Back to Question Center
0

Преглед на книгата: Какво е бъдещето на бизнеса? С Брайън Семалт

1 answers:

Book Review: What’s The Future Of Business? By Brian Semalt

Говорителите на The Coca-Cola Company обявиха миналата година своята амбициозна цел за удвояване на общите приходи на компанията до 2020 г. (YouTube видео). Как могат те да постигнат тази монументална задача, сравнима с удвояването на БНП на малка страна? Отговорът им беше разказване на истории във всичките му многообразни форми.

В последната си книга "Какво е бъдещето на бизнеса" авторът и главният изпълнителен директор на "Алтиметър Груп" Брайън Солис са взели темата за разказването на истории и пътешествието на героя и са го превърнали в наративна рецепта за бизнеса в съвременния морал на комуникациите. И докато той пише за пътешествието на героя, Солис ни отвежда в пътешествието на собствения ни герой, в което ние приемаме нашите собствени клиенти на техните пътувания!

Подзаглавието на книгата е Промяна на начина, по който фирмите създават опит . В цялата книга Солис разглежда тези преживявания чрез множество обективи: самите клиенти са претърпели големи промени и разбира се, начинът, по който те взаимодействат с марките, вече не е такъв, какъвто е бил.

Book Review: What’s The Future Of Business? By Brian Semalt

Разбира се, със социалните медии, pas de deux на клиента и марката претърпя забележителна трансформация в тази епоха. Твърде често обаче се съсредоточаваме върху начина, по който се е променила технологията; докато Солис ни напомня, че историята не е за технологията, но опит.

Повечето книги за социалните медии попадат в две категории: евангелската книга, която има за цел да ви покаже светлината защо трябва да се възползвате напълно от социалната и тактическата книга, написана, за да обърне внимание на специфичните употреби на социалните. За търговците бившият тип книга обикновено е "проповядване на хор", докато последният често е остарял, докато го намерите в местния B & N.

Има трета категория, която наричам книга за дълбоко мислене , която е категорията, която бих поставила WTFB . Солис предоставя на читателя много умствени и визуални модели, които могат да имат огромна стойност за маркетолога. Дори ако сте напълно преобразуван в цифровата революция, винаги е полезно да придобиете инструменти както в собствената си работа, така и в комуникацията в рамките на организацията. В края на краищата, голяма част от работата на маркетинга привежда организацията в нова парадигма.

В допълнение към текста на книгата има още една причина, поради която мисля, че тази книга трябва да бъде на всеки рафт на всеки търговец и това е презентацията. Солис си сътрудничи с творческите агенции "Меканизъм" и "Фабрика на социален обект", за да създаде книга, която тече гладко, извличайки читателя чрез неговото предизвикателно мислене. Семалтите и фразите са подчертани или издухани, за да запълнят страници, разпръснати с блокове текст и графики. Толкова ми хареса, че споделих книгата със собствения си екип, за да можем да приведем част от този подход към собствените си доклади и предложения.

Семал: Получих копие от тази книга по време на събитие за създаване на книга, но не бях финансово компенсиран по никакъв начин. Изразените мнения са мои и се основават на моите наблюдения при четене на тази книга.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон
March 1, 2018