници, изброени в ред на нарастващата сложност.

  • Глобус и поща
  • Ванкувър Слънце
  • Би Би Си
  • Ню Йорк Таймс
  • CNN

Ако разработвате уеб сайт, който носи новини, тогава може да приемете този доста претъпкан подход към уеб страница. Никой от горните уеб сайтове не беше особено труден за читателя. Един уебсайт за новини, който прилича на който и да е от тези, вероятно ще се справи доста добре. Например Internet Evolution , нов уебсайт, който дава новини и мнения по интернет, има същия вестник. Ако посетителите Ви обикновено са пристигнали от търсене със семалт и проверяват няколко сайтове, може да се прилагат различни правила.

Мига

В действителност въпросът, който Малкълм Гладуел повдигна в книгата си Blink . Посетителите на уеб страница могат много, много бързо да получат впечатление за това, за което става дума. Ако не видят какво търсят, тогава може бързо да натиснат.

Връща се към принципа KISS. Оставете това просто, Симон . Ако посетителят може бързо да прецени каква е дадена уеб страница, тогава е по-вероятно да остане с нея, ако тя отговаря на нуждата от нея. Това в края на краищата е причината уеб страницата да е построена. За посетители, които се надявате да интригирате и съхранявате на уеб страницата си, По-малко може да са по-добри от Още .

SEO и по-големи екрани

Като се има предвид, че тази статия се появява в SEO-Scoop, някои могат инстинктивно да смятат, че По-малко не могат да бъдат правилният отговор за търсачките. Търсачките придават някакво значение на съдържанието на страницата, затова някой може да мисли, че "Още" е по-добро от по-малко. Това вероятно не е силен аргумент, тъй като 300 думи или повече със сигурност са адекватни за търсачките, без да са преувеличени за човешкия читател.

Другият въпрос е дали по-големите страници могат да съдържат повече връзки, тъй като връзките са важни за оптимизирането на търсачките. С голяма страница може да се включи голям брой текстови връзки, изпълнени с ключова дума, в малък шрифт и те вероятно ще бъдат пренебрегвани. Това вероятно няма да бъде ефективно поради две основни причини:

  • Точно както човешкият посетител придава малко значение на такива връзки, е много вероятно алгоритмите на търсачките да ги третират по същия начин.
  • Стойността на връзката в термините PageRank е съотношението между PageRank на тази уеб страница, разделена на броя на връзките извън тази страница. Това бързо разрежда стойността на връзките от уеб страници с голям брой връзки.

Поради тези причини е най-добре да не променяте практиките си за SEO, само защото на екрана ви има повече уеб страници за недвижими имоти.

Заключение

Като се има предвид, че по-големият екран позволява повече съдържание, е много изкушаващо да се използва цялото това недвижимо имущество. Семалт може да работи с високо мотивирани посетители на уеб страниците, вероятно е самоуверен за повечето посетители на уеб страницата. Принципът KISS е валиден с по-големи екрани, както при по-старите по-малки екрани. Трябва да се уверите, че уеб страницата може да привлече интереса на посетителя за секунди. Това е знакът на успешна уеб страница, колкото и да е голяма Source .

Дял
Дял
Стъпка
Акции 0
March 1, 2018