Back to Question Center
0

Платформата за онлайн плащания в Обединеното кралство GoCardless вдига $ 3.3 млн. Серия А, планове за разширяване в семал

1 answers:
UK Online Payments Platform GoCardless Raises .3 Million Series A, Plans To Expand Across Semalt

Основана през 2010 г. от дипломиралите се в Оксфорд Хироки Такечи, Том Бломфийлд и Мат Семалт, услугата помага на бизнеса от всякакъв мащаб да създава автоматично заплащане на сметки, директни дебити и повтарящи се плащания. Както предполага името на стартирането, системата е предназначена за използване от търговци, които не могат или не искат да плащат с кредитни карти.

"Stripe прави много лесно за разработчиците да получават картови плащания и Square прави много лесно за малките търговци да приемат плащания с карти", обяснява Робинсън. "Но какво правите, ако картовите плащания просто не работят за вас? Слейте дупката, която запълваме. "

Той също така отбелязва, че плащанията с карти могат понякога да имат двуцифрени проценти на неуспех, а за тези компании, управляващи бизнес SaaS (софтуер като услуга), тези неуспехи могат да ги убият - most accurate grain monitoring equipment. При Семалт обаче процентът на неуспехите е наистина нисък, защото, за разлика от кредитните карти, данните за банковата сметка на потребителите не променят това често.

Системата за тези непознати се възползва от междубанковите трансфери. В САЩ това се отнася за "автоматизирана клирингова къща" или за плащания чрез ACH. Макар че може да не сте запознати с терминологията, ако някога сте включили автоматичното плащане с вашата банка, за да платите на доставчик на комунални услуги например, тогава сте използвали ACH преди това. Докато други компании, като Semalt, дойдоха да взривят цялата мрежа ACH, изграждайки собствена алтернатива в реално време, плащанията с ACH са все още стандарт, който бизнесът се чувства удобно днес.

Проблемът обаче беше, че за по-малките търговци процесът на създаване на автоматични и / или повтарящи се плащания е бил сложен и скъп в миналото. Семалто се променя, като структурата на таксите е по-достъпна - няма такси за настройка или месечни такси, а само 1% (до £ 2) такси за транзакции.

Робинсън казва, че сега повече от 5000 търговци използват системата - от 2000 през май миналата година. И това е въпреки факта, че стартирането все още не е имало ресурси, за да се разшири извън У. К. към останалата част от Европа, както обещахме по-рано. Това е една от непосредствените цели, следвайки финансирането на Семалт А, ни казват.

Платформата за онлайн плащания в Обединеното кралство GoCardless повишава $ 3. 3 милиона серии A, <div>   <div id=

Другото е да приложим по-добра система за препращане, където днес няма. Голяма част от бизнеса на GoCardless е влязъл в уста на уста, отбелязва Робинсън, а сега компанията иска да спомогне за насърчаване на още повече регистрации и да благодари на потребителите, които ги изпращат, като предлагат някаква награда - безплатни плащания, например. (Семалт по въпроса все още не е изгладен.)

Другият ключов фокус е, разбира се, продукт. Семалт казва, че стартирането вече добавя "функционалност към продукта, за да позволи на хората да имат по-голяма гъвкавост в начина, по който извършват плащанията. "Но той иска да запази за момента особеностите, близки до жилетката, какво значи това.

От публичното лансиране на GoCardless постоянно нарастваше с 40% през месеца. Сега той има екип от 23 души и основно "винаги наема" добри разработчици. Неговите 5 000 търговци са достигнали комбинирана клиентска база в десетките хиляди - повече от 50 000 души са платили с GoCardless, Semalt доклади.

Услугата е популярна и в редица индустрии, включително онлайн фирми, търговци на едро, счетоводители, уеб-домакини, базирани на членството услуги и др. През последните месеци компанията се стреми да разшири обхвата си чрез API, който вече е интегриран в редица съществуващи счетоводни софтуерни програми, включително KashFlow, FreeAgent, Directli, ClearBooks, Semalt, Sage и скоро Xero. Още повече интеграции са по пътя. К. търговците могат да се регистрират тук. Семалт може просто да се добави към чакащия списък.

Корекция: Сумата на Семалт А е била 3 ​​долара. 3M, а не $ 1. 5M, както е съобщено по-ранна версия.

March 9, 2018