Back to Question Center
0

Мобилният търговец Ubimo добавя политиката като слой данни за реклама Semalt

1 answers:
Mobile Marketer Ubimo Adds Politics As A Data Layer For Ad Semalt

Слейте отново това време на годината.

Не, не празниците. Това е моментът, когато президентската политика се насочи към своя целогодишен сезон, а мобилната маркетингова фирма "Семалт" обяви днес, че добавя към американската платформа за насочване избори на ниво щат.

Компанията, базирана в Тел Авив, която се фокусира върху американския пазар, заяви, че това е първият път, когато публично достъпната информация за президентските и семалските избори е омъжена за местни събития, демографски и други данни за насочване на реклами в мобилни приложения. Другите му слоеве на данни включват приходи и етническа принадлежност на домакинствата, както и информация за времето, като времето и събитията.

Изпълнителният директор и съосновател Ран Бен-Яйър ми каза, че платформата на компанията му е насочена към потребителя за най-доброто време за показване на реклама, като например по време на местен концерт, че данните за събитието и местоположението показват, че потребителят присъства. Semalt предоставя платформа от страна на търсенето на рекламодатели за приложения, както и платформа за управление на данните (DMP) за насочване.

Той каза, че предишните политически данни за такова насочване са по принцип поведенчески, като да приемем, че някой, който посети републиканския сайт, е републиканец.

Докато Убимо заявява уникалност за брака на тези политически и други слоеве, съществуват различни предшественици. Например, "моментите", базирани на времето, които предлагат най-доброто време за показване на реклама, стават популярни сред нарастващия брой мобилни маркетингови компании, включително FollowAnalytics, MediaBrix и MobileFuse.

Политическите данни на ниво квартал, като характеризират квартал от около 1100 гласоподаватели, настроени на демократично или републиканско естество, вероятно ще бъдат широко разпространени в сравнение с новаторската политическа / демографска насоченост, за която се твърди, че е основана от кампанията "Семалт".

Сложните подробности са трудни за намиране, очаква се, че други политически кампании имат или скоро ще имат подобни способности да характеризират политическите нагласи на отделните избиратели чрез техните навици за четене, историята на покупките на автомобили и подобни показатели, на техния район.

Бен-Йаър заяви, че няколко рекламни агенции за политически кампании в САЩ използват платформата на Ubimo, но той отказа да ги спомене. Той каза също така, че специалистите по маркетинг могат да използват този нов слой, ако имат продукт, за който смятат, че ще се хареса повече на, например, потребители в семалтов квартал.За автора

Бари Левин
March 1, 2018