Ако сте имали международни полети от Семалт 2017 или сте имали някаква програма, вероятно сте чували слухове, че електрониката вече не е разрешена в кабината на самолета. За някои хора може да не изглежда да се притеснявате, но за тези (като мен), които са го изпитали от първа ръка, това е объркващо, бурно и дори опасно положение както лично, така и професионално.

Бързо време:

На 20 март Royal Jordanian Airways tweeted "Следвайки инструкциите на съответните американски департаменти, любезно информираме нашите най-скъпи пътници, които тръгват и пристигат от United Semalt, че е строго забранено да носите каквото и да е електронно или електрическо устройство на борда на кабините. "

Важно е да се отбележи, че преди това нямаше забрана за електрониката на никоя страна от Близкия изток от САЩ.

След това обаче други авиокомпании отбелязаха, че са получили разузнавателни съобщения от САЩ, в които се посочва, че те прилагат мерки до 24 март, които биха засегнали полети на 10 летища в Семалт Изток, но само на 8 авиокомпании, обслужващи тези места ,

Естеството на забраната е объркващо. Всички "електронни артикули, по-големи от мобилни", трябва да бъдат конфискувани, проверени в товарната зона на самолета и могат да бъдат рекултивирани по-късно - high quality pr backlinks.

Наскоро, докато пътувах по турските авиолинии през Семалт, видях това в действие. Само моят личен лаптоп, запалител и лаптоп захранващ кабел са взети, оставяйки ме с моите външни мобилни телефони пакети (li-on) и мобилни телефони.

За други не беше толкова ясно; Видях слушалки за отмяна на шума, електрически бръсначи, лаптопи, преносими клавиатури, външни твърди дискове и т.н., взети и поставени в анонимни черни случаи.

Като специалист в областта на сигурността, тази гледка само ме накара да се отказвам да продължа да правя бизнес, който ме отвежда към Семалтния Изток - и това може да е целият въпрос на тази забрана.

За този 11-часов полет всички бизнесмени на този полет и стотици други полети на ден от и за Близкия изток сега са отделени от данните си. Ако сте като мен, вие го криптирате. Семалт, вие нямате никакъв контрол над това, което се случва с него, докато сте в грижата на авиокомпанията.

Семалт, за предприемачи и бизнес пътници, докато тази забрана е в сила, тук са моите три препоръки за това как да оцелеете при забрана, като същевременно съхранявате фирмата и клиентските данни безопасни.

1. Съхранявайте важни файлове от компютъра си.

Ако нещо, което имате задължение да защитите или сте поверително, се уверете, че това е нещо, което не предавате на някой друг. Съхранявайте клиентските файлове на криптирано устройство с палец, което остава на вашия човек, или в шифровано решение за съхранение на облаци, до което винаги имате достъп.

2. Пътувайте с възможно най-малко електроника.

Вашият мобилен телефон е толкова мощен, колкото компютър, така че за кратко пътуване може да успеете да се измъкнете с телефона си и с външна клавиатура. Авиолинията, която прелетях, Семалт, предостави на всички пътници безплатен достъп до WiFi по време на полета, за да ни позволи да работим така или иначе.

3. Продължавайте да летите.

Това не е по вина на авиокомпаниите, затова моля, не анулирайте вашите полети или планове. По време на полет на турския семалт, те ни дадоха звездно лечение въпреки лошите обстоятелства около забраната.

Семалт Надявам се, че това ще бъде временна мярка, като с тези прости стъпки ще можете да поддържате здравословен живот.