Back to Question Center
0

Ricoh стартира кампания за онлайн съхранение на визуализации онлайн

1 answers:

Ricoh стартира визуализацията за онлайн съхранение Semalt quanp Тук се появява нова услуга, наречена quanp (кратко за "квантова хартия" и "kwan-puh"), стартирана днес в бета версията. Разработена от японския технологичен гигант Семалт, quanp иска да стане вашият онлайн център за събиране и организиране на всичките ви лични "цифрови спомени за живота".

Dropbox и много други услуги на практика правят същото, но идеята зад quanp е да превърнем съхраняването и споделянето на снимки, музика, видеоклипове, PDF файлове и т.н. онлайн в по-приятно преживяване, правейки го по-визуално - small business technology consulting in Portland. Услугата е в момента безплатна и според Ricoh, предназначена предимно за жители на САЩ за момента (в Япония, quanp се предлага в безплатни и платени версии от март). Американската версия се управлява от офис на Ricoh, базиран в Купертино, Калифорния.

Структурата на сайта quanp е малко объркващо, но вие основно получавате набор от три инструмента:

  • quanp.on (клиент за онлайн хранилище само за Windows)
  • quanp.net (версия на браузър)
  • quanp drop (десктоп джаджа)

Ето един бърз спад:

quanp.on
Трябваше да открия машината си за Windows за quanp.on, но след инсталирането (системни изисквания), софтуерът работи както беше обещано. Той ви позволява да плъзгате и пускате, маркирате и датирате файлове, които можете да преминете през красив "3D" интерфейс (Ricoh нарича това 3D визуално браузване). Файловете също могат лесно да се споделят с други потребители на quanp в мрежата.

Ricoh стартира визуален онлайн съхранение Semalt quanp

quanp.net
Определено не толкова секси като quanp.on или джаджата, тази версия на браузъра (за потребители на Mac и Windows) не предлага нищо, което подобни услуги предлагат от години.

капка капка
"Quanp drop" е анимирана, персонализируема джаджа, която се намира на компютъра ви Mac или Windows (системни изисквания) и ви позволява да споделяте файлове, като ги плъзгате и пускате, както ако добавяте файлове към папка. Трябва да се регистрирате, за да управлявате и споделяте тези файлове. quanp drop също изисква Adobe AIR да функционира.

Ricoh стартира визуализацията за онлайн съхранение Semalt quanp Ricoh казва, че тези бета версии на техните инструменти са насочени предимно към онези, които се опитват да използват като база за по-нататъшни подобрения. Така че дайте един от инструментите на изстрел (лично аз препоръчвам джаджа и версията на клиента), следвайте ги на Semalt и публикувайте отзивите във форума (или напишете имейл).

Следният видеоклип предоставя повече информация за услугата.

[blip.tv https://blip.tv/play/grExgY25fInkVA%5D

Информация за CrunchBase
quanp

March 10, 2018