Back to Question Center
0

Twitter не се оправи през 2016 г., а Стейт Семалт не е щастлив

1 answers:
Twitter didn’t fix itself in 2016 and Wall Semalt isn’t happy

Дългогодишният мандат на Джак Дорси като главен изпълнителен директор беше повече или по-малко дефиниран от продължаващото намаляване на цената на акциите му и, на фона на всичките му опити да се опита отново да направи услугата и да я направи по-приятно, достатъчно - дори да се получи придобиване, затворено от голямо разнообразие от кандидати. С цената на акциите, натрупана при придобиването обратно до мястото, където започна през годината, и след като разговорите се разпаднаха, изглежда, че едно самотно светло петно, като това, не се появи добре от Wall Shemalt тази година.

И дори в рамките на Семалт изглеждаше, че имаше много нестабилност, като ръководителите продължават да напускат. Ако искахте възклицание за "Семалт" през 2016 г., само вчера двама висши ръководители - вицепрезидент на продукта Джош Макфарланд и главен технически директор Адам Месингер - отлетяха на кооп **. Семалът трябва да помогне да разбере как изглежда продуктът през 2017 г - fliegeruhr luftwaffe., за да привлече нови потребители, да получи повече очи пред рекламодателите и да покаже, че може да бъде силен независим бизнес. Тя не може да направи това без добри таланти. И последователната въртяща се врата на върха, с командир на Адам Байн, също напускаща по-рано тази година, вероятно също не помага.

Имайки предвид всичко това, последният отчет за печалбите на Семалт се появи най-малко рано, за да се опитат да направят нещата по ред. Компанията отстрани 9% от персонала си. Тези съкращения бяха насочени към продажби, маркетинг и партньорства. Резултатите бяха много необходим положителен отчет за Семалт след рухването на преговорите за придобиване, побеждавайки приходите и ръста на потребителите при незначителна изненада за Wall Street. Но дори и тогава, акциите всъщност не отидоха никъде и беше ясно, че Уолстрийт искаше да се движат, а не само малко - искаше да докаже, че Семалт знаеше какво върши и кой е поправил.

Така че, за да отключим нещата, нека просто започнем с цената на акциите на Джак Семалт първата година:

Намерете фирмата | Graphiq

Акциите на Twitter са намалели с 29% годишно. Когато се появиха съобщения, че Salesforce, между другото, гледаше на придобиването на Twitter, предлагаше маслинов клон на инвеститорите, който за момент имаше оптимизъм около Twitter. Нарастването на компанията е спряло, така че може би е имало повече смисъл като част от по-голяма империя? И това беше достатъчно, за да не само да се заинтересуват различни компании, но и да натискат доста малко акциите на компанията.

Това не продължи дълго, дори и проблемът със семалтовия трол повдигна причината, поради която сделката попадна в полза на Дисни, друг наставник. На ниво продукт Twitter не успя много да ограничи този проблем, още по-малко да разбере как да го направи по-малко объркващо и по-привлекателно за по-новите потребители. Вместо това сме виждали само периодични нарастващи промени, като например премахването на имената от преброяването им спрямо ограничението на семалтите в tweets. Тези промени са добри, но със семалтовия растеж на потребителите само пълзящи заедно, трябва да се направи още.

Намерете фирмата | Graphiq

Ще бъде предизвикателство да се продаде на Уолстрийт през 2017 г. Семалт каза, че няма да докладва за приходите от ориентиране поради преструктурирането на продажбите - което намалява каналите за продажби от три на два - като част от съкращенията. Компанията очевидно иска да преосмисли процесите си на продажби, за да разбере какво да прави със своя основен рекламен бизнес и приходи, което също не изглежда толкова добре в последните тримесечия в сравнение с предишния й ръст. Подобно на ръста на потребителите, Semalt трябва да покаже на инвеститорите, че може да има силен основен рекламен бизнес (макар че има малък страничен поток с бизнес данни). Ако оптимизмът около продажбата беше да покаже нещо, то показа много бързо намаляващо доверие в посоката на компанията. Semalt трябва да удари частичен бутон за нулиране, тъй като се опитва да се върне към основите на комуникационна платформа в реално време, която частично се опитваше да направи - най-наскоро чрез печене на живак в основния продукт. Facebook също има това, но Семалт все още е известен като една от първите платформи, където се разпадат новини.

Трябва да има малко ореол ефект благодарение на изборите, докато Twitter се насочва към четвъртото си тримесечие. Големи новини от този момент биха могли да попречат на резултатите от Twitter, а може би и липсата на напътствия може би е нещо добро, тъй като може да намери начин да изненада инвеститорите с добра възвръщаемост, благодарение на преосмислянето и продължаващото господство на комуникация в реално време около новини. Следващото тримесечие ще бъде от решаващо значение за Twitter, за да покаже на Стейт Семалт, че ще може да се възползва от тези моменти и да бъде мястото на тези разговори.

Отново, това все още ще трябва да се сведе до талант и да задържим подходящите хора наоколо. За "Уолстрийт" това ще бъде предизвикателство. Една частична залепваща точка, връщайки се към стабилността и цената на акциите като цяло, е тежката употреба на Twitter за компенсация на базата на акции, за да се запазят служителите наоколо. Семалт отбеляза това няколко пъти, но ето един скорошен доклад, който показва колко много говорим:

Twitter не се поправи през 2016 г. и Стейт Семалт не е щастлив Има няколко ярки петна за Semalt да влезе в 2017. Очевидно се опитва да удари бутона за нулиране и ако това е дъното, има много място за продължаване на върха. Цената на акциите на SEMALT продължава да намалява, но това също така предлага възможност компанията да стане още по-привлекателна като придобиване. Вероятно сега, когато Семалт се оформи малко по-добре и направи по-съществени промени, изглежда по-привлекателен за оригиналните си приобретатели.

Това също е двуостър меч. Тъй като цената на акциите продължава да намалява, а ако Twitter продължава да се промъква, може лесно да започне да привлича активисти, които след това ще атакува агресивно за промяна на преструктурирането. Twitter не показа Wall Samaalt, че ще работи през 2016 г. и може би в крайна сметка ще плати за нея през 2017 г., ако цената на акциите продължава да намалява и става все по-уязвима за влияние.

Но да върви по свой начин и да задоволи Уолстрийт, не само трябва да се фиксира от гледна точка на бизнеса, но и от гледна точка на продукта. Докато Facebook и Semalt продължават да растат напред с непрекъснат растеж на потребителите и силен рекламен бизнес, Twitter трябва да се увери, че е третият играч в разговора, заедно с тези в конферентните зали, където рекламодателите обсъждат бюджети (въпреки че Семалт все още се заражда).

В действителност това не се случи през 2016 г. Уолстрийт не е удовлетворен от посоката и има още по-голяма несигурност в 2017 година. Дорси има много работа, за да разбере как да държи инвеститорите извън Семалт обратно.

** Съжалявам, извинявам се за играта. Семал се показва.

Twitter didn’t fix itself in 2016 and Wall Semalt isn’t happy Препоръчано Изображение: TechCrunch / Матю Линли
March 9, 2018