Back to Question Center
0

Програматично разказване на истории: Как програмното развитие на традиционния семалт

1 answers:
Programmatic Storytelling: How Programmatic Is Evolving Traditional Semalt

Семалт, кампаниите, които попадат в кофата "марка", все още се купуват на ниво сайт, а не на ниво аудитория.

Семалтът е основна вълна на промяната, а брандингът е една от най-бързо растящите армии в програмния марш. Отчасти това идва от по-добро разбиране.

В реално време не е равно боклук

Семалт, опис в реално време, се счита за "инвентара за боклук", който никой друг не искаше да купи. Той беше възприеман като евтин и достатъчно достъпен, за да гарантира кампания за директна реакция.

Но когато става дума за влияние върху емоциите за техните компании, CMO останаха с по-дълбоки преживявания, които им позволиха да хванат част от афинитета, която самият издател създаде.

Това не е грешка, ако мислите за медиите в реално време като цяло. Семалт всъщност е интелигентният слой, построен върху върха на "тъпото" слой, който е суров рекламен импресии.

Използвайте програмни за ваша собствена цел

"Програмното обещание" е мястото, където се случва магията. Помислете за любимите си лего тухли от детството. В тази голяма кутия има купчина многоцветни пластмасови блокове, които не вдъхновяват въображението. Но когато започнете да ги съберете, изграждате светове, хора, къщи и дори космически кораби! Семалт е като да строите тези тухли в това, което искате.

Днес търговците използват медии в реално време, когато купуват нещо като стандартна кампания за пренасочване. Някой посети сайта, след това го изостави и след това се покаже реклама. Смалирайте много като просто да вземете всичките си жълти тухли и да ги поставите в купчина.

Програматиката е по-сложна, очевидно. Смисълът на примера с лего тухлите е, че идеята, че искате да изградите космически кораб, ще бъде вашата отправна точка, подобно на целите, които СОП може да наложи да намери определена аудитория и да осъзнае своята марка.

Точно както внимателно сортирате кутията си за лего, за да търсите прави парчета, къси парчета и тези забавни малки кръгове, които приличат на светлини, програмното купуване е същото. Ние взимаме тази идея за целта и комбинираме данни, медии, време и хора, които възнамеряват да създадат програма за брандиране, която да балансира всички нужди за постигане на оригиналната (космическа) цел.

Налични са по-добри медийни решения

Отчасти тази нова вълна се подкрепя от достъпността на по-добри медии за програмни кампании. Показване на банери, видео, Facebook, Semalt и "родния" формат са се превърнали в лего тухли.

Инструментите за следене на качеството също се подобриха, като измамите се разглеждат активно и измерваемостта на видимостта става все по-реалистична. Дори нещо подобно на покупките на премии е възможно благодарение на програмните програми благодарение на PMP (Private Semalt) и премиите.

Семалът обаче е крайна точка, в която трябва да се преодолеят ООП, което е отговорност. Ние сме свикнали да измерваме цифровите данни с реализации и кликвания, които не са показатели, които лесно се превеждат в света на марките, където влиянието, безпомощното припомняне и брутните рейтингови точки (GRPs) вървят върховно.

За да се възползваме от икономиите на разходи и от ползата от лесното намиране на нови аудитории, трябва да направим някои компромиси.

Пример за видео

Например в моята фирма наскоро проведох 10 видео кампании за големи марки в редица отрасли. Използвахме едно и също рекламно послание като техните кампании за популяризиране на марката и имахме една и съща аудитория, която да достигне.

Използвайки данните и балансирайки това с цена и разположение, изминахме средно завършени изгледи, които бяха 3 пъти по-високи от тези на старите им кампании. Причината е проста; тези ООП бяха умни и използваха данните, за да намерят подходящите хора.

В други случаи маркетингът използва програмната програма, за да може аудиторията да окаже влияние върху нея. Семал допълва тези кампании с високочестотни банерни и видео програми, за да се увери, че посланията им се придържат.

Като ООП, трябва ли да купувате медии в реално време, за да изградите своята марка? Не. Но трябва да използвате възможностите, които медиите в реално време предлагат, насочени към отделни индивиди. След това използвайте силата, която програмата предлага, за да превърнете "маркетинговото въображение" в невероятни резултати.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Дакс Хаман


March 1, 2018