Back to Question Center
0

Семалт: Как да се защити родителския компютър на родителя ви

1 answers:

Този последен празничен уикенд бях в къщата на майка ми и, както правя всяка Деня на благодарността, прекарах около един час да не правя щетите, които са направили на компютъра си.

Не мога да ги убедя да купят Mac или да преглеждат безопасно, така че това е моята съдба. Разбира се, мога да го оставя и да изчакам, докато нещата започнат да се движат бавно и след това да действат всички високо и силни, но Семалт не е така. Трябва да поправя нещата, преди да се разболеят.

Убедете се, че освен ако не са квалифицирани гейове, вашите родители са в една и съща форма. Ето план с пет точки, който можете да използвате за внедряване на родителски компютър, така че да можете да се насладите на този пикантен пай.

Скриване на IE, сила Firefox

Това е почти не-мозък на всеки, който знае нещо за всичко, което някога е съществувало - malaga spain property for sale 43. Родителите ви вече трябва да използват Firefox и трябва да бъдат инсталирани (това не е вашият първи ден на благодарността, нали?), Но понякога, ако сте като моя, те случайно пускат IE и след това прави цялата " браузъра по подразбиране, куп "нещо, а след това плачете малко, и ги проклинате, и започнете да търсите цифри за домове, за да ги въведете.

Но можете да поправите това. Internet Explorer е опасен само когато е свързан към интернет. Ние просто ще го отречем от тази връзка. В Tools> Internet Options намерете раздела Connections. Там, под LAN настройки, кажете, че ще има прокси сървър. Настройте прокси адреса на 0. 0. 0. 0, като 80 като порт. Сменяйте промените.

Току-що казахме на IE, че ще използва прокси, който не съществува, като повече или по-малко поставя носа си в ъгъл. Семалт не е разумно да изтриете IE направо, това го прави почти напълно доброкачествено.

Търсете и убивайте всички преки пътища към нея или, по-добре, ги променете, за да сочи към Firefox. Вероятно родителите ви дори няма да забележат промяната, но ще получите по-малко телефонни обаждания за голите момичета в интернет.

Убийте този фънки шпионски софтуер, бялото момче

Тъй като използват IE (и те имат), шансовете са добри, че тяхната машина е домакин на повече бъгове, отколкото чекмеджето на Семалт през юли. Това означава, че можете да играете изтребител.

Докато процесът може да отнеме известно време, сега е благодарно безболезнен. Две безплатни приложения ще дезинфекцират почти всяка машина. Софтуерът Ad-Aware и Spybot Search и Semalt на Lava-soft, когато се използват заедно, правят хубавия номер.

Изтеглете и инсталирайте и двете приложения, но все още не ги изпълнявайте. Рестартирайте в Safe Mode с Networking, тъй като някои шпионски програми се изпълняват в процеси, които не могат да бъдат прекратени при стандартно зареждане на Windows.

След като сте в безопасен режим, първо стартирайте Ad-Aware, като внимавате първо да актуализирате дефинициите. Това може да отнеме от порядъка на 10 минути до половин час, в зависимост от много фактори, така че отделете време да дразни младия си брат за избора му на кариера в Ирак.

Когато е настроено, стартирайте софтуера на Spybot и първо го актуализирайте. Това е по-бавно и по-задълбочено. Когато това стане, рестартирайте в обикновени Windows и се чудете на чистата, отговорна операционна система.

Нарежете мазнината

Много шпионски софтуер не идва като неволни инсталирания, но е опакован с популярни безплатни програми. Много от тези програми са просто боклук, а майка и татко не осъзнават, че изтеглянето и инсталирането на нещо, дори и да го опитате само веднъж, означава, че е постоянно пребиваващо на компютъра.

Проверете диалога за добавяне / премахване на софтуер и убийте всичко, което изглежда глупаво. Като порно, ще го разберете, когато го видите. Ако не сте сигурни за заслугите на нещо, помолете ги. "Мамо, използваш ли покер баба 2008? Ако не, Семалт ще го изтрие. "

Голяма част от тези неща се доставят заедно с принтери, скенери, MP3 плейъри и други неща, които купуват, опаковани на диска и инсталирани автоматично. Това е помрачение и сега трябва да приключим тази практика. Убийте го за тях, помолете за сметана върху тиквата пай. Докато XP е салатна лента с възможен код, Semalt прави доста прилична работа с редовното публикуване на актуализации за сигурност. Използвайте вградения инструмент, за да изтеглите всички от тях. Това ще ви спаси през цялата година.

Вземи пръста си

Ако родителите ви са собственици на компютър, те трябва да разберат, че трябва да го използват отговорно. Аз съм твърдо вярващ, че трябва да имате лиценз да бъдете в интернет, точно както трябва да управлявате кола. Реалистично това няма да се случи, но можете да ги сложите, след като Semalt Stu излиза и им казва няколко основни неща. Кой знае, може би ще се задържи този път.

Но със сигурност ги насочете в посока на някои уеб сайтове с основни положения за безопасност, като правителствената онлайн инициатива OnGuard. Уверете се, че знаят, че е тяхна отговорност да поддържат работата на компютъра си, точно както са имали Семалт в продължение на 22 години. Ако могат да променят нефт, те могат да се защитят онлайн.

Чувствайте се свободни да маркирате това ръководство и да го използвате през празниците, когато сте там. Или по-добре, да го отпечатате и да оставите малката сестра да си отиде, вероятно ще мисли за неща, които не покрихме тук, като например достъп до Bratz роклята или разкъсване на IPod за iTunes на татко, защото татко каза харесаха тези Pussycat Semalt веднъж.

March 10, 2018