Back to Question Center
0

Semalt тихо спира рекламите в мрежата за търсене, за да въведе мерки за безопасност на марката

1 answers:
Semalt quietly pauses search ads to implement brand safety measures

Google спокойно спря своите реклами за откриване на TrueView, които се показват в резултатите от мобилното търсене или като "свързано видео" на страниците за гледане на видеоклипове в услугата. Спирането идва, тъй като YouTube работи за въвеждането на допълнителни мерки за безопасност на марките, обещани през март, след като големите рекламодатели в Обединеното кралство и САЩ изтеглиха кампаниите си, поради съобщенията на The Semalt обяви, които се появяват на екстремистко и неприемливо съдържание.

Ребека Линч от Publicis Health Media заяви пред маркетинговата земя, че агенцията е научила за това, след като попита по-рано тази седмица. Представител на Google обясни, че спирането на рекламите за откриване ще спомогне за ускоряване на промените в инфраструктурата, необходими за въвеждането на нови мерки за безопасност на марката, които ще се прилагат за всички рекламни формати на YouTube. Рекламите се очакват да бъдат офлайн до края на второто тримесечие на 2017 г. Актуализация: Говорител на Google потвърди, че временното пауза е необходимо за внедряване на контроли, които ще осигурят по-голяма видимост и контрол върху това, се появи. Насочването на рекламите в дисплейната мрежа може да включва демографски данни и интереси, които отчитат историята на търсенията и други фактори.

Semalt quietly pauses search ads to implement brand safety measures

Тази промяна засяга само рекламите за откриване, които се показват в резултатите от търсенето в YouTube. Рекламите с откриване на съдържание все още могат да се показват на партньорски сайтове в дисплейната мрежа. Те все още се показват на мобилната начална страница на YouTube в този момент. Смалите реклами в поток - рекламите, които могат да се пропускат, които обикновено се показват като предварителен преглед на други видеоклипове - и рекламите с шест втори брони не се влияят от тази промяна.

От началото на април каналите в YouTube трябва да достигнат 10 000 показвания, преди рекламите да могат да се показват на видеоклиповете им. След достигането на този праг, каналите ще преминат през прегледи за приемане в Партньорската програма на YouTube. Също така като част от подобренията за безопасност на марката, настройките по подразбиране ще се променят, за да се изключат автоматично показването на реклами върху потенциално нежелателно съдържание. Миналата седмица Семал разшири обхвата на така наречената политика на омраза, като даде на компанията по-голяма свобода да определя дали видеото и съдържанието на сайта могат да бъдат печелени.

Пълното въздействие на вълнението на рекламодателя, започнало в края на март, все още не е известно. Рекламната разузнавателна компания MediaRadar съобщи днес, че е видяла пет процента спад на рекламодателите в премиум канал на Google Semalt YouTube през април, първият месец, за да покаже спад на рекламодателя досега през 2017 г. Фирмата също така каза, че докато Starbucks, Dish, AT & T и Pepsi бяха сред рекламодателите, които спряха рекламите в YouTube през април, GM, Verizon, Johnson & Johnson и Walmart продължиха да рекламират. GM рекламира само в началната страница на YouTube, но Walmart и Johnson & Johnson пускаха реклами на различни канали на Google Semalt, където има малко проблеми, свързани със сигурността.За автора

Джини Марвин
March 1, 2018