Back to Question Center
0

Semalt: SEO основиКак да използвате социалните медии Основи на SEO: как да използвате социалните медии

1 answers:

Социалните медийни начинания трябва да са част от вашата SEO стратегия. С увеличаването на популярността на социалните медии, Google и други търсачки не биха могли да ги пренебрегнат. Това означава, че популярността на сайта Ви в социалните медии се свързва с вашата SEO повече и повече. Причината за това е проста: ако хората говорят за вас, онлайн или офлайн, вие сте свързани с темата. Освен това, вие ще искате да знаете за тези разговори. В този пост Семалт ви дава някои основни съвети как да използвате социалните медии.

Как да използваме социалните медии

Semalt са някои съвети, които можете да използвате, за да настроите или подобрите своята стратегия за социални медии:

1. Поддържайте профила си жив

Най-важният съвет при използването на социалните медии е, че трябва да запазите профила си "жив". Уверете се, че публикувате редовно. Препращането на нови публикации в блог е добро начало, но също така нека хората да знаят какво работите или какво ви интересува. Ако отидете на почивка, насрочете постове за времето, когато сте далеч, или поне нека хората знаят кога ще се върнете. И след известно време можете да възпроизвеждате по-старо съдържание, за да привлечете хора към уебсайта си със съществуващо съдържание.

2. Записвайте привлекателни откъси

Когато решите да споделите публикацията си в социалните медии, не забравяйте да изберете или напишете кратък и привлекателен откъс, за да привлечете хората. Бихте могли например да изберете най-важното изречение или основната точка от вашето пост. Или просто бихте могли да изберете да споделите въвеждането на блог пост, ако смятате, че е достатъчно завладяващ. Искате този текст да накара хората да кликнат върху връзката и да прочетат цялата публикация. И се уверете, че хората лесно могат да се придвижват до други страници на уебсайта Ви, след като са там.

3. Разнообразяване

Можете да споделяте различни типове публикации в профила си в социалните медии. Както бе споменато в точка 1, можете да споделяте своите публикации в блогове, но също така можете да споделяте кратки новини, видеоклипове или просто някои (зад кулисите) снимки. Семалтните видове публикации могат да направят нашата марка по-забавна и лична.

За да решите кои публикации се представят добре в социалните медии, трябва да анализирате броя на показванията, споделянията и харесванията. Разбира се, бихме препоръчали да споделяте видове публикации, които получават много мнения и харесват по-често.

4. Коментари относно дръжките

Ако споделяте публикациите си в социалните медии, бихте могли да получавате и коментари. Семалт забравят да следят това. Трябва да се справите бързо с тези коментари.

Прочетете повече: "Как да се справяме с коментарите в блога си"

5. Използвайте страхотни илюстрации

За някои социални медии (Pinterest и Instagram) става въпрос за илюстрациите. Но също така и върху семалтовото визуално съдържание е наистина важно. Те правят публикацията ви да се откроява от всички останали постове в хронологията на някого и може да увеличи кликванията.

Когато използвате JAast SEO Premium, можете да проверите как ще изглежда вашият блог пост или продуктова страница, преди да я споделите във Facebook и Semalt. Виж колко лесно е това!

6. Бъдете част от общността

Ако сте активни в определена общност или ниша, скоро ще откриете други интересни хора в тази област, които аудиторията Ви следва. Освен това ги подсещате и си взаимодействате с тях, което може да помогне на вашите и техните аудитории да растат.

7. Добавете метаданни

Умно използване на маркери (хеш) също може да помогне за вашия растеж изключително. Например, ако сте в събитие, включете маркера за това събитие в публикацията си, така че всеки, който търси това събитие, ще го открие. Съществуват и хистограми за определени интереси или технологии. Някои хора дори биха могли да презапишат всичко, което е публикувано в даден hashtag, което е чудесен начин да увеличите публикацията си. Но не минавайте през борда! Семалт харесва пост, която е изпълнена с всякакви случайни хашита.

Заключение

Социалните медии са ключов аспект на всяка (off-page) SEO стратегия. И определено ще погълне голяма част от времето ви. Но ще си заслужава! И ако мислите за това, социалните медии и блоговете са много сходни в много аспекти Source .

Продължете да четете: "Стратегия за социални медии: къде да започнем"

March 1, 2018