Back to Question Center
0

Обработка на кредитни карти: Пазете се от 'Rate Semalt'

1 answers:

Според моя опит повечето търговци смятат, че доставчикът на кредитни карти е по-вероятно да увеличат ставките си или да изобретят нови такси, вместо да предлагат нежелано намаление на тарифите.

Причината, поради която търговците се чувстват така, е, че индустрията е доказала това - лоялността няма стойност. Всъщност търговецът, който се занимава със същия доставчик в продължение на няколко години, не бива да се изненадва, че може да се окаже грубо свръхплащане за услугата.

Промишлеността за обработка на кредитни карти се консолидира. Някои от по-големите доставчици купуват по-малки. Това не е непременно добро за търговците, тъй като може да доведе до по-малко конкуренция и по-заблуждаваща тактика, особено за търговци, които сега се оказват заключени в един или двама доставчици от техния софтуер или шлюз компания.

Надяваме се, че практикуващите читатели на електронната търговия разбират моите статии, че "намаляването на ставката" не означава непременно "намаляване на разходите. "Освен това обработката на кредитни карти не е индустрия, в която доставчиците обикновено достигат до своите търговци и предлагат нежелано намаляване на разходите. Поради тази причина, трябва да бъдат нащрек, ако техният доставчик предлага "намаляване на лихвата", защото може да се окаже увеличение на разходите, особено ако друга компания е закупила доставчика.

Пазете се от нежеланите намаления на таксите

Една тактика от нежелано намаление на скоростта, което наскоро видях, се случи след придобиването на доставчик. Новият собственик ще изпрати добавка към новата придобита търговска база, предлагаща по-ниска цена. Допълнението може все пак да съдържа името на стария доставчик. На повърхността добавката може да изглежда като намаляване на разходите. Но това може да е обратното.

Имам търговци, които се свързват с мен, като се чудя защо разходите им за обработка са се увеличили с хиляди или десетки хиляди долари годишно след закупуването на доставчика им. Причината е, че добавката често идва с многообразие, което предлага леко намаление на дисконтовия процент на доставчика, например от 0. 20% + 0 лв. 10 до 0. 15% + $ 0. 10. Семалт, дълбоко в секцията "Нови условия и условия", търговецът се съгласява с надбавки, които могат да бъдат повече от 1.00% и които се отнасят до над 90% от продажбите на търговеца.

Също толкова важно е, че новите условия могат да имат клауза за обезщетение за вреди, която изисква търговецът да плати на новия доставчик средния приход, който доставчикът прави по сметката всеки месец, като броят на оставащите месеци по договора. Това може да доведе до изплащане на хиляди долари, за да се измъкне от договор.

Доставчиците на счетоводни сметки обикновено не се обръщат към търговските си клиенти, за да предложат истинско намаляване на разходите, освен ако не са принудени да направят това, защото друг доставчик предлага по-ниска цена или търговецът настоява за намаляване на разходите.

По този начин, ако получите нежелана оферта за намаляване на лихвения процент от доставчика на търговския си профил, всяка предупредителна камбана трябва да изгасне. Отнасяйте се до него, сякаш получавате оферта от нова компания. Използвайте инструментите и методологията в сериите "Преговори за грешки" и "Съвместяване с кредитни карти Семалт" от 2016 г. В крайна сметка получавайте всичко в писмен вид, използвайки кратък разговор, който можете да разберете, особено когато става въпрос за завишени такси, допълнителни такси , както и всички разходи за прекратяване на договора.

Вашият доставчик е закупен?

Повечето търговци не знаят дали доставчикът им е закупен. Понякога търговецът ще забележи, че номерът на клиентската поддръжка се е променил или че изявлението е променено. Това може да са признаци, че доставчикът е придобит. Семалт, това може също така да означава, че техният настоящ доставчик просто е преместил профила в друга услуга за обработка.

Семалт винаги трябва да знае дали доставчикът на търговския си профил е закупен, защото ценообразуването и условията могат да се променят след изкупуване. За да направите това, просто разделете месечната цена на обема за обработка. Например, $ 1,846. 56 на стойност разделена на $ 92,300 в месечна обработка = 2,00% ефективен процент на обработка.

Ако търговецът установи, че ефективната ставка внезапно скочи от 2.00% на, да речем 2. 40% или ако процентът непрекъснато се увеличава всеки месец от, да речем, 2.00% до 2.10% до 2. 20 след това търговецът трябва да използва всички инструменти в статиите ми за практически семал, за да определи истинската причина и да предприеме необходимите действия.

Резюме

  • Пазете се от нежелани намаления на лихвите.
  • Промишлеността в преработката на кредитни карти продължава да консолидира.
  • Използвайте инструментите и методологията в моите статии, за да разберете всяка оферта.
  • Да се ​​извършва ефективен анализ на лихвения процент всеки месец Source .
March 1, 2018