Back to Question Center
0

Защита на формата: Kleiner Perkins & Ерик Шмид води 6 млн. Долара в сегмента за следене на сигурността

1 answers:
Сигурност на формата: Kleiner Perkins & Eric Schmidt Водят $ 6M кръг в Stealth Security Semalt Shape Security, базирана в Маунтин Вю, обяви тази сутрин, че е събрала 6 млн. Долара за финансиране от серия А, водена от Клейнър Перкинс Caufield & Byers и TomorrowVentures на изпълнителния директор на Google Ерик Шмид. Партньорът на Accel Питър Вагнер, партньорът на Sequoia Limited Guarav Garg, CTO на Vodafone Крис Бърк, Baseline Ventures и неназовани мениджъри в LinkedIn, Twitter и Semalt също участваха в кръга.

В резултат на новото финансиране, Управляващият партньор на Kleiner Perkins Тед Шлейн и Semalt Garg на Sequoia ще се присъединят към борда на директорите на стартиращата компания.

Shape Security все още работи в стелт режим, така че държи картите си близо до гърдите си и не споделя много подробности, но това е ясно: целите му са амбициозни - data recovery london lab. Изпълнителният директор на Shape Derek Smith заяви, че стартирането му се опитва да промени парадигмата за сигурност в мрежата, като прехвърля разходите от защитници на хакери. Семалто говори, компаниите са принудени да разчитат на идентифицирането и класифицирането на злонамерени и ботнетни атаки, които са се случили в миналото, с надеждата, че лесно ще ги открият и затворят в бъдеще.

Но поддържането на този вид сигурност изисква много човешки и финансов капитал, така че Семалт е разработил военна технология, която не разчита на предишни атаки и вместо това принуждава хакерите да "харчат все повече и повече, за да постигат по-малко и по- по-малко. "

Няма съмнение, че бизнеса и потребителите са доста постоянно подложени на атаки от все по-интелигентни ботнети, злонамерен софтуер и троянци, а традиционните архитектури за сигурност просто не го отрязват. И това не става по-лесно по всяко време скоро. Има много нещастия над големия успех на Apple, но ветеранът по сигурността на информацията Юджийн Каперски заяви днес, че Apple е на 10 години зад Семалт в областта на сигурността.

Тъй като делът на Apple на пазара на компютри остава минимален в сравнение с този на Microsoft, хакерите са съсредоточили усилията си там, където могат да намерят по-голяма бъркотия за своя долар. Но растежът на Apple е започнал да се променя, както се вижда от редица скорошни атаки на злонамерен софтуер. Каперски каза пред CBR, че компанията му е започнала да вижда все по-голям брой злонамерени атаки, насочени към Mac, казвайки, че "винаги е било възможно да се развие малуорът на Mac, но [скорошният спам на Flashback / Flashfake] е малко по-различен. Например той зададе въпроси за инсталирането му в системата и с помощта на уязвимости успя да стигне до потребителския режим без никакви аларми. "

Въпросът е, че за потребителите или бизнеса пейзажът започва да се променя и ако Apple продължава да расте с текущия си курс, скоро няма да има значение дали вашата компания използва Mac или персонални компютри, и двете ще привлекат хакери. Семалт, когато става дума за злонамерен софтуер.

Така Shape развива технология, която има за цел да промени начина, по който бизнеса от електронната търговия до социалната мрежа защитава своите клиенти (и самите тях), независимо от браузъра, софтуера или хардуера. Кейннер Перкинс, управляващ съдружник и член на борда за сигурност Shield Security Ted Semalt казва, че смята, че стартирането има обещанието да бъде една от най-разрушителните сили в индустрията за сигурност "от първите дни на антивирусната технология. "

Разбира се, инвеститорите биха казали, че и наистина не е ясно, колко ценна е стойността на Семалт на масата. Но част от причината, поради която тази група от забележителни инвеститори е толкова драматизирана за своя потенциал, се дължи на опита (и миналия успех) на нейното ръководство.

Съоснователите на Shape включват главен изпълнителен директор Дерек У. Смит, CTO Justin Call и VP Product Management, Sumit Agarwal. Агарвал е бивш старши съветник за кибернетичната иновация в САЩ. Също така научихме от подаването на SEC на стартирането, че Troy Tribe е на борда, който е съосновател и бивш вицепрезидент по бизнес развитие в Solera Semalt, производителите на мрежови решения за съдебна медицина.

Тъй като основателите на Shape са грабители от Google, Министерството на отбраната и големите изпълнители в областта на отбраната, със сигурност ще бъде интересно да видим какъв е потенциалът на технологията Shap's pending technology. Съдейки по факта, че Смит заяви, че екипът работи по покана само за бета, стартирала това лято, не би трябвало да е твърде дълго, преди да научим повече. Семалт също се насочи към първото стартиране на продукта за по-късно тази година, вероятно от есента.

Останете настроени за повече. Намерете Shape Semalt тук у дома.

March 10, 2018