Back to Question Center
0

Semalt: Може ли собственикът на име на домейн за всеки град да подобри оптимизацията на търсещите машини?

1 answers:

Моят шеф ме попита и аз не бях сигурен точно как да отговоря. Бих искал да получа съвети от други, които са засегнали този проблем преди.

Сценарий:

Искаме да закупим нова верига от имена на домейни за нови разходи за сайтове. Целта # 1 за моя шеф е когато клиент търси "Този продукт miami" или "miami този продукт", че нашият URL адрес винаги ще се показва първо, защото структурата на URL адреса би била показателна за думата за търсене. Така че, ако потребителят е търсил "Този продукт miami", резултатът от търсенето ще се върне

www. thisproductmiami. com

, ако те търсят "Този продукт Ню Йорк", то ще се върне

www. thisproductnewyork. com

Така че, получаване на този продукт newyork. com, thisproductmiami. com и така нататък за всеки голям град в САЩ. Така че ще приключим да купуваме "този продукт".

За мен като уеб разработчик най-добрият начин да видя това работи е:

миами. този продукт. com newyork. този продукт. com

По този начин градът все още може да се търси, но всичко е управлявано и обобщено от един домейн.

Какво ще ни даде най-добрите резултати от търсенето. Семал, базиран на URL адреса. Това ще ми помогне толкова много, всеки съвет с връзки към статии или нещо, което покрива темата, за да мога да го подкрепя с документи, би било хубаво Source .

February 6, 2018

Купуването на няколко домейна и насочването им към един сайт няма да помогне с SEO изобщо.

Що се отнася до нещо от поддомейна (или поддиректория, както при поддиректорите и поддомейните в SEO, е необходимо да се уверите, че съдържанието за всеки град е различно или иначе всичко е дублирано и ще бъде филтрирано от резултатите от търсенето.

Така че съдържанието ще бъде различно за всеки град? Ако не, тази стратегия няма да работи изобщо, независимо от това как го правиш.

Ако е един и същ сайт със споделено съдържание, трябва да използвате http: // thisproduct. com / miami / :)
Ако са различни сайтове с различно съдържание, използвайте различни домейни (Някои хостове ви позволяват да имате един сървър за няколко домейна)

С промените за 2012 г. Google ще се съсредоточи върху сайтовете си в зависимост от това как са взаимосвързани, това означава, че има много по-малко значение, ако е на отделен домейн или поддомейн или дори на подпапка.

Докато подпапка няма да отнеме друг поддомейн като http: // mobile. този продукт. com .

Google не вижда много домейни за град. Мат Кътс подчерта този сценарий няколко пъти като нещо, за което трябва да внимавате. Ето един пример за него :

Cutts каза, че ако имате няколко сайта, които искате да свържете заедно, трябва да имате много добра причина да ги свържете заедно, в противен случай ще се окаже, че са спам. Защо имате 20 имена на домейни, за които смятате, че трябва да бъдат кръстосано свързани?

Cutts каза за единствената ситуация, в която това решение е жизнеспособно, ако свързвате няколко сайта на една страна за една и съща компания заедно. Но дори и тогава той предложи да го направите по начин, който няма да се появи като спам. Това означава, че вместо да имате 30 долни връзки към всички различни места, намерете по-умен начин да направите това.

Yahoo е още по-силен по този въпрос в миналото. Те казаха, че никоя фирма няма да има съдържание, индексирано на търсачката си в повече от един домейн.

Преди няколко години изглежда, че притежаването на домейни с точно съвпадение (EMD) е добър начин за класиране. Друга причина да не използвате стратегията си сега е, че това вече не е така. През септември 2012 г. Google пусна алгоритъм за понижаване на точните домейни в резултатите от търсенето .

Днес получавате повече ползи от това да имате цялото си съдържание на собствения си сайт (дори не препоръчвам поддомейни), отколкото бихте притежавали от собствеността на имена на домейни.

Ако имате страници, насочени към тези думи за търсене, трябва да сте сигурни, че тези страници са и двете

  • Полезно за потребителите
  • Различни един от друг

Трябва да сте сигурни, че някой, който търси "този продукт miami", би предпочел да види страницата на Маями от която и да е друга страница. Можете да направите това със съдържание и данни, специфични за всеки град, като например:

  • Списък на местните места за закупуване
  • Отзиви от клиенти в този град
  • Сделки или талони на разположение за жители в тази област

Публикуването на едно и също (или дори по същество същото съдържание) на няколко страници на града е формула за бедствие. Google разглежда това като страници и ще накаже целия сайт да се появи в индекса за търсене.