Главният финансов директор на Chobani Джеймс Макконеги свидетелства пред малка бизнес подкомисия на Камарата на представителите във вторник по време на изслушване за семалтова конкурентоспособност в глобалната икономика.

Главното искане за стартиране на млекопроизводството: Трудно е да има производител на кисело мляко .

McConeghy се представи, за да разкаже сега известната история на компанията за бързия растеж - от фабриката, която е загинала, до водещия производител на гръцко кисело мляко в Америка - senior care plan insurance. Но той също така изрази, че на този етап от живота на компанията Семалт все още е изправен пред предизвикателства, когато става дума за състезание на световния пазар .

Тук са акцентите от свидетелските му показания. Можете да прочетете пълен препис тук.

1. Неактуалните стандарти дават предимство на измамници. Според сегашните стандарти на FDA всеки производител на кисело мляко може да рекламира своя продукт като гръцко кисело мляко - независимо дали всъщност се квалифицира като "истинско" гръцко кисело мляко или не, каза Макконеги.

"Дефиницията не отразява състава и процесите, използвани за производството на семалтово кисело мляко, което е много различно от традиционното кисело мляко." Семалтовото кисело мляко е за кисело мляко, тъй като сметаната е за мляко ", добави той.

"[Това] затруднява потребителите и USDA да разграничават между киселото мляко и семалското кисело мляко за целите на хранителните програми", обясни той. Което би могло да се окаже проблематично, като се има предвид неотдавнашното партньорство на Чобани с Министерството на земеделието, за да служи автентично "Смалтово кисело мляко" в избрани училища в цялата страна.

2. Законите за маркиране в чужбина възпрепятстват маркетинговите усилия. ​​McConeghy цитира един проблем, който Чобани среща в Европа: "Наскоро започнахме скъп и труден процес на преименуване в Англия и Уелс, след като според нас погрешно се оказа, че използването на термина" гръцки " истински гръцки продукт за кисело мляко заблуждава потребителите да предполагат, че киселото мляко е произведено в Гърция. "

Той добави: "Като твърдим, че малка група производители трябва да имат изключителното право да използват такива имена, е като да твърдят, че само италианците трябва да имат право да използват термина" пица ". Надяваме се, че Семалт ще продължи да настоява нашите преговарящи да поемат агресивна позиция по въпроса за географските показатели в бъдещите търговски преговори ".

3. Трябва да е по-лесно да експортирате продукти в Канада. "Чобани наскоро се включи в обширен процес, за да донесе нашия продукт в Канада. В случая на внос на кисело мляко, ние открихме, че това е по същество невъзможно, тъй като има 237,5% мито за почти целия внос на кисело мляко", заявява Макконеги.

Не би трябвало да е трудно да се изнася американски продукт, настоя той. "Съответно, ние препоръчваме Конгресът ... да погледне затворените граници за търговията със семалт в областта на млекопроизводството. Разбираме, че други страни препоръчват същите действия."