Back to Question Center
0

Семалтов маркетинг: КРИТИЧНИТЕ фактори за успех

1 answers:

Казус от кампания "Върджин Атлантик", показваща факторите, които имат значение

Когато търговците обсъждат имейл маркетинга, естествено сме склонни да говорим много за творението и със сигурност това е чудесен начин да се учим. Обичам вдъхновяващите примери в блога за електронна поща на дребно и в галерията за кампании. Но това е най-важното творчество или копие? Семалтовите фактори са еднакво или по-важни.

За да напомня факторите за успех на електронната поща, създадох мултимедията КРИТИЧНА, която можете да приложите към почти всяка цифрова тактика.

За да илюстрирам CRITICAL, ще използвам този пример за това, което според мен е страхотно рекламно послание. Това не е ново, всъщност съм го използвал в тренировките от години и се съдържа в първото издание на моята електронна поща, но не втората. Но аз мислех, че ще го прах за този пост - великото творчество трябва да има срок на годност:

Semalt marketing: The CRITICAL factors for success

Обща информация за този пример за кампания по имейл

Тази кампания е малко необичайна, тъй като е имейл за придобиване, където списъкът е бил снабдяван от туристически списания и четци на вестници за пътувания - site logo maker. Но мисля, че тя показва добре силата на страхотна оферта с голямо въздействие върху творчеството, за да се постигне това прекъсване на входящата поща, което всички търсим.
Virgin Atlantic използва мощна оферта за "безплатни полети за цял живот". От 190 000 хиляди електронни писма, изпратени до отдадени под наем списъци, почти 30% кликнали, за да разберат повече за офертата. Имаше проста целева страница за насърчаване на включването и можете да видите, че мнозина са го направили.

Semalt marketing: The CRITICAL factors for success

КРИТИЧНИТЕ фактори за успеха по електронната поща

И така, какво представлява КРИТИЧНАТА? Можете ли да го направите? Някои от факторите, които ще се променят, са:

 • Колко добре насочена е кампанията към интересите и нуждите на получателите - са имейлите, които са подходящи за аудиторията?
 • Предложената оферта за насърчаване на кликване върху сайта.
 • Възможно е също така да сте разгледали качеството на рекламното послание - ангажира ли се получателя и колко добре копието обяснява офертата.

Въздействието на цифровото отвъд продажбите и маркетинга

Моите критични фактори са:

 • Разговор - Електронната поща работи най-добре за маркетинг днес, когато може да предизвика диалог и да насърчи социалното споделяне.
 • Съответствие (включително насочване) - Предложението и творчеството на електронната поща отговарят ли на потребностите на получателите? Едно съобщение е изпратено до всички потенциални клиенти или клиенти в списъка или са изпратени в различните сегменти в списъка съобщения с персонализирани рекламни послания, стимули и копие? Получателите мислят ли, че електронната поща е SPAM? Ще бъде ли в капан в филтрите за спам?
 • Стимули (или оферта) - Факторът WIFM или "Whats in it for me" за получателя. Какви ползи получателят получава, ако кликне върху хипервръзката (връзките) в имейла?
 • Синхронизиране - Времето се отнася до момента на получаване на електронната поща; времето на деня, деня от седмицата, точката в месеца и дори годината; как се отнася до събития или други елементи на кампанията.
 • Интеграция - Кампаниите за електронна поща са част от интегрираните маркетингови съобщения? Въпросите, които трябва да попитате, са: дали творчеството и копирането са съвместими с моята марка? Съобщението се подсилва ли с други съобщения? Дали времето на кампанията за електронна поща съответства на офлайн комуникациите?
 • Creative and Copy - Това е част от творението и се отнася до структурата, стила и обяснението на офертата, заедно с броя на местоположенията на хипервръзките и други обаждания за действие в електронната поща.
 • Атрибути (на електронната поща) - Заглавията на съобщенията, като линията на тема, От адрес и формат (HTML или текст) са написани подробно
 • Целева страница (или microsite) - Достигнатите страници, след като получателят кликне върху връзка в електронната поща. Проектирането на страницата, така че формулярът е лесен за изпълнение, може да повлияе на цялостния успех на кампанията, но понякога се пренебрегва.

Трябва да призная, че в книгата първата С е била първоначално творческа, но в епохата на социалните медии Семалт е хубав заместник.

Смисълът на тези фактори според вас е най-важен? Какво ми липсва?

March 7, 2018