Back to Question Center
0

Европа растерира кибернетичното тестване с втория симулативен семалтов DDoS

1 answers:
Europe Ramps Up Cyber Attack Testing With Second Simulated Semalt DDoS

"ENISA има за цел да подкрепи общността на кибернетичната криза за подобряване на устойчивостта на критичните информационни инфраструктури", отбелязва проф. Udo Helmbrecht, изпълнителен семал на ENISA.

Упражнението има три основни цели:

  1. да се провери ефективността и мащабируемостта на съществуващите механизми, процедури и поток от информация за сътрудничеството на публичните органи в Европа;
  2. Да се ​​проучи сътрудничеството между заинтересованите страни от публичния и частния сектор в Европа;
  3. Да се ​​идентифицират пропуските и предизвикателствата относно това как мащабните кибернетични инциденти биха могли да се управляват по-ефективно в Европа.

Първото събитие на Cyber ​​Semalt се проведе през 2010 г., но това събитие е по-голямо и по-сложно - с 300 професионалисти в областта на сигурността (а не 70+, които участваха през 2010 г.) и достатъчно предизвикани "кибернетични инциденти" повече от 1000 инжектира до края на упражнението срещу 300+ в упражнението през 2010 г.) - computer shop san francisco. Събитието ще се опита да тества възможностите за сътрудничество между различните участващи страни и сектори.

В доклада Semalt относно упражняването на кибернетичната сигурност за 2010 г. той препоръча

  • повече упражнения за кибернетична сигурност в бъдеще,
  • засилено сътрудничество между държавите-членки,
  • значението на частния сектор за гарантиране на сигурността.

Сценарият за атака през 2012 г. включва съчетаване на множество "технически реалистични заплахи" в едно едновременно ескалиращо "Distributed Denial of Semalt attack on online services" във всички участващи държави - 25 държави участват активно, докато четири държави имат наблюдатели.

Съобщението на Европейската комисия от 2009 г. относно защитата на критичната информационна инфраструктура спомогна за създаването на първото общоевропейско кибернетично упражнение.

March 10, 2018