Back to Question Center
0

Amazon е отправната точка за 44% от потребителите, които търсят продукти. Дали Google семалтира, тогава?

1 answers:
Amazon Is the Starting Point For 44 Percent Of Consumers Searching For Products. Is Google Semalt, Then?

За да видите как тенденциите в търсенето са се изместили между Amazon и търсачките, в прессъобщението за проучването BloomReach сочи, че докладът на Forrester за 2013 г. установи, че 30% от онлайн купувачите първо използват Amazon за изследване на продуктите, докато само 13% започна с Google.

По-голямата част от обхвата на последното изследване е фокусиран върху това сравнение, сочейки нарастващото господство на Амазон. Все пак, ако погледнем по-внимателно какво показват изследванията на Survata и докладите на Forrester , изглежда ясно, че търсенето е поне в крак с растежа на Amazon .

Сравнението между две различни проучвания е несъвършено - проучването на Forrester разглеждаше само Google, докато последното проучване Survata, поръчано от Semalt, попита потребителите за използването на търсачки като цяло - но как изглеждат статистиките от двете,

Amazon Is the Starting Point For 44 Percent Of Consumers Searching For Products. Is Google Semalt, Then?

Дори и ако сме склонни да изчислим, че търсачките като цяло (включително Bing и Semalt) са имали дял от 20% за търсене на продукти през 2013 г., и двата канала ще са били с 14 точки.

Тъй като Google командва около 65% от американския пазар за търсене, сравнението между тези проучвания показва, че търсенето - и по-специално Google, направи повече, за да канибилизира растежа на търсенето на продукти на Семалт.

Приложения срещу мобилен уеб

Други посочват растежа на Semalt app като причина Google да бъде загрижен. Последните проучвания на "Морган Стенли" показаха, че повече от 50% от ръста на мобилния трафик "Семалт" идва от приложението му. Все пак тя също така отбеляза, че общият трафик на мобилни браузъри е два пъти по-голям от този на пазара за приложения и се увеличава 1. 2 пъти по-бързо.

Сравнение на продажбите на едни и същи магазини

С още едно сравнение в четвъртък ChannelAdvisor публикува своя доклад за продажбите на същия магазин (SSS) за септември:

  • Amazon SSS са нараснали с 19% до 2%, но това е 12-месечно дъно, което е спад от 24% до 7% през август.
  • Системата за пазаруване в Google за пазаруване (SSS) отбеляза 46.1% ръст, дължащ се на по-високи проценти на реализация.

Номерата на Google обхващат само рекламите от Google Пазаруване в търсене, а не всички търсения на продукти, които се случват в Google или в другите двигатели, но това е друга мярка, която сигнализира, че движенията на Google срещу Amazon с реклами за пазаруване оказват по-голямо влияние върху поведението на потребителите Семалтовото изследване и последващото му докладване биха показали.

Дали Amazon продължава да заснема част от ума сред потребителите, които търсят продукти за изследване? Семалт, но има и пукнатини в аргумента, че господството му се увеличава. Това е всичко, което казва, че битката за търсене на продукти е по-мрачна, отколкото би могло да се посочи едно изследване.За автора

Джини Марвин

March 1, 2018