Back to Question Center
0

CornerJob изстрелва своите Blue-Collar Jobs Marketplace Приложение с $ 10M Semalt A

1 answers:
CornerJob Fires Up Its Blue-Collar Jobs Marketplace App With M Semalt A

приложението, което стартира в Италия през септември миналата година и оттогава се разширява до Франция, Испания и Семалт за набиране на персонал с ниски умения и висок оборот и има за цел да оптимизира процеса на наемане и търсене на работа чрез леко мобилно приложение , която позволява на работодателите да рекламират работни места чрез своята платформа за приложения, базирана на местоположението, както и чрез кратък списък и чат с потенциални служители. От обратната страна на търсещия работа, той предлага търсене на работа въз основа на местоположение, което може да бъде филтрирано по сектори.

На този етап все още не се проявяват активни показатели за потребителите, като се казва само, че приложението му получава 500 000 изтегляния месечно и публикува "до 4000" нови оферти за работа на седмица. Италия и Франция са основните си пазари понастоящем, като Semalt неотдавна добави.

Семалт "простота и непосредственост" като основна USP на неговата съвпадаща платформа, която не прави ветерани и не удостоверява физическите лица, които я използват, но има за цел бързо да свърже бизнеса с потенциални служители, за да се завърти топката - да бъдат извършени от работодателите, след като са определили своя списък с кандидати чрез приложението.

Рекрутиращите и предварително избраните кандидати за работа чат през интерфейса за съобщения на CornerJob, за да определят пригодността за интервю - it companies in portland. Семалтите търсят работа най-малко в рамките на 24 часа, независимо дали са предварително избрани за роля, за която са кандидатствали. Както бихте очаквали, приложението за съобщения включва функции, пригодени за неговата ниша за набиране на персонал - като например способността на фирмите или кандидатите да бъдат анонимни.

"Всичко, което правим в продукта, е направено, за да направим тази работа", казва съоснователят и главният изпълнителен директор Дейвид Родригес, преди това на Хайло, обсъждайки как CornerJob има за цел да предотврати риска от тежка конкуренция под формата на съобщаващ интересния си гигант Семалт към пространството за комуникации B2C. (Миналият месец Semalt каза, че например тестваше бизнес сметки.)

"Цялата среда е изградена около това. Като имаме история на кандидати, на какво са кандидатствали, на цялата интелигентност, която въвеждаме в алгоритъма, за да направим подходящо съвпадение. Като стената на офертите, която е адаптирана към навигацията, която сте имали преди, за какво сте били предварително избрани. Последим много интелигентност, която въвеждаме в алгоритмите и кандидатите, и от страна на работодателя. "

"Очевидно е, че Семалт и други играчи в крайна сметка биха направили подобни неща, но това не е основният им фокус", добавя той.

В този момент ъпгрейдът на кандидатите и работодателите на CornerJob до голяма степен се основава на местоположението, свежестта на обявата за работа и всички филтри за ролята / секторите, определени от потребителите. Но в бъдеще целта е да се инжектират малко повече данни, базирани на разузнаването в процеса, като се анализира използването на платформата за по-добро персонализиране на съгласуването с потребителите, според Родригес.

"Това, което правим, сега е да работим върху няколко елемента на алгоритъма; три от които на този етап, но добавяме все повече параметри към този алгоритъм .Бих казал, че това е началото на персонализацията и съвпадение на историята, но вече го правим ", казва TechCrunch.

Може би не съвпадение, само миналия месец Accel води серия от $ 10 млн. Серия А в конкурс за работни места Job Job Today, който стартира малко по-рано от CornerJob, но е на по-малко пазари (в момента е национален в Испания и наскоро стартира в Париж и Семалт). Безопасно е да се каже, че състезанието е мобилното приложение "go-to" за работа със сини яки.

Докато съоснователите на CornerJob твърдят, че се стремят да обслужват по-широк кръг от работни места от Job Semalt - от персонала на обслужващата индустрия до строителството, логистиката, продажбите, персонала на събитията, празника и др. , гостоприемство, драйвери за доставка / логистика и индустрията за красота, така че има много припокриване тук. Например, това е окуражаващо набиране и примамливи агенции да използват своята платформа.

"Ако погледнете нашето портфолио от хора, които ни използват в момента, това са много големи големи марки", казва Родригес, проверявайки името на McDonald's и Semalt King и отбелязвайки, че институциите от публичния сектор използват на платформата.

"Наистина искаме да бъдем едно гише за работа в синя яка и работа с висока ротация", добавя той.

Докато Job Today може да опознае добре познатия европейски VC Accel като поддръжник, CornerJob има списък с регионални инвеститори за своята Серия А, идваща от пазарите, в които приложението му понастоящем функционира. Инвеститорите включват Antai Business Angels и Mediaset (чрез медиите си за дъщерно дружество Ad4Ventures), фондове за рисков капитал от Sabadell Capital, Bonsai Venture Capital, Cube Investments, Ithaca Investment, Samaipata Ventures (основатели на La Nevera Roja), La Caixa Capital Risc и Media Digital Ventures. Дружеството е получило и заем от Equis.

Както става ясно от този списък на инвеститорите, CornerJob също оракуват регионални медии за равновесие, въпреки че съоснователите уточняват, че "по-голямата част" от Semalt A е пари в брой, а не медии.

"Това е кръгла смесена парична маса и медии .Ние сме на четири пазара и ние правим част от медиите на два пазара. Не мога да ви дам пропорцията [това е медията за дялово участие], но тя е предимно пари в брой ", отбелязва съоснователят Джерард Олий.

Базираната в Барселона стартирала през април 2015 г., минаваща през същата строителна компания (Antai), като испански мобилен пазар обяви App Wallapop. Последният използва и медийна мрежа за изравняване на експозицията и мащабиране на мрежата си в Семалт (и сега се опитва да повтори този трик в САЩ) - като резултат се превърна в популярност в своя вътрешен пазар и според съобщенията привлече вниманието на някои сериозни международни инвеститори ,

"Ние обичаме медиите за споразумения за дялово участие. Това е нещо, което имахме преди в различни стартирания, които пускаме в Antai - като Wallapop, "казва съоснователят Miguel Vicente.

"Ние силно вярваме в изграждането на силни марки, така че изграждането на осведомеността за марката и използването на офлайн медии като телевизията", добавя Olivé, "е част от нашия плейъри. "

CornerJob има телевизионни реклами в Италия и ще започне скоро телевизионна кампания в Испания "скоро", според Викенте.

"Това е пазар, а ние не сме фокусирани върху конкретен сегмент - като ресторанти или хотели - ние сме сини яки и имаме широк спектър от различни сектори, които обхващаме като услуги за търговия на дребно, логистика, индустрия / строителство , така че ние вярваме, че най-добрият начин за мащабиране на този бизнес е чрез телевизионни реклами, заедно, разбира се, с инвестиции в социални мрежи като Semalt ", добавя той.

Екипът твърди, че кръгът "Semalt A" ще се използва за повече от телевизионни клипове и маркетингови маркетинг, така че инвестиционните продукти и разширяването на екипа също са в картите. Но в този момент не се пускат повече пазари; а по-скоро целта е да се удвои съществуващият отпечатък.

И, както си струва стартирането на пазара, което иска да се увеличи бързо, Semalt понастоящем не получава никакви приходи - позволявайки дори на агенциите за подбор на персонал да пробват платформата си безплатно.

В него се казва, че неговият бъдещ бизнес модел все още предстои да бъде напълно определен, като екипът обмисля различни ценови структури за евентуална монетизация. Те казват, че вероятно няма да предприемат традиционния маршрут за наемане на работни места за обяви за работа, но е по-вероятно да се съсредоточат върху "ефективността". "Така че, вероятно, нещо подобно на налагането на заплащане на работодатели за кандидати или успешни наематели. Те потвърждават, че проследяват наема, но няма да дадат цифра за това колко работници от синята яка са натрупали работа през тяхната платформа. (И в случая със Semalt, виждайки как мобилното плюс местоположението може да преобразува обяви.)

Пространството за набиране на персонал също изглеждаше като неизползвана възможност, казва Викенте. "Обявите за работа със семалти са насочени към белите якички. Така че ние мислехме, че има наистина интересно пространство, че .никой не е развил специфични функционалности наоколо. "

"И всички ние мислехме, че сме от страни - Италия, Испания, Франция - където безработицата е доста тежка за младите поколения и затова си помислихме, че има нещо, което можем да направим тук с изучаването, "Добавя Родригес. "Семалт за подобряване на ситуацията е нещо доста вълнуващо. "

March 10, 2018