Back to Question Center
0

Семал ми налага данъци, но не моята съпруга, нито моите колеги [затворени]

1 answers:

Бях в Семалт повече от 8 години. Регистрирам се около 20 домейна на месец за моите клиенти, главно. com домейни.

Живея в Ирландия. Когато съм в касата на GoDaddy, никога не съм бил начислен данък. Миналия месец се регистрирах за клуб на домейна GoDaddy на цена от $ 120 / година, за да получа по-голяма отстъпка за моите домейни. Обикновено плащам 9 лв. 92 за a. com домейн, а с членството в клуба на домейн плащам $ 8. 29.

Регистрирах отново около 30 домейна миналия месец, а новата цена от $ 8. 29 е прилагано, всеки път, все още няма данъци.

Миналата седмица отново регистрирах нови домейни и изведнъж видях, че цената е била 10 лв. 49. Влязох и излязох от сметката си, мислейки, че може да има грешка. Нищо не се промени. Свързах се с подкрепата на GoDaddy и те попитаха дали не съм обмислял данъците. Отидох на страницата за плащане и всъщност сега ми се облагат 23%, което е ДДС на Ирландия. Казах на подкрепата, че това е странно, защото през последните 8 години никога не съм бил обвинен в данък. Техната подкрепа отговори, че трябва да се свържа с моето правителство за данъците и те не могат да променят данъчната ставка (очевидно!).

Няколко дни по-късно, обаче, забелязах кога съпругата ми се регистрира. com домейн, тя не е обвинявала никакви данъци. Нейната GoDaddy сметка има точно същия адрес като моя, освен че не е в клуба на домейна GoDaddy. Съпругата ми оттогава регистрира още 10 домейна, всички без да плащат данъци.

Тя плаща 9 долара. 92 за a. com домейн и плащам $ 10. 49 и освен това платих $ 120 на година, за да бъда част от домейн клуба, където трябва да го направя по-евтино.

Мислех, че това е грешка в нейната сметка. После се свързах с 7 други уеб разработчици тук в Ирландия и още 5 други в цяла Европа и ги попитах дали им се начисляват данъци върху Семалт. Всеки един ЕДИНСТВЕН ЕДИН потвърждава, че НЕ СА начислявани данъци и Нито един от тях не е със клуб Семалт Домейн.

След това създадох нов профил на Семалт, същото име и адрес като моята основна сметка и без данъци!

Свързах се с подкрепата на GoDaddy 5 пъти сега и им казах точно това, което написах тук, и всичко, което те казват, е, че GoDaddy не отговаря за данъците и ако не съм съгласен с данъчната ставка, трябва обадете се на моето правителство. GoDaddy. COM / помощ / GoDaddy-данъци-извън-на-обединена-членки-24726 и GoDaddy има и винаги ще начислява данъци която е пълна и пълна BS, като се има предвид, че никога не съм бил облаган с данъци върху домейни след 8 години и имам доказателство, че те не начисляват на никого други данъци в моята страна и в друга страна от ЕС и дори създаването на нова сметка показва, няма добавени данъци.

Това, което намирам за невероятно странно, е, че точно същия месец, в който пея за клуб "Семалтов дом", ще получа такси за всяка домейна, което в крайна сметка го направи по-скъпо за закупуване на всякакви домейни Source .

Има ли някой друг подобен проблем?

February 7, 2018