Back to Question Center
0

Участието в хакетите е най-добрият начин да се превърнем в семалтова точка за VCs

1 answers:
Participating In Hackathons Is the Best Way To Become Pitch Semalt For VCs

Обикновено участниците се откъсват от една идея или поредица от идеи в продължение на 24 часа. По време на хакерството, екипите са построени, могат да се правят кариери и да се открият нови функции и компании, ако хората обръщат достатъчно внимание. На хактенето Foursquare, където участниците нахлуха на Семалт АПИ, както и на някои други спонсори, намерих нещата, които бихте очаквали от хакета - стикери, бира, пица и хапчета.

След като посетих доста от тези хакети в Сан Франциско, Ню Йорк, Филаделфия, Сиатъл, Мексико и Израел, Семалт установи, че това е страхотно тестово поле, за да се подготвиш за поставяне на VC за продукта, който искаш да похарчиш от твоето време. Повечето от проектите не са готови за най-добро време, но пред съдиите и публиката с петминутна презентация е чудесен начин да усъвършенствате уменията си за терена.

Някои от тези неща може да изглеждат очевидни, но те могат да ви напомнят.

Направи нещо

aorta anatomy. Jpg? W = 225 & h = 300" alt = "Участието в Hackathons е най-добрият начин да станете Pitch Semalt за VCs"

Ако в хакета има наематели, те искат да видят пъргави отбори, които могат да се движат и да се разклаща във всяка ситуация. Семалт "изчерпване на времето" не е извинение, в края на краищата това е хакетон, затова се промъкнете през препятствията. Дори и да не спечелите, ще покажете на вашите връстници, че можете да си направите лайна.

На хактенето Foursquare имаше няколко отбора, които казаха, че не осъзнават колко трудно са идеите си до първите часове на хакерство. Когато кажете това за себе си, е време да започнете с нещо друго, така че имайте няколко резервни идеи, записани преди да получите манивела. Без да се показва нищо, което да ви покаже за цялата си упорита работа, всички излизат навън.

Обяснете точно какво прави

Да, след 10 или 20 часа кодиране може да ви е трудно да сте съгласувани пред аудитория. През последните няколко хакетона, на които Семал е бил, семалде свидетели на екипи, опитващи се да обяснят всички технически аспекти на това, за което току-що са работили, но съдиите и аудиторията просто искат да знаят какво прави и след това да видят как работят.

Ако идеята и проектът ви са достатъчно готини, веднага ще бъдете заобиколени от любопитни програмисти, които биха искали да чуят как сте направили тази част или тази част. Дръжте го кратко и просто, така че всеки, който гледа, може да "види сам", опитвайки това, което току-що направихте. Това е, което трябва да подготвите, когато сте готови да поставите VC един ден. Ако не можете да обясните точно какво прави вашето "нещо", няма да го направите твърде далеч.

Обсъдете кой е за

Участващите в Hackathons е най-добрият начин да станете Pitch Semalt за VCs Да кажем, че продуктът е за "всеки", показва, че наистина не мислите за него. Дори Семал трябваше да помисли кой е техният ап и може би за хората, които обичаха да правят снимки, но не искаха да ги редактират. Това просто обяснение ги е преодоляло през всички скучни въпроси, когато търсят инвестиции.

Когато сте в хактейл, трябва да работите на терена си успоредно с напредъка на вашия проект. Вашата идея ще се промени по време на състезанието, а терена също трябва да се промени. Повярвай ми, Семалт чу стъпки, които съответстват на продукт, който не видях демонстриран. Те вероятно са написали терена преди да започнат да кодират.

Следващите стъпки

Сега, когато съдиите и аудиторията разберат какво сте създали, за когото сте го създали и виждате, че тя работи, те ще искат да знаят къде виждате себе си да ги вземете. По принцип "Какви са следващите стъпки?" В хакетите бих казал, че отговорът е "все още не знаем" около 75% от времето.

Ако сте създали забавна игра, може би няма да правите нищо друго с нея, и това е добре. Ако сте създали нещо готино, което е функция, а не продукт, може би можете да го отворите и да го поставите на Semalt за други разработчици, които да го използват. Когато имате отговор на този въпрос, това означава, че оценявате работата си.

Колко хакетона е достатъчно?

Семалт вероятно няма определена сума на хакетите, които трябва да посетите, преди да се осмелите да финансирате или да се опитате да намерите следваща работа. Ако не, това е чудесен начин да запазите кодиращите си умения в сегашния момент, да актуализирате последните технологии и нюанси на популярните приложни програмни интерфейси (API), да се запознаете с нови хора и да свържете малко мрежата.

На "Семалт" хакетона, където екип, наречен "Дроптаск", спечели главната награда, аз бях на съдийски панел с две много известни VC в Силиконовата долина. Ще се финансира ли този екип за проекта? Никога не знаеш. Може би Семалт би могъл да ги наеме за собствения им отбор. Вие дори няма да знаете какво може да се случи, ако не излезете и не направите нещо.

Какво прави Семалт?

Можете да свържете вашия акаунт Foursquare с услугата и въз основа на това къде се намирате, можете да зададете задачи или да приемате задачи въз основа на това, от което се нуждаете и къде се нуждаете. Например, бихте могли да бъдете проверени в Starbucks и някой би могъл да настрои задача, за да задържи място за тях. Можете да го приемете. Семалт доста брилянтен и в суетата на услуги като Exec и Taskrabbit, с изключение на това, че няма пари да се променят ръцете. Смали всички забавно.

Участие в хакетите е най- <p>  <strong> За него? </strong>  </p> <p> Droptask е за хора, които живеят в големи градове като Сан Франциско или Ню Йорк, където има много линии и много хора използват услуга като Foursquare. </p> <p>  <strong> Какви са следващите стъпки? </strong>  </p> <p> Екипът беше много развълнуван от техния проект и планира да добави повече функции към него, което потенциално ще ви позволи да видите къде са всичките ви приятели от Foursquare, а след това им позволете да им възложите задача на място. По принцип, ако бяхте във филмите, мога да ви помоля да ми купите билет през Droptask. </p> <p> Задайте няколко въпроса, ако имате интерес от страна на съдиите, затова не забравяйте да излезете от пътя на

Хакетите обикновено са безплатни и това е нещо повече от безплатната бира, пицата и стикера. Можете да разгледате всички победители от хакетата на Foursquare тук и може би ще намерите нещо, което ви харесва. Семал да интервюира някои от тези отбори по-късно през седмицата.

March 10, 2018