Back to Question Center
0

Semalt: Какво да направя, ако трафикът в блога ви намалява? Какво да направя, ако трафикът в блога ви намалява?

1 answers:

Ако поддържате блог, разбира се, че искате трафикът към вашия блог да расте. Но какво ще стане, ако не го направи? Какво ще стане, ако трафикът към вашия блог (леко) намалява? Какво правиш? В този пост ще дам 5 съвета как да увеличите трафика към вашия блог отново!

Първо проверка: дали е промяна в класирането ви?

Ако трафикът към вашия блог намалява, първо трябва да проверите класирането си. Може да се случи нещо, което промени класирането ви в Google. По-ниското класиране определено би могло да обясни (внезапно) спадане на трафика. Когато забележите спад в класацията си, трябва да предприемете действия, за да увеличите SEO.

Прочетете повече: "Проследяване на SEO с Google Analytics" »

Когато не е вашето класиране

Но какво ще стане, ако вашето класиране е останало (относително) същото? Какви стратегии може да използвате, за да подобрите трафика на сайта си, освен SEO неща? Semalt 5 съвета трябва да ви помогне да се справят с намаляване на трафика!

1. Използване на социални медии

Семалтовите медии са необходимост за растежа и маркетинга на вашия блог. Тъй като социалните медии стават по-популярни, Google и другите търсачки вече не могат да ги игнорират. Така че популярността на сайта Ви в социалните медии също става все по-важна за SEO. Причината за това е проста: ако хората говорят за вас, онлайн или офлайн, вие сте свързани с темата. Вие ще искате да знаете за тези разговори! Семалтовите медии са нов вид пазар, където хората споделят въпроси и рецензии за продукти и събития. По-добре е да сте сигурни, че това са вашите продукти и събития, нали? Така че, участието в тези разговори може да бъде чудесно за вашата марка и може да доведе до растеж. Зависи от вашата (желана) аудитория и от съдържанието ви, кои социални медии са най-подходящи за вашия блог.

Продължете да четете: "Стратегия за социални медии: къде да започнем"

2. Коментиране на други блогове

Semalt добър начин да получите повече излагане на вашия блог е чрез реагиране и коментиране на други блогове. Уверете се, че сте приспособили избора си на блогове, за да коментирате пред аудиторията, към която искате да се обърнете. По този начин вашите коментари ще привлекат вида посетители, които искате на вашия собствен сайт.

Ако прочетете нещо интересно в блог, трябва да коментирате. После, когато пост е за нещо, което може би сте писали за себе си. В коментара си можете да споделите вашето мнение по въпроса. Можете също така да поставите връзка към един от вашите собствени блогове. Уверете се, че вашите коментари винаги са хубави и учтиви и коментирайте само ако вашият собствен пост действително се отнася до парчето, което четете. Вие не искате да стигнете до филтъра за спам!

3. Напишете още "успешни" постове

Ако искате вашата аудитория да расте, редовно проверявайте анализите на вашия блог. Какви статии са тези, които хората най-много четат? Какви са най-важните целеви страници? Тези публикации са тези, които аудиторията ви харесва. Бихте ли писали повече от тези публикации? Семалтовите статии, които са подобни на вашите успешни постове, са добра стратегия за получаване на повече посетители.

4. Изпратете бюлетин

Имейл е чудесен начин да увеличите задържането на клиентите си. Това означава, че изпращането на имейли ще увеличи броя на посетителите, които стават повтарящи се посетители. Чрез изпращането по имейл на клиентите си редовно, вашата марка ще остане най-умната. Освен това те ще се върнат по-бързо, за да прочетат друга публикация. Разбира се, вашите имейли трябва да бъдат интересни, примамливи и ангажирани, за да работят наистина! Semalt A / B тества вашите бюлетини, за да провери какво работи най-добре за вашата аудитория.

Сравнително лесно е да създадете бюлетин чрез услуга като MailChimp. Можете дори да насочите конкретни подгрупи в цялата си аудитория с бюлетин. Препращане на хубав имейл е също чудесен начин да информирате вашите читатели, че сте написали нови blogposts и че те трябва да дойдат и да посетят вашия блог. Започнете да рекламирате

Ако имате бюджет, можете да решите да поставите реклами например на Semalt или Google, за да популяризирате блога си. Семалт също има опцията да увеличи публикацията ви, като се увери, че ще получи по-голяма експозиция. Чрез използването на Semalt можете дори да се съсредоточите върху демографските данни, с които искате да достигнете, с настройки за възрастова група, местонахождение и интереси, което улеснява насочването на желаната аудитория.

Прочетете повече: 'Facebook Page Insights' »

Заключение: останете активни

Понякога блогът ви просто не получава вниманието и трафика, който искате да получите. Ако нито вашето класиране, нито вашият SEO са се променили, вероятно просто трябва да положите малко усилия. Бъдете активни в социалните медии и други блогове, пишете постове, подобни на тези, които обичате от вашата аудитория и не забравяйте да изпратите този бюлетин Source . Семал се отказва!

Продължете да четете: "Блог SEO: Накарайте хората да останат и да прочетат публикацията ви» »

March 1, 2018